Frysta eller färska bär i paj?
Färska eller frysta bär i pajen? Vad blir bäst och behövs lite potatismjöl för båda alternativen?
- Madde
Färska bär brukar vätska sig lite mindre än frysta. Så i de flesta fall behövs inget potatismjöl om du använder nyplockade bär. Frysta bär vätskar sig när de tinar så då är potatismjöl bra. Vilket som är bäst? En smaksak. Ibland blir det extra gott när bären kokar samman riktigt i ugnen och då kan frysta bär passa bäst. Ibland vill man ha lite tydligare konsistens och då är färska bär bäst. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarFrallor för allaMed våren kommer ljusare morgnar. Dags att stiga upp och baka morotsbullar kanske? TårtorTårtor för alla tillfällen
Gräddtårtan förknippas starkt med kalas, prova en ovanligt god variant med lemon curd i fyllningen! När de färska bären börjar komma lyfts de fram fint i en härlig pannkakstårta. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|