Frysta eller färska bär i paj?
Färska eller frysta bär i pajen? Vad blir bäst och behövs lite potatismjöl för båda alternativen?
- Madde
Färska bär brukar vätska sig lite mindre än frysta. Så i de flesta fall behövs inget potatismjöl om du använder nyplockade bär. Frysta bär vätskar sig när de tinar så då är potatismjöl bra. Vilket som är bäst? En smaksak. Ibland blir det extra gott när bären kokar samman riktigt i ugnen och då kan frysta bär passa bäst. Ibland vill man ha lite tydligare konsistens och då är färska bär bäst. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SconesFruktsconesScones är snabbakat och gott, både som fika och mellanmål. Prova ett nytt recept på små, smakliga fruktscones! GrillaHälsa våren vid grillenTill Valborg vill vi grilla! Gör en riktigt god potatissallad med bacon som stillar hungern i väntan på den perfekta glöden. JulgodisHemgjort julgodisChokladen står ofta i centrum när det gäller julgodis, men det finns många andra fantastiska smaker att variera med. Nötter, som de är, i form av nougat som i nougatgodis, eller kanske i honungsskorpor med hasselnötter och vanilj, är helt oemotståndliga. Visst hör även skorporna hemma vid godisskålarna? Smaksatta med kardemumma passar de bra till såväl glögg som starkt kaffe. Finns det förresten några trista pepparkakor över? Gör snabba och superenkla, apelsinsmakande pepparkaksbollar - trasiga pepparkakor har aldrig smakat bättre! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|