Äppelpaj med havretäcke

Gott recept med knäckigt havretäcke!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 150 g smör (eller margarin)
  • 3-4 dl havregryn
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 4 dl skivat äpple eller äpple i små tärningar
  • 1/2 dl strösocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda havregryn och farinsocker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.

Smöra en ugnssäker form. Lägg i äppeltärningarna, strö över socker. Smula sedan havregrynsblandningen över äppelbitarna och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

Låt svalna något och pudra över med florsocker och lite vaniljpulver.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Xia H
21 maj 2013

Enkel att göra, extremt god.

Med hemmagjord vaniljglass helt underbar.

Familjen tyckte oxå det

Kommentar av Majsan
26 oktober 2012

Denna ska vi testa till kvällen jag kommer att utesluta sockret på äpplena då det är en söt sort!

Kommentar av Eric
2 oktober 2012

Hej!

Hett tips är att dra ned rejält på sockermängden. Jag trodde typ att jag skulle få diabetes av att komma nära den färdiga kakan. Mycket god, men knappast för mer än 2 matskedar. Jag brukar inte vara någon som snålar med socker, men här fick det räcka.

Kommentar av Pia
16 augusti 2012

Tack, vilka bra och lätta recept på eran sida. Jag älskar att baka och allt blir så bra. Vill öppna ett cafe men lite svårt med kapital när man är arbetslös.

Redaktionens kommentar
Tack! - och lycka till!
Kommentar av Jenny
26 april 2012

Kan man frysa in den?

Redaktionens kommentar
Ja, äppelpaj går bra att frysa.
Kommentar av osignerat
17 augusti 2011

Står i ugnen nu... Mums...

//Tommy...

Kommentar av osignerat
9 augusti 2011

hej

Kommentar av studeranden
25 mars 2011

Jättegott! Jag serverade den ugnsvarm med glass till, underbart. Men man kan gott och väl skära ner mängden socker en aning, beroende på hur sura äpplen man har förstås.

Kommentar av Anna stensson
10 oktober 2009

jag älskar den mmmmmm........

Kommentar av Tommy Larsson
17 september 2009

Mmm, vilka dofter...

Hoppas att födelsedagsgästerna blir nöjda...

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

Vintersoppor

Värmande vintersmaker med råvaror i säsong!

Gråa och kyliga novemberdagar kräver värme inombords. En ångande rotfruktssoppa med fänkål och tomat tinar frusna vintersjälar!

Vintermat måste inte vara lika grå som dagsljuset. Och även om man är miljöklok och väljer mat efter säsong så går det att laga god, vacker och värmande mat i november.
Mota undan förkylningen med basilikasoppa eller gör klassisk, värmande vintersoppa med fisk. Kanske ett långkok på köttsoppa med rotfrukter eller en värmande rödbetssoppa passar en kylig dag när man bara vill vara inomhus?
En vegetarisk gulaschsoppa är en riktigt mustig och värmande vintersoppa. Och så ska man inte glömma ärtsoppan – serverad med grovt bröd är det svårslagen vintermat.
Den som vill krydda soppan lite extra kan prova en rotfruktssoppa med fänkål och chili – en soppa som garanterat värmer i vinterrusket!

 sopprecept.se

Kantareller

Snabblagad svamplycka

Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken.

pastarecept.nu

Efterrätter

Baka en cocoskaka i helgen!

Prova ett nytt recept i helgen! En smakrik och saftig cocoskaka, bakad på grahamsmjöl och täckt med choklad.

efterratter.se


Vardagsfest

Dragongryta

Ingenting går upp mot smaken av dragon och svamp... Laga en festegryta som lockar fram det bästa ur helgen!

Värmande grytor är gott och festligt. Enkelt att ordna när man är många och bekvämt då de kan vara helt klara när gästerna väl kommer.

Prova en smakrik gryta på skinkstek som får smak av svamp och dragon. Eller gör en smakrik och rustik lammgryta med rotfrukter. Perfekt när man vill få upp värmen lite. Den som vill ha en riktig stek, serverad med potatis och gelé lagar lätt en porterstek.

Trevlig middag och glöm inte brödet!

 helgmenyn.se


Kantareller

Svampstuvning på toast. Färska kantareller i en len gräddstuvning är den perfekta förrätten...

Grytor

Rotfruktsgryta med korv En kryddig gryta som värmer lika bra helg som vardag.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...