Äppelpaj med havretäcke

Gott recept med knäckigt havretäcke!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 150 g smör (eller margarin)
  • 3-4 dl havregryn
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 4 dl skivat äpple eller äpple i små tärningar
  • 1/2 dl strösocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda havregryn och farinsocker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.

Smöra en ugnssäker form. Lägg i äppeltärningarna, strö över socker. Smula sedan havregrynsblandningen över äppelbitarna och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

Låt svalna något och pudra över med florsocker och lite vaniljpulver.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Xia H
21 maj 2013

Enkel att göra, extremt god.

Med hemmagjord vaniljglass helt underbar.

Familjen tyckte oxå det

Kommentar av Majsan
26 oktober 2012

Denna ska vi testa till kvällen jag kommer att utesluta sockret på äpplena då det är en söt sort!

Kommentar av Eric
2 oktober 2012

Hej!

Hett tips är att dra ned rejält på sockermängden. Jag trodde typ att jag skulle få diabetes av att komma nära den färdiga kakan. Mycket god, men knappast för mer än 2 matskedar. Jag brukar inte vara någon som snålar med socker, men här fick det räcka.

Kommentar av Pia
16 augusti 2012

Tack, vilka bra och lätta recept på eran sida. Jag älskar att baka och allt blir så bra. Vill öppna ett cafe men lite svårt med kapital när man är arbetslös.

Redaktionens kommentar
Tack! - och lycka till!
Kommentar av Jenny
26 april 2012

Kan man frysa in den?

Redaktionens kommentar
Ja, äppelpaj går bra att frysa.
Kommentar av osignerat
17 augusti 2011

Står i ugnen nu... Mums...

//Tommy...

Kommentar av osignerat
9 augusti 2011

hej

Kommentar av studeranden
25 mars 2011

Jättegott! Jag serverade den ugnsvarm med glass till, underbart. Men man kan gott och väl skära ner mängden socker en aning, beroende på hur sura äpplen man har förstås.

Kommentar av Anna stensson
10 oktober 2009

jag älskar den mmmmmm........

Kommentar av Tommy Larsson
17 september 2009

Mmm, vilka dofter...

Hoppas att födelsedagsgästerna blir nöjda...

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

Småkakor

Knapriga småkakor till finfikan!

Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin!

Chocolate chip cookies i all ära, men ibland är det bra att gå tillbaka till klassikerna för att njuta rena, goda smaker till fikat. Ett välfyllt kakfat med enkla småkakor är en garanterad njutning för alla livsnjutare. Välkända kakor som schackrutor, chokladbröd, kolakakor eller syltkakor fyllda med din favoritsylt. Kanske några spröda kringlor, doppade i pärlsocker? Eller finska pinnar? Själva gillar vi klassiska smaker med russin och mandel i spröda mandelkakor!
De flesta småkakor är lika lättbakade som de är lätta att äta. Som tur är passar de att baka många och frysa in – de tinar på några minuter och är perfekt att ta fram när det plötsligt är läge för finfika! Kanske är det läge att baka en plåt just idag?

 smakakor.se

Påskfika

Fika med påsktårta

Långhelgen till påsk ger gott om tid för såväl fika som trerätters, så baka en stilig påsktårta och bjud vänner och familj!

bakatårta.se

Fikaklassiker

Favoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!

Ibland vill man tillbaka till grunden i berg av muffins och cupcakes. Vi slår ett slag för en hederlig sockerkaka till eftermiddagsfikan.

sockerkakor.se


Pizza

Sportlovsmiddag? Pizza!

I sportlovstider smakar maten extra bra efter en dag i snön - och alla hurrar när det vankas pizza till middag!

Pizzabotten, ost och ... tomatsås? Nej, på en vit pizza skippar vi tomatsåsen och får en riktigt krispig botten, penslad med olivolja. Potatis i lövtunna skivor tillsammans med vitlök och färskost blir en elegant, snabblagad pizza. Pizza ai funghi ska förstås toppas med en nypa torkad svamp och smörfrästa champinjoner som gör smaken mustigare. För den som är mindre vågad av sig går capricciosa alltid hem!

 bakapizza.se


Kladdkakor

Kladdkaka med nötmarängbotten Förnya kladdkaksbaket med en lätt marängbotten med hasselnötter. Vispad grädde är ett måste!

Pajrecept

Kryddig korvpaj Låt pajen bli en hel måltid!
Prenumerera direkt! Gratis!

Hemlagat godis

Gräddkola Inget slår hemkokt kola i godispåsen. Det är enklare än du tror, håll koll på när kolan är färdig bara (och försök hålla dig från att smaka brännhet smet...).
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...