Knäckig paj?
Jag åt en jättegod äpplepaj en gång, knäckig äpplepaj hette den! Täcket/massan över skulle värmas tillsammans i en kastrull, havregryn var med i massan. (sedan över de skivade äpplena.) smakade lite kola och var "knäckig" ovanpå. Någon idé på recpet?
- Nenne
Hej Nenne! Jadu, det finns många "knäckiga äppelpajer"... Ett sätt att göra en knäckig paj är att blanda: 1 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 100 gram rumsvarmt smör till en smuldeg och strö över pajen. Sedan ringlar du över 1/2 dl ljus sirap och till sist strör du på 1/2 - 1 dl pärlsocker. Grädda som vanligt tills pajen frått färg. Lycka till! Kommentar av
Marika
1 september 2010
Det skulle kunna vara den här: Tillagning 4-5 äpplen av syrlig sort,t.ex Aroma el Gravensteiner 150g smör 2dl havregryn 2dl vetemjöl 2dl strösocker 1/2dl grädde,visp- eller mellan- 1/2dl sirap 1/2tsk bakpulver Lägg de skalade och skivade äpplena i en ugnsfast form.Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner övriga ingredienser.Bred blandningen över äpplena och grädda i 175° ca 25 min. Svar av Martin
26 oktober 2010
det här låter gott MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PastapyttLättlagad svamplyxVi är mitt uppe i svampälskarnas årstid och skogen är fylld med fin svamp. Svamp ger fin smak åt en rad rätter. Och det behöver inte ta lång tid att lyckas – en lätt svampsoppa eller stuvning till crepes går fort. Likaså en god viltpaj eller viltgryta. Att laga vardagspasta med festsmak gör du lätt i en svamppytt med tortellini, kyckling och skogssvamp. Garanterad svamplycka för alla! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Åh jag vet precis vilken paj du menar för jag har letat som en tok efter receptet. Det var så smidigt att blanda allt i en kastrull och med havregryn blev det kanongott. Men jag kan inte hitta det.....det måste ju finnas nånstans på nätet!