Äppelpaj med havretäcke

Gott recept med knäckigt havretäcke!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 150 g smör (eller margarin)
  • 3-4 dl havregryn
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 4 dl skivat äpple eller äpple i små tärningar
  • 1/2 dl strösocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda havregryn och farinsocker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.

Smöra en ugnssäker form. Lägg i äppeltärningarna, strö över socker. Smula sedan havregrynsblandningen över äppelbitarna och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

Låt svalna något och pudra över med florsocker och lite vaniljpulver.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Xia H
21 maj 2013

Enkel att göra, extremt god.

Med hemmagjord vaniljglass helt underbar.

Familjen tyckte oxå det

Kommentar av Majsan
26 oktober 2012

Denna ska vi testa till kvällen jag kommer att utesluta sockret på äpplena då det är en söt sort!

Kommentar av Eric
2 oktober 2012

Hej!

Hett tips är att dra ned rejält på sockermängden. Jag trodde typ att jag skulle få diabetes av att komma nära den färdiga kakan. Mycket god, men knappast för mer än 2 matskedar. Jag brukar inte vara någon som snålar med socker, men här fick det räcka.

Kommentar av Pia
16 augusti 2012

Tack, vilka bra och lätta recept på eran sida. Jag älskar att baka och allt blir så bra. Vill öppna ett cafe men lite svårt med kapital när man är arbetslös.

Redaktionens kommentar
Tack! - och lycka till!
Kommentar av Jenny
26 april 2012

Kan man frysa in den?

Redaktionens kommentar
Ja, äppelpaj går bra att frysa.
Kommentar av osignerat
17 augusti 2011

Står i ugnen nu... Mums...

//Tommy...

Kommentar av osignerat
9 augusti 2011

hej

Kommentar av studeranden
25 mars 2011

Jättegott! Jag serverade den ugnsvarm med glass till, underbart. Men man kan gott och väl skära ner mängden socker en aning, beroende på hur sura äpplen man har förstås.

Kommentar av Anna stensson
10 oktober 2009

jag älskar den mmmmmm........

Kommentar av Tommy Larsson
17 september 2009

Mmm, vilka dofter...

Hoppas att födelsedagsgästerna blir nöjda...

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Fredagsmys

Äntligen fredagstacos!

Älskade fredag! Vi sparkar igång helgen med tacokväll hemma.

tacorecept.nu

Pingst

Pingsttid med dignande kakfat

Vad behövs för en skön pingsthelg? Baka kolakakor och sätt på kaffet!

smakakor.se


Sopprecept

Gröna soppor i alla färger

Äter du alltid vegetariskt eller gillar du bara att äta grönt? Prova en färgglad soppa!

Soppor är en riktig guldgruva för den som äter vegetariskt! På kort tid kan du laga god, enkel, billig och nyttig mat, som dessutom ofta är vacker på fatet.

Eller vad sägs om en skål vackert djupröd borstj! , rödbetssoppa? Kanske en tallrik piggt orange morotssoppa? Eller en portion med vegansk helgrön basilikasoppa?

Till soppornas fördel hör att de platsar både som lätt lunchmat, till förrätt eller huvudrätt. Med kryddor och lite fantasi kan du lätt variera din favoritsoppa, även utan kött eller fisk. Ett gott bröd lockar fram soppans smak ytterligare och blir en fin kontrast till det färgglada. Liksom en skål yoghurt eller cream fraiche att klicka direkt i sopptallriken.

Smakligt färgglad måltid!

 sopprecept.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...