Blåbärspaj

Blåbär från skogen eller frysen? En blåbärspaj smakar alltid lika bra! Lättvispad grädde eller vaniljglass passar fint till.

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3-4 dl blåbär
  • ev. 1 msk potatismjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke.Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i blåbären och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.

Fördela sedan smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av KJ
11 januari 2014

En fråga smälter man smöret för att få ihop det???

Redaktionens kommentar
Nej, det ska man inte behöva.
Kommentar av gm
6 oktober 2013

Går det bra att ta fiberhavregryn istället för vanligt havregryn i pajen

Redaktionens kommentar
Jag är ingen vän av fiberhavregryn och svarar därför nej, men försöka går ju!
Kommentar av Vivi
19 augusti 2013

Det var ett toppenrecept!

Kommentar av Astrid
8 augusti 2013

Hej! Tog dubbelt så mycket blåbär, tyckte 3-4 dl såg så lite ut i pajformen.

Kommentar av Miriam
19 juli 2013

hej och jättetack för en god recept.

det blev super god med lite havregryn

Kommentar av M.A
9 juni 2013

Jätte god blev den med lite havregryn på blåbären istället för potatismjöl, gjorde min första blåbärspaj idag och den blev perfekt . Yessss

Kommentar av J.L
19 april 2013

Jag brukar ta hälften mjöl, hälften havregryn och det gör pajdegen mkt godare!

Svar av Namn/signatur
28 maj 2013

Tack för tipset. Med havregryn i pajdegen blev pajen frasig och väldigt fin. Toppengod.

Kommentar av Pelle
13 april 2013

Tack för ett gött å enkelt recept!

Svar av Pelle igen
13 april 2013

Gör den ibland med jordgubbar då är de bra om gubbarna ej är frusna eftersom de behöver lite längre tid i ugn.

Kommentar av Sofia
26 mars 2013

Jättegod även med laktosfritt margarin! Och ibland lägger jag cocosflingor i botten för att piffa till lite mera :)

Kommentar av fahad
2 mars 2013

ah men hej

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | Nästa »

Påskmeny

En påskbuffé för alla smaker!

Klassiska påsksmaker eller en modernt kryddad påskbuffé? Vi har recepten på både påskmat och påskgodis!

Till påsk är det klassiskt som gäller för många. Självklart vill vi ha ägg i mänger och gärna någon av alla varianter på ägghalvor med god fyllning. Hemmagravad lax är ett enkelt lyx och påskalamm, som stek eller kanske serverad med champinjonstuvning är fantastiskt gott.
Förutom en traditionell janssonsfrestelse och inlagd sill passar många nya, grönare rätter in på buffén: Vad sägs om tomatcrêpes, rödbetssallad med kikärtor eller en lätt räksallad med äpple?
Påskgodis hör också till måstena. Men skippa plockgodiset och gör eget istället! Citronfudge, brända mandlar med apelsin eller vaniljtryffel gör både stora och små godisgrisar lyckliga när de öppnar sina påskägg!
Riktigt God Påsk på er allihop!

 påskmat.se

Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

bakakaka.se

Fika på trappan

Solig fika på trappan

Allas favorit tigerkakan är enkel att baka och passar perfekt med en kopp kaffe på trappan.

sockerkakor.se


Matbröd

Hembakad lyx

Doften av nybakat bröd fyller köket! hembakatbrod.se är här!

Visst är det någonting speciellt med doften av nybakat bröd som sprider sig i köket!

Lär dig baka bättre bröd med våra tips. Prova bra brödrecept på olika typer av bröd. Vad sägs om mjuka och goda hålkakor på råg? Eller kanske ett gott grahamsbröd som passar både till soppan och ostbrickan?

Ett helt färskt franskbröd till brunchen är oslagbart... Eller vill du stila med hembakta hamburgerbröd? Välkommen till ännu en god sida på nätet!

 hembakatbrod.se


Kladdkakor

Kladdkaka med nötmarängbotten Förnya kladdkaksbaket med en lätt marängbotten med hasselnötter. Vispad grädde är ett måste!

Våfflor

Farmors favoritrecept Äggvåfflorna passar lika bra till kaffekoppen som till lunchen med matig fyllning.
Prenumerera direkt! Gratis!

Hemlagat godis

Gräddkola Inget slår hemkokt kola i godispåsen. Det är enklare än du tror, håll koll på när kolan är färdig bara (och försök hålla dig från att smaka brännhet smet...).
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...