Gröna eller röda äpplen?
Vilken typ av äpplen är bäst i pajen, röda mjöliga eller gröna syrliga?
- Maria
Tja, det beror snarare på vilka som smakar mest och vilken konsistens man föredrar. Granny smith är antagligen inget vidare i paj, däremot skulle jag tro att Transparente Blanche är gott. Så: välj äpplen med mycket smak och gärna svenska. Själv föredrar jag fastare äpplen som håller konsistensen bättre i pajen. Kommentar av
osignerat
26 augusti 2012
okej MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LammreceptLyckas med lammLaga lamm till helgen! Prova lammkotletter med tomat och du har en rustik rätt med helgkänsla. ViltskavVildare matlagningI frysdisken finns flera sorters viltskav att välja på. Låt viltsmaken komma fram eller tämj den - prova renskav med äpple! VåffeldagenFira våffeldagen!Vad ska man med färdig våffelmix till när det är så enkelt att göra våfflor själv? Det svåra är att välja! Frasvåfflor är garanterat goda våfflor, men det är å andra sidan klassiska svenska våfflor med ljummen mjölk också... Och glöm inte äggvåfflorna! Alla är bjudna på våffelfesten - självklart finns det gluten-, laktos- och mjölkfria recept. Ge våffel-järnet! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
okej