Äppelpaj

En god smulpaj på äpple, serverad med kall vaniljsås... Kan det bli godare?

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1/2-1 tsk kanel
  • 3-4 dl skivat eller tärnat äpple

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i skivat eller tärnat äpple, strö över kanel och sockra lite lätt. Fördela sedan smuldegen över äppelbitarna och grädda i cirka 20 minuter tills pajen fått fin färg.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Päta
6 december 2015

Detta var en så härlig smak upplevelse. Trodde aldrig att jag någonsin skulle älska äppelpaj men ni har motbevisat det. Enkel att göra gudomlig att äta. Tack :) ♡♥♡

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
14 oktober 2015

Jag har precis gjort äppelpaj och smuldegen är ju inte smuligt det är mer som typ deg

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
24 januari 2016

Det är bara att tillsätta mjöl tills man är nöjd med smuligheten :) men ju mer mjöl desto mindre saftig paj.. Om du har en mer smörig/degig paj och dessutom gräddar den längre får du en knäckig, kolaaktig konsistens. Ljuvligt! ^^

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
26 augusti 2015

är smulpajen god? och är de inte lite mycket mjöl? hur länge kan man ha pajen i kyl/rumstemperatur

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Leffe
3 juni 2015

Njutbart resept

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av William
8 mars 2015

I Like Trains

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av William
8 mars 2015

Äpple + Paj = Äppelpaj

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av En ung snygg tjej
26 februari 2015

Jätte bra recept och lätt att göra !

Kommentar av evy
1 februari 2015

tack!

Kommentar av A. Granström
22 september 2014

Jättegott.. mums :-)

Kommentar av anonym
13 september 2014

Coolt! Snyggt jobbat, en jätte bra efterrätt!

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Snygg tjej
26 februari 2015

Jätte bra efterrätt☺️

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | Nästa »

Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Scones

Pizzascones

Sugen på hemlagad pizza?

Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka.

scones.se

Smulpaj

Solmogna bär i smulpaj

Den enklaste vägen till somrig fika stavas smulpaj. Under ett smuligt täcke är det gott med allt från syrliga krusbär till saftiga jordgubbar!

smulpaj.se


Brödrecept

Pitabröd

Jaga bort höstrusket och locka fram helgkänslan med hembakade pitabröd!

Vem behöver inte lite extra värme när det snöblandade regnet piskar mot rutan? Baka en omgång goda, hembakade pitabröd och gör en läcker middag!

Pitabröden är lätta att lyckas med och det är alltid lika kul att se hur det "blåser upp sig" i ugnen!

Fyll med din favoritfyllning. Grönsaker, sallader, köttfärs, ostar, oliver, bönor och vitlöksås... Kanske auberginedipp eller kikärtor? Som alltid är det bara fantasin som är gränsen. Gränslöst god helg önskar pepparochsalt!

 hembakatbrod.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...