Äppelpaj

En god smulpaj på äpple, serverad med kall vaniljsås... Kan det bli godare?

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1/2-1 tsk kanel
  • 3-4 dl skivat eller tärnat äpple

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i skivat eller tärnat äpple, strö över kanel och sockra lite lätt. Fördela sedan smuldegen över äppelbitarna och grädda i cirka 20 minuter tills pajen fått fin färg.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Ulf
21 juli 2025

Äntligen ett korrekt recept som struntar i de torra smaklösa havregrynen. Varför anses de som obligatoriska?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Gunilla Mosselimossa
18 juli 2022

Jag brukar ta 1,5 dl vetemjöl, 1,5 dl havregryn, 100 gr smör, 2-3 msk socker, öka sockermängden lite om frukten är syrlig likt rabarber.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
13 juni 2021

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
19 september 2020

Jag tog i mer smör, men detta är en god o lätt paj.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Anette Viketun
22 augusti 2020

Tack))

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Adam Smith
19 maj 2020

Jag är Bara 12 år gammal och Bara Gjorde detta Pågrund av en läxa Men Nu När jag har hittat denna websida Så Kan jag göra det EXAKT HUR jag ville det

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
22 september 2018

Skriv din kommentar här!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Päta
6 december 2015

Detta var en så härlig smak upplevelse. Trodde aldrig att jag någonsin skulle älska äppelpaj men ni har motbevisat det. Enkel att göra gudomlig att äta. Tack :) ♡♥♡

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
14 oktober 2015

Jag har precis gjort äppelpaj och smuldegen är ju inte smuligt det är mer som typ deg

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
24 januari 2016

Det är bara att tillsätta mjöl tills man är nöjd med smuligheten :) men ju mer mjöl desto mindre saftig paj.. Om du har en mer smörig/degig paj och dessutom gräddar den längre får du en knäckig, kolaaktig konsistens. Ljuvligt! ^^

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
26 augusti 2015

är smulpajen god? och är de inte lite mycket mjöl? hur länge kan man ha pajen i kyl/rumstemperatur

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Jordan Samuelson
19 maj 2020

mhm

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | Nästa »

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Gröt

Nya bättre frukostvanor

Skrädmjölsgröt görs på rostat havremjöl som blir välkommen omväxling till havregrynsgröten.

gröt.com

Kryddig paj

Kryddstarka pajer

Spiskummin, cayennepeppar, kanel och paprika - din egen kryddblandning sätter bättre smak på tacopajen än vilken färdig tacokrydda som helst!

pajrecept.se


Baka pizza ikväll!

Hembakad pizza av högsta klass

Pizzakväll? Gör hembakad pizza och välj själv hur den ska smaka! Varför inte glutenfri?

Hämtpizza går fortare men bakar du din egen pizza kan du njuta av den så mycket mer: Med en deg som gör botten knaprig istället för degig och favoritpåläggen på ser får du en festmåltid som både är godare, nyttigare och billigare än pizzerian. Samla familjen eller kompisarna och gör en stor deg!
Är du ute i tid gör du pizzadeg med fördeg. Det är den perfekta degen för den som vill ha riktigt fint lyft och härlig smak på pizzan. Är det lite mera bråttom går det också att äta gott och hembakat – en klassisk pizzadeg med fin smak men utan fördeg. Och behöver du pizzan riktigt snabbt gör du en snabb pizzadeg!
Vill du ta med pizza på utflykt eller stoppa den i lunchlådan utan att den blir oätligt seg? Då behöver du en mjuk botten som får pizzan att smaka bra även dagen efter. Gör mjuk grahamspizza så är det löst!
Och om du som många idag inte tål gluten kan du njuta av en god, glutenfri pizza med den bästa glutenfria pizzadegen! En deg som både håller ihop fint och smakar riktigt fint.
Trevligt pizzabakning!

 bakapizza.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...