Smulpaj med lingon, lingonpajDet går även bra att använda frysta lingon till lingonpaj, om lite av överflödet finns kvar i förråden. Du behöver
Gör så här:Smörj en pajform. Hacka samman smör, havregryn, socker och vetemjöl till en smuldeg. Häll lingonen i formen och ringla sirapen över. Smula smuldegen över och grädda i 225 grader i cirka 20 minuter tills pajen fått fin färg. Servera gärna med grädde smaksatt med kanel. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Koka syltBär kvar i frysen?Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken! MorotskakaKlassikerEn god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv! EfterrätterBaka en cocoskaka i helgen!Cocos passar fint i en mängd olika rätter, från grytor och soppor till drinkar eller kakor. Smaken är lite sötaktig och går bra att kombinera med olika typer av smaker. Nu finns ett helt nyskapat recept på en god cocoskaka som passar fint både som efterrätt och till fika. Servera i tunna skivor till ett gott te, eller varför inte tillsammans med glass och fruktsallad till efterrätten? Dessutom blir den bara godare när den fått vila över natten! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|