Knäckig paj?

Jag åt en jättegod äpplepaj en gång, knäckig äpplepaj hette den!

Täcket/massan över skulle värmas tillsammans i en kastrull, havregryn var med i massan. (sedan över de skivade äpplena.)

smakade lite kola och var "knäckig" ovanpå.

Någon idé på recpet?

- Nenne

Hej Nenne!

Jadu, det finns många "knäckiga äppelpajer"...

Ett sätt att göra en knäckig paj är att blanda:

1 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 100 gram rumsvarmt smör till en smuldeg och strö över pajen. Sedan ringlar du över 1/2 dl ljus sirap och till sist strör du på 1/2 - 1 dl pärlsocker.

Grädda som vanligt tills pajen frått färg.

Lycka till!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Marika
1 september 2010

Åh jag vet precis vilken paj du menar för jag har letat som en tok efter receptet. Det var så smidigt att blanda allt i en kastrull och med havregryn blev det kanongott. Men jag kan inte hitta det.....det måste ju finnas nånstans på nätet!

Kommentar av Marika
1 september 2010

Det skulle kunna vara den här:

Tillagning

4-5 äpplen av syrlig sort,t.ex Aroma el Gravensteiner

150g smör

2dl havregryn

2dl vetemjöl

2dl strösocker

1/2dl grädde,visp- eller mellan-

1/2dl sirap

1/2tsk bakpulver

Lägg de skalade och skivade äpplena i en ugnsfast form.Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner övriga ingredienser.Bred blandningen över äpplena och grädda i 175° ca 25 min.

Svar av Martin
26 oktober 2010

det här låter gott


Fråga kocken!

Fråga kocken!

Ställ din fråga:
Namn/signatur: 
Din epost (om du vill att vi meddelar dig när du fått svar): 
Jatack, jag vill gärna ha pepparochsalts nyhetsbrev. Ingen spam, ingen reklam - bara våra matnyheter. Du kan när du vill avbeställa prenumerationen.


Gratänger

Värmande och matiga potatisgratänger

Enkel vardagsmat eller lyxigt tillbehör till helgsteken? En klassisk gratäng med potatis som bas är båda delar!

Bekväm mat går lätt att ha färdig i frysen eller kylen, passar vardag som fest och kan serveras ihop med de flesta tillbehör. Gratänger med potatis som bas är just bekvämt. Du kan smaksätta med vad du för tillfället råkar ha hemma. Och servera dem till det mesta!
Gör du potatisgratäng med zucchini har du en god vego–gratäng till bönsalladen. Väljer du din favoritkorv kan potatisgratängen med korv och färskost bli en riktig festrätt eller barnens älsklingsrätt! Tillsammans med en grönsallad är enkel potatisgratäng med lax en perfekt vardagsmiddag – medan samma gratäng blir festmat på buffén. Eller prova ännu ett nytt, gott recept på rotfruktsgratäng som smakar utmärkt till både söndagsstek eller ett kryddigt grillspett!

 gratäng.se

Fruktfest

Äppel, päppel... paj!

Den första äppelpajen ger försmak på en lång, god höst. Vi börjar med efterrätten!

smulpaj.se

Söndagsstek

Egen rostbiff

Skippa färdigköpt och laga från grunden. Egen rostbiff är lätt att lyckas med.

helgmenyn.se


Sallader

Somriga sallader

I värmen längtar man efter enkel, svalkande mat. Gör en spännande och nyttig quinoasallad med havtorn och marinerade bönor!

Överflödet av jordgubbar gör sig påmint, men desserter passar inte alla dagar. Bjud på modig jordgubbssallad med lagrad ost! För den klassiska smaken passar caesarsallad i eget majestät eller som tillbehör, gärna till grillat. Laxsallad med äpple är uppfriskande liksom pastasallad med ost och skinka. I all enkelhet.

 bärrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Brownies

Mörka chokladbrownies. Chokladrutornas Rolls Roys… Brownies passar både fika och efterrätt.
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...