Äppelpaj med havretäcke

Gott recept med knäckigt havretäcke!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 150 g smör (eller margarin)
  • 3-4 dl havregryn
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 4 dl skivat äpple eller äpple i små tärningar
  • 1/2 dl strösocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda havregryn och farinsocker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.

Smöra en ugnssäker form. Lägg i äppeltärningarna, strö över socker. Smula sedan havregrynsblandningen över äppelbitarna och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

Låt svalna något och pudra över med florsocker och lite vaniljpulver.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Xia H
21 maj 2013

Enkel att göra, extremt god.

Med hemmagjord vaniljglass helt underbar.

Familjen tyckte oxå det

Kommentar av Majsan
26 oktober 2012

Denna ska vi testa till kvällen jag kommer att utesluta sockret på äpplena då det är en söt sort!

Kommentar av Eric
2 oktober 2012

Hej!

Hett tips är att dra ned rejält på sockermängden. Jag trodde typ att jag skulle få diabetes av att komma nära den färdiga kakan. Mycket god, men knappast för mer än 2 matskedar. Jag brukar inte vara någon som snålar med socker, men här fick det räcka.

Kommentar av Pia
16 augusti 2012

Tack, vilka bra och lätta recept på eran sida. Jag älskar att baka och allt blir så bra. Vill öppna ett cafe men lite svårt med kapital när man är arbetslös.

Redaktionens kommentar
Tack! - och lycka till!
Kommentar av Jenny
26 april 2012

Kan man frysa in den?

Redaktionens kommentar
Ja, äppelpaj går bra att frysa.
Kommentar av osignerat
17 augusti 2011

Står i ugnen nu... Mums...

//Tommy...

Kommentar av osignerat
9 augusti 2011

hej

Kommentar av studeranden
25 mars 2011

Jättegott! Jag serverade den ugnsvarm med glass till, underbart. Men man kan gott och väl skära ner mängden socker en aning, beroende på hur sura äpplen man har förstås.

Kommentar av Anna stensson
10 oktober 2009

jag älskar den mmmmmm........

Kommentar av Tommy Larsson
17 september 2009

Mmm, vilka dofter...

Hoppas att födelsedagsgästerna blir nöjda...

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Kyckling

Citrongrillad

Citron och timjan kan aldrig bli fel. Servera citronkyckling, där honung och timjan ger smak.

kycklingrecept.nu

lyxspagetti

4 X Carbonara!

Krämig ska pastan vara. Snabbaste vägen till smakrik pastalyx stavas klassisk carbonara!

pastarecept.nu


Mjölkfritt

Smakfullt mjölkfritt

Huvudrätt, dessert eller bakverk? Det finns många mjölkfria alternativ. Prova en uppfriskande citronsorbet till efterrätt!

Självklart ska du inte avstå från godsaker för att du inte tål mjölk. Det är lätt att baka mjölkfria scones eller varför inte en klassisk kladdkaka? Bjud gästerna på krämig potatisgratäng eller frossa i kokosvåfflor. Smaklig mjölkfri måltid!

 mjölkfriarecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...