Äppelpaj med havretäckeGott recept med knäckigt havretäcke! Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda havregryn och farinsocker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa. Smöra en ugnssäker form. Lägg i äppeltärningarna, strö över socker. Smula sedan havregrynsblandningen över äppelbitarna och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna något och pudra över med florsocker och lite vaniljpulver. Svar av
17 mars 2020
/Olivia Lange Kommentar av
Xia H
21 maj 2013
Enkel att göra, extremt god. Med hemmagjord vaniljglass helt underbar. Familjen tyckte oxå det Kommentar av
Majsan
26 oktober 2012
Denna ska vi testa till kvällen jag kommer att utesluta sockret på äpplena då det är en söt sort! Kommentar av
Eric
2 oktober 2012
Hej! Hett tips är att dra ned rejält på sockermängden. Jag trodde typ att jag skulle få diabetes av att komma nära den färdiga kakan. Mycket god, men knappast för mer än 2 matskedar. Jag brukar inte vara någon som snålar med socker, men här fick det räcka. Kommentar av
Pia
16 augusti 2012
Tack, vilka bra och lätta recept på eran sida. Jag älskar att baka och allt blir så bra. Vill öppna ett cafe men lite svårt med kapital när man är arbetslös.
Redaktionens kommentar
Tack! - och lycka till!
Kommentar av
Jenny
26 april 2012
Kan man frysa in den?
Redaktionens kommentar
Ja, äppelpaj går bra att frysa.
Kommentar av
osignerat
17 augusti 2011
Står i ugnen nu... Mums... //Tommy... Kommentar av
osignerat
9 augusti 2011
hej Kommentar av
studeranden
25 mars 2011
Jättegott! Jag serverade den ugnsvarm med glass till, underbart. Men man kan gott och väl skära ner mängden socker en aning, beroende på hur sura äpplen man har förstås. Kommentar av
Anna stensson
10 oktober 2009
jag älskar den mmmmmm........ Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HelgmenynTacksam ugnsrättAubergine trivs i ugnen! Gratinerade passar de perfekt för egen kryddning. ViltfärslimpaVilt ger smakenVisst kan det vara gott med en välgjord köttfärssås. Men du kan lätt använda färs för att locka fram andra smaker om du väljer kött från rådjur eller älg. Viltfärsbullar är gott både tillsammans med potatis och som tillbehör till soppa och ett gott bröd. Gör du viltfärslimpa höjder du nivån på köttfärslimpan och får en rätt som fungera fint både som varmrätt och kallskuren på buffén. Prova den tillsammans med kapris på hembakat knäckebröd! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Gjorde min med rödgula äpplen, lite citron och riven ingefära på för mer syra och smak. Lite kanel också. Sen 1/2 dl socker i degen och lite sirap ovanpå allt istället. Samt hackad mandel ovanpå.
Nam nam!! Tips