Björnbärspaj

Smulpaj med björnbär är en festpaj med fin bärsmak. Lättlagad och god!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

Smuldeg

  • 150 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl råsocker eller strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl eller majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljsocker

Fyllning

  • 5 dl björnbär
  • 1 dl socker
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.

Smöra en ugnsfast form, stor nog att rymma bären och pajdegen.

Skär kallt smör eller margarin i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt socker, potatismjöl och vanilj. Smuldegen ska vara väl blandad.

Blanda björnbär med socker och potatismjöl i en skål. Bred ut bären i formen och låt bären koka samman i ugnen i cirka 10 minuter.

Ta ut formen, strö över pajdegen och sänk värmen till cirka 180 grader. Grädda pajen i 20-25 minuter. Passa noga på slutet så inte ytan bränns.

Låt pajen svalna lite och servera den ljummen med vispgrädde, vaniljsås eller vaniljsglass.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av U T
11 september 2019

Så gott.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Glutenfri paj

Baka bäst glutenfritt

Att baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför!

glutenfriarecept.se

Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

helgmenyn.se


Pepparkakor

Förklädet på, pepparkaksdags!

Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor!

Förr las lutfisken i blöt till Annadagen, nionde december, men gamla traditioner ger vika för nya. Förbered pepparkaksbaket kvällen innan genom att göra degen klar och ställa den svalt. Vårt nya grundrecept på pepparkakor är gjort på farinsocker och har härligt kryddig smak. Läs våra tips om du är osäker inför baket! Det finns gott om recept att välja på, såväl skurna pepparkakor som vita pepparkakor.

Kanske ska barnen vara med och baka? Ladda upp med extra kavlar, förkläden och en rejäl omgång kristyr. Det är nämligen väldigt roligt att dekorera pepparkakorna!

 pepparkaksrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...