Äppelpaj
En god smulpaj på äpple, serverad med kall vaniljsås... Kan det bli godare? Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i skivat eller tärnat äpple, strö över kanel och sockra lite lätt. Fördela sedan smuldegen över äppelbitarna och grädda i cirka 20 minuter tills pajen fått fin färg. ![]()
Kommentar av
Gunilla Mosselimossa
18 juli 2022
Jag brukar ta 1,5 dl vetemjöl, 1,5 dl havregryn, 100 gr smör, 2-3 msk socker, öka sockermängden lite om frukten är syrlig likt rabarber.
![]() ![]()
Kommentar av
osignerat
13 juni 2021
![]() ![]()
Kommentar av
osignerat
19 september 2020
Jag tog i mer smör, men detta är en god o lätt paj. ![]() ![]()
Kommentar av
Anette Viketun
22 augusti 2020
Tack)) ![]() ![]()
Kommentar av
Adam Smith
19 maj 2020
Jag är Bara 12 år gammal och Bara Gjorde detta Pågrund av en läxa Men Nu När jag har hittat denna websida Så Kan jag göra det EXAKT HUR jag ville det ![]() ![]()
Kommentar av
osignerat
22 september 2018
Skriv din kommentar här! ![]() ![]()
Kommentar av
Päta
6 december 2015
Detta var en så härlig smak upplevelse. Trodde aldrig att jag någonsin skulle älska äppelpaj men ni har motbevisat det. Enkel att göra gudomlig att äta. Tack :) ♡♥♡ ![]() ![]()
Kommentar av
osignerat
14 oktober 2015
Jag har precis gjort äppelpaj och smuldegen är ju inte smuligt det är mer som typ deg ![]() ![]()
Svar av Namn/signatur24 januari 2016
Det är bara att tillsätta mjöl tills man är nöjd med smuligheten :) men ju mer mjöl desto mindre saftig paj.. Om du har en mer smörig/degig paj och dessutom gräddar den längre får du en knäckig, kolaaktig konsistens. Ljuvligt! ^^
![]()
Kommentar av
osignerat
26 augusti 2015
är smulpajen god? och är de inte lite mycket mjöl? hur länge kan man ha pajen i kyl/rumstemperatur ![]() ![]()
Svar av Jordan Samuelson19 maj 2020
mhm
Äldre kommentarer
|
|
Äntligen ett korrekt recept som struntar i de torra smaklösa havregrynen. Varför anses de som obligatoriska?