Äppelpaj

En god smulpaj på äpple, serverad med kall vaniljsås... Kan det bli godare?

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1/2-1 tsk kanel
  • 3-4 dl skivat eller tärnat äpple

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i skivat eller tärnat äpple, strö över kanel och sockra lite lätt. Fördela sedan smuldegen över äppelbitarna och grädda i cirka 20 minuter tills pajen fått fin färg.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Gittiz
18 april 2014

Lätt att göra Supergod att äta

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
31 mars 2014

Perfekt

Kommentar av ayshan
20 mars 2014

har inte bakat en men kommer den bli god?

Kommentar av sara
23 februari 2014

så god jag älskade det ska göra den jämt jag tipsar den stenhårt

Kommentar av Gottegrisen
21 februari 2014

Detta var jättegott! Tack för receptet. De ska definitivt göras igen. :)

Kommentar av Baktjejen
20 oktober 2013

Nu ska det söndagsbakas i köket med mamma! Har äpplen hemma, så får testa detta recept och se hur det går:) Älskar äppelpaj!

Kommentar av osignerat
11 oktober 2013

Vad menar med fördela degen över äpplena?

Redaktionens kommentar
Strö ut smuldegen i ett jämnt lager över fyllningen.
Kommentar av Adventure time rocks!
11 oktober 2013

Fredag kväll dags att baka något gott!

ska precis börja med förberedelserna för pajen!

hoppas den blir bra :)

Kommentar av F.H
4 oktober 2013

Jättegod och enkel, tar dessutom inte alls lång tid. Tack för receptet!

Kommentar av anonym
28 september 2013

Kan man använda 1 äpple?

Redaktionens kommentar
Tja, det beror kanske på hur stort äpplet är - eller kanske är det degen som lockar dig? Annars är det bättre att halvera receptet och göra en mindre paj!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | Nästa »

Påskmeny

En påskbuffé för alla smaker!

Klassiska påsksmaker eller en modernt kryddad påskbuffé? Vi har recepten på både påskmat och påskgodis!

Till påsk är det klassiskt som gäller för många. Självklart vill vi ha ägg i mänger och gärna någon av alla varianter på ägghalvor med god fyllning. Hemmagravad lax är ett enkelt lyx och påskalamm, som stek eller kanske serverad med champinjonstuvning är fantastiskt gott.
Förutom en traditionell janssonsfrestelse och inlagd sill passar många nya, grönare rätter in på buffén: Vad sägs om tomatcrêpes, rödbetssallad med kikärtor eller en lätt räksallad med äpple?
Påskgodis hör också till måstena. Men skippa plockgodiset och gör eget istället! Citronfudge, brända mandlar med apelsin eller vaniljtryffel gör både stora och små godisgrisar lyckliga när de öppnar sina påskägg!
Riktigt God Påsk på er allihop!

 påskmat.se

Gott och bekvämt

Krämig paprika–risotto

En krämig risotto är riktig festmat. Trots att den är både snabblagad och sköter sig själv!

risotto.nu

Hembakat

Baka bättre bröd!

Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla!

hembakatbrod.se


Fruktrecept

Fem om dagen

Paj, sallad, soppa, smoothie. Vi äter gärna fem frukter om dagen, särskilt när de samsas i en fruktsallad!

Med frukt i desserten kan du äta gott och nyttigt på samma gång. En helt osötad fruktsmoothie med mandel kan du unna dig när som helst. Variera sylt och grädde till pannkakorna med att servera stekta äpplen med kanel och socker. Och vem tackar nej till en milkshake med banan och rik chokladsmak?

 fruktrecept.se


Vardagsfavorit i egen tappning

Fiskpinnar Hemgjorda fiskpinnar slår frysdiskens med hästlängder.

Soppor

Grönsakssoppa Kallt ute? Laga en värmande höstsoppa!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...