![]() ![]() Blåbärspaj![]() Blåbär från skogen eller frysen? En blåbärspaj smakar alltid lika bra! Lättvispad grädde eller vaniljglass passar fint till. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke.Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i blåbären och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl. Fördela sedan smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 28 februari 2015
Tärna smöret till mindre bitar så blir det enklare att blanda ihop det ![]() ![]() ![]() 6 oktober 2013
Går det bra att ta fiberhavregryn istället för vanligt havregryn i pajen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 19 augusti 2013
Det var ett toppenrecept! ![]() ![]() ![]() 8 augusti 2013
Hej! Tog dubbelt så mycket blåbär, tyckte 3-4 dl såg så lite ut i pajformen. ![]() ![]() ![]() 19 juli 2013
hej och jättetack för en god recept. det blev super god med lite havregryn ![]() ![]() ![]() 9 juni 2013
Jätte god blev den med lite havregryn på blåbären istället för potatismjöl, gjorde min första blåbärspaj idag och den blev perfekt . Yessss ![]() ![]() ![]() 19 april 2013
Jag brukar ta hälften mjöl, hälften havregryn och det gör pajdegen mkt godare! ![]() ![]() ![]() 28 maj 2013
Tack för tipset. Med havregryn i pajdegen blev pajen frasig och väldigt fin. Toppengod. ![]() ![]() ![]() 13 april 2013
Tack för ett gött å enkelt recept! ![]() ![]() ![]() 13 april 2013
Gör den ibland med jordgubbar då är de bra om gubbarna ej är frusna eftersom de behöver lite längre tid i ugn. ![]() ![]() ![]() 26 mars 2013
Jättegod även med laktosfritt margarin! Och ibland lägger jag cocosflingor i botten för att piffa till lite mera :) ![]() ![]() ![]() 2 mars 2013
ah men hej ![]() Äldre kommentarer![]() ![]() ![]()
|
|
En fråga smälter man smöret för att få ihop det???