Gröna eller röda äpplen?
Vilken typ av äpplen är bäst i pajen, röda mjöliga eller gröna syrliga?
- Maria
Tja, det beror snarare på vilka som smakar mest och vilken konsistens man föredrar. Granny smith är antagligen inget vidare i paj, däremot skulle jag tro att Transparente Blanche är gott. Så: välj äpplen med mycket smak och gärna svenska. Själv föredrar jag fastare äpplen som håller konsistensen bättre i pajen. Kommentar av
osignerat
26 augusti 2012
okej MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PizzaSportlovsmiddag? Pizza!I sportlovstider smakar maten extra bra efter en dag i snön - och alla hurrar när det vankas pizza till middag! Julkakor i långpannaJulkakor till allaDela julsmakerna med fler - baka julig äppelkaka i långpanna! Mos och marmelad på äppleFyll hyllorna med äpplen!Äppelsorter skiljer sig mycket åt i smak och konsistens. Prova att koka äppelmos på ett syrligt, fast äpple och ett lösare, sött äpple så får du se! Det är alltså inte så dumt att koka flera satser. Vill du ändå smaksätta moset är kanelkryddat mos alltid gott! Squash- och äppelmarmeladen får smak av flera goda kryddor och passar kanske på en ostbricka framåt jul - eller på rostat bröd till frukost. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
okej