Blåbärspaj

Blåbär från skogen eller frysen? En blåbärspaj smakar alltid lika bra! Lättvispad grädde eller vaniljglass passar fint till.

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3-4 dl blåbär
  • ev. 1 msk potatismjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke.Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i blåbären och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.

Fördela sedan smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av KJ
11 januari 2014

En fråga smälter man smöret för att få ihop det???

Redaktionens kommentar
Nej, det ska man inte behöva.
Kommentar av gm
6 oktober 2013

Går det bra att ta fiberhavregryn istället för vanligt havregryn i pajen

Redaktionens kommentar
Jag är ingen vän av fiberhavregryn och svarar därför nej, men försöka går ju!
Kommentar av Vivi
19 augusti 2013

Det var ett toppenrecept!

Kommentar av Astrid
8 augusti 2013

Hej! Tog dubbelt så mycket blåbär, tyckte 3-4 dl såg så lite ut i pajformen.

Kommentar av Miriam
19 juli 2013

hej och jättetack för en god recept.

det blev super god med lite havregryn

Kommentar av M.A
9 juni 2013

Jätte god blev den med lite havregryn på blåbären istället för potatismjöl, gjorde min första blåbärspaj idag och den blev perfekt . Yessss

Kommentar av J.L
19 april 2013

Jag brukar ta hälften mjöl, hälften havregryn och det gör pajdegen mkt godare!

Svar av Namn/signatur
28 maj 2013

Tack för tipset. Med havregryn i pajdegen blev pajen frasig och väldigt fin. Toppengod.

Kommentar av Pelle
13 april 2013

Tack för ett gött å enkelt recept!

Svar av Pelle igen
13 april 2013

Gör den ibland med jordgubbar då är de bra om gubbarna ej är frusna eftersom de behöver lite längre tid i ugn.

Kommentar av Sofia
26 mars 2013

Jättegod även med laktosfritt margarin! Och ibland lägger jag cocosflingor i botten för att piffa till lite mera :)

Kommentar av fahad
2 mars 2013

ah men hej

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | Nästa »

Första julfikan

Första glöggmyset med hembakade kanelskorpor!

November närmar sig sitt slut och det känns helg rätt att tjuvstarta julen. Små julskorpor med saffran och kanel är perfekta till glöggen!

Många gånger är en liten kaka den allra godaste. Och så kan man ju äta många flera! Till jul passar tunna delikatesskorpor lika bra på kakfatet med de klassiska julkakorna som serverade till en kopp kaffe på maten.
Vi väljer smaker som hör julen till: Spröda och möra saffransskorpor är en klassiker. Typiska mandelskorpor med grovhackad mandel och vanilj passar också bra. Precis som pepparkaksdoftande kanelskorpor med russin!
Eller så bakar du chokladskorpor, kardemummaskorpor eller citronskorpor: Tydliga smaker som inte skäms för sig och som passar bra till glöggens kraftiga kryddor!
Äter du inte upp alla skorpor på en gång håller de sig utmärkt fram till jul. En påse eller vacker glasburk med hembakade skorpor är förresten en perfekt present till värden och en enkel men lyxig julklapp.
Och om du redan känner julstress? Värm lite glögg, ta en skorpa och koppla av! Ännu är det långt till julafton!

 julkakor.se

Fisksoppa

Värmande fisksoppa!

Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott!

fisksoppa.se

Enkel festmat

Viltskav till mer än bara grytor!

Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag!

viltskav.se


Honung

Honung sätter smak

Jämfört med vitt socker smakar honung så mycket mer. Avgör själv med honungsbullar med aprikoser och pumpakärnor!

Honungens användningsområden är många. Såväl i honungsbullar som i chokladkaka höjer den smaken flera snäpp. Som pålägg till scones är honungen oslagbar - eller i honungsscones! I allt från dressing till lasagne via tomatsoppa hör honung hemma. Små mängder gör stor skillnad. Och inte smakar det sämre för att biodling bidrar till den biologiska mångfalden - smakrik måltid!

 frukostbullar.se


Lingonsylt

Ett mångsidigt bär Lingonsylt passar till såväl köttbullarna som pannkakorna. En oumbärlig del i svensk matkultur helt enkelt! Plocka, koka, njut.

Gratänger

Broccoligratäng En krämig broccoligratäng som smakar och värmer.
Prenumerera direkt! Gratis!

Hemlagat godis

Gräddkola Inget slår hemkokt kola i godispåsen. Det är enklare än du tror, håll koll på när kolan är färdig bara (och försök hålla dig från att smaka brännhet smet...).
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...