Äppelpaj

En god smulpaj på äpple, serverad med kall vaniljsås... Kan det bli godare?

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1/2-1 tsk kanel
  • 3-4 dl skivat eller tärnat äpple

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i skivat eller tärnat äpple, strö över kanel och sockra lite lätt. Fördela sedan smuldegen över äppelbitarna och grädda i cirka 20 minuter tills pajen fått fin färg.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
22 september 2018

Skriv din kommentar här!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Päta
6 december 2015

Detta var en så härlig smak upplevelse. Trodde aldrig att jag någonsin skulle älska äppelpaj men ni har motbevisat det. Enkel att göra gudomlig att äta. Tack :) ♡♥♡

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
14 oktober 2015

Jag har precis gjort äppelpaj och smuldegen är ju inte smuligt det är mer som typ deg

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
24 januari 2016

Det är bara att tillsätta mjöl tills man är nöjd med smuligheten :) men ju mer mjöl desto mindre saftig paj.. Om du har en mer smörig/degig paj och dessutom gräddar den längre får du en knäckig, kolaaktig konsistens. Ljuvligt! ^^

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
26 augusti 2015

är smulpajen god? och är de inte lite mycket mjöl? hur länge kan man ha pajen i kyl/rumstemperatur

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Leffe
3 juni 2015

Njutbart resept

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av William
8 mars 2015

I Like Trains

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av William
8 mars 2015

Äpple + Paj = Äppelpaj

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av En ung snygg tjej
26 februari 2015

Jätte bra recept och lätt att göra !

Kommentar av evy
1 februari 2015

tack!

Kommentar av A. Granström
22 september 2014

Jättegott.. mums :-)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | Nästa »

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Småkakor

Knapriga småkakor till finfikan!

Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin!

smakakor.se

Lasagne

Smakfull pasta

En ångande lasagne höjer värmen och ger helgkänsla! Gör en god klassiker eller hitta en ny favorit.

lasagne.nu


Pajrecept

Viltpaj som värmer

Prova ett gott recept på viltpaj och upptäck en god variant av den populära köttfärspajen!

Paj är både fest- och vardagsmat. Inte konstigt: En rätt som både är lättlagad, går att variera så mycket och dessutom kan smaka helt underbart är ju svårslagbar.

Till vardags lagar vi gärna standardpajerna, de recept vi gjort många gånger. Visste du att ett av de absolut mest populära recepten på paj är just köttfärspaj?

Prova att förnya den uppskattade pajen och gör en god variant på viltfärs i stället!

Laga viltpaj med skogssvamp eller champinjon från frysen eller butiken. Eller har du kanske torkad svamp kvar? Enbär ger god krydda och du får en paj med både mer och vildare smak än den vanliga.

God helg önskar pepparochsalt.se!

 pajrecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...