Smulpaj med lingon, lingonpajDet går även bra att använda frysta lingon till lingonpaj, om lite av överflödet finns kvar i förråden. Du behöver
Gör så här:Smörj en pajform. Hacka samman smör, havregryn, socker och vetemjöl till en smuldeg. Häll lingonen i formen och ringla sirapen över. Smula smuldegen över och grädda i 225 grader i cirka 20 minuter tills pajen fått fin färg. Servera gärna med grädde smaksatt med kanel. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LammreceptLyckas med lamm
Lamm är rejäl mat. Smakrikt i sig själv och ofta använt till kryddiga rätter. En lammstek i ugnen är riktig festmat som passar året om – både varm och kallskuren. Få rätter värmer lika mycket som en lammgryta, gärna med svamp eller rotfrukter. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|