Äppelpaj med havretäcke

Gott recept med knäckigt havretäcke!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 150 g smör (eller margarin)
  • 3-4 dl havregryn
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 4 dl skivat äpple eller äpple i små tärningar
  • 1/2 dl strösocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda havregryn och farinsocker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.

Smöra en ugnssäker form. Lägg i äppeltärningarna, strö över socker. Smula sedan havregrynsblandningen över äppelbitarna och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

Låt svalna något och pudra över med florsocker och lite vaniljpulver.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Xia H
21 maj 2013

Enkel att göra, extremt god.

Med hemmagjord vaniljglass helt underbar.

Familjen tyckte oxå det

Kommentar av Majsan
26 oktober 2012

Denna ska vi testa till kvällen jag kommer att utesluta sockret på äpplena då det är en söt sort!

Kommentar av Eric
2 oktober 2012

Hej!

Hett tips är att dra ned rejält på sockermängden. Jag trodde typ att jag skulle få diabetes av att komma nära den färdiga kakan. Mycket god, men knappast för mer än 2 matskedar. Jag brukar inte vara någon som snålar med socker, men här fick det räcka.

Kommentar av Pia
16 augusti 2012

Tack, vilka bra och lätta recept på eran sida. Jag älskar att baka och allt blir så bra. Vill öppna ett cafe men lite svårt med kapital när man är arbetslös.

Redaktionens kommentar
Tack! - och lycka till!
Kommentar av Jenny
26 april 2012

Kan man frysa in den?

Redaktionens kommentar
Ja, äppelpaj går bra att frysa.
Kommentar av osignerat
17 augusti 2011

Står i ugnen nu... Mums...

//Tommy...

Kommentar av osignerat
9 augusti 2011

hej

Kommentar av studeranden
25 mars 2011

Jättegott! Jag serverade den ugnsvarm med glass till, underbart. Men man kan gott och väl skära ner mängden socker en aning, beroende på hur sura äpplen man har förstås.

Kommentar av Anna stensson
10 oktober 2009

jag älskar den mmmmmm........

Kommentar av Tommy Larsson
17 september 2009

Mmm, vilka dofter...

Hoppas att födelsedagsgästerna blir nöjda...

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

Spökkakor

Halloween – skrämande gott till helgen!

Ju fler skrämmande goda kakor, desto mysigare blir festen! Baka halloweenspöken, fladdermöss eller blodrödamuffins åt alla busungar!

Halloween har på några år blivit en självklarhet också i Sverige. Vem vill inte fira en högtid så fylld av godsaker att det är skrämmande?! Och vi på pepparochsalt.se tycker att det blir klart otäckare ju fler läskiga kakor du dukar fram.
En riktigt god pumpapaj eller ruggigt mumsig halloweencheesecake är en bra början. Satsa sedan på många, små kakor och bakelser så får du snabbt ihop en riktig spökbuffé!
Eller vad sägs om bleka fladdermuskakor, halloween-spöken med vaniljsmak eller otäcka ögon-klubbor med vit choklad? Lägg sedan till några brustna (kak-) hjärtan, ett gäng marsipanmonster och några blodröda halloweenmuffins… Den som inte är lagom livrädd efter det är skrämmande trist och får inte komma på kalaset!
Vi säger självklart ”godis!” om någon frågar! Otäckt trevlig helg!

 halloweenrecept.se

Kladdkakor

Varianter

Höstmörker är ett utmärkt skäl för att baka kladdkaka! Klassikern eller nyskrivna recept?

kladdkakor.se

lyxspagetti

4 X Carbonara!

Krämig ska pastan vara. Snabbaste vägen till smakrik pastalyx stavas klassisk carbonara!

pastarecept.nu


Kyckling

Vardagsfest!

När det ska gå snabbt att ordna mat med festkänsla blir det ofta kyckling. Gratinerad kyckling i tomat är både lättlagat och gott.

Förr var kyckling för många riktig festmat. Och även om det i dag går att köpa kyckling till vardags är det en vanlig rätt när det ska vara lite festligt. Inte konstigt, kyckling är lättlagat och gott. Dessutom är det magert. Prova en smakrik kycklinggryta med rotfrukter. Eller en god och värmande kycklingsoppa? Kanske kryddiga kycklingspett eller ett gott recept på gratinerad kyckling i tomat till helgen.

Variationen är oändlig och resultatet brukar bli utmärkt!

Numera finns kravmärkt kyckling att hitta i många butiker; välj den och tänk på miljön och djuromsorgen!

 kycklingrecept.nu


Lingonsylt

Ett mångsidigt bär Lingonsylt passar till såväl köttbullarna som pannkakorna. En oumbärlig del i svensk matkultur helt enkelt! Plocka, koka, njut.

Piroger

Grönkålsfyllda piroger På sistone har grönkålen uppmärksammats för sina hälsoeffekter. Smaken är dessutom fantastisk! Baka en stor sats piroger och frys in.
Prenumerera direkt! Gratis!

Quesadillas

Greppvänliga tacos Visst är tacos gott men variation förnöjer - gör egna quesadillas med härligt rökig smak.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...