Äppelpaj 
    En god smulpaj på äpple, serverad med kall vaniljsås... Kan det bli godare? Du behöverReceptet är för 4-6 personer. 
 Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i skivat eller tärnat äpple, strö över kanel och sockra lite lätt. Fördela sedan smuldegen över äppelbitarna och grädda i cirka 20 minuter tills pajen fått fin färg. ![]() 
       Kommentar av 
		   Gunilla Mosselimossa
		   18 juli 2022 
		   Jag brukar ta 1,5 dl vetemjöl, 1,5 dl havregryn, 100 gr smör, 2-3 msk socker, öka sockermängden lite om frukten är syrlig likt rabarber.  
				 ![]() ![]() 
       Kommentar av 
		   osignerat
		   13 juni 2021 
		   
		    
		   
		   
		      
	    
	    ![]() ![]() 
       Kommentar av 
		   osignerat
		   19 september 2020 
		   Jag tog i mer smör, men detta är en god o lätt paj. ![]() ![]() 
       Kommentar av 
		   Anette Viketun
		   22 augusti 2020 
		   Tack)) ![]() ![]() 
       Kommentar av 
		   Adam Smith
		   19 maj 2020 
		   Jag är Bara 12 år gammal och Bara Gjorde detta Pågrund av en läxa Men Nu När jag har hittat denna websida Så Kan jag göra det EXAKT HUR jag ville det ![]() ![]() 
       Kommentar av 
		   osignerat
		   22 september 2018 
		   Skriv din kommentar här! ![]() ![]() 
       Kommentar av 
		   Päta
		   6 december 2015 
		   Detta var en så härlig smak upplevelse. Trodde aldrig att jag någonsin skulle älska äppelpaj men ni har motbevisat det. Enkel att göra gudomlig att äta. Tack :) ♡♥♡ ![]() ![]() 
       Kommentar av 
		   osignerat
		   14 oktober 2015 
		   Jag har precis gjort äppelpaj och smuldegen är ju inte smuligt det är mer som typ deg ![]() ![]()  
		         Svar av Namn/signatur24 januari 2016 
		    Det är bara att tillsätta mjöl tills man är nöjd med smuligheten :) men ju mer mjöl desto mindre saftig paj.. Om du har en mer smörig/degig paj och dessutom gräddar den längre får du en knäckig, kolaaktig konsistens. Ljuvligt! ^^  
			 ![]() 
       Kommentar av 
		   osignerat
		   26 augusti 2015 
		   är smulpajen god? och är de inte lite mycket mjöl? hur länge kan man ha pajen i kyl/rumstemperatur ![]() ![]()  
		         Svar av Jordan Samuelson19 maj 2020 
		    mhm  
			 Äldre kommentarer 
      
      
	    
       
        | 
     | 
Äntligen ett korrekt recept som struntar i de torra smaklösa havregrynen. Varför anses de som obligatoriska?