Knäckig paj?
Jag åt en jättegod äpplepaj en gång, knäckig äpplepaj hette den! Täcket/massan över skulle värmas tillsammans i en kastrull, havregryn var med i massan. (sedan över de skivade äpplena.) smakade lite kola och var "knäckig" ovanpå. Någon idé på recpet?
- Nenne
Hej Nenne! Jadu, det finns många "knäckiga äppelpajer"... Ett sätt att göra en knäckig paj är att blanda: 1 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 100 gram rumsvarmt smör till en smuldeg och strö över pajen. Sedan ringlar du över 1/2 dl ljus sirap och till sist strör du på 1/2 - 1 dl pärlsocker. Grädda som vanligt tills pajen frått färg. Lycka till! Kommentar av
Marika
1 september 2010
Det skulle kunna vara den här: Tillagning 4-5 äpplen av syrlig sort,t.ex Aroma el Gravensteiner 150g smör 2dl havregryn 2dl vetemjöl 2dl strösocker 1/2dl grädde,visp- eller mellan- 1/2dl sirap 1/2tsk bakpulver Lägg de skalade och skivade äpplena i en ugnsfast form.Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner övriga ingredienser.Bred blandningen över äpplena och grädda i 175° ca 25 min. Svar av Martin
26 oktober 2010
det här låter gott MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Tjuvstarta våffelfrossanTid för våfflorDen 25:e mars firas Vårfrudagen, eller våffeldagen som den blivit i hungrig folkmun. För visst är våfflor fantastiskt gott? Glutenfri pajBaka bäst glutenfrittAtt baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför! GlutenfrittBaka glutenfritt utan mjölmix!Nyligen kom en rapport som visade att allt fler svenskar inte tål gluten. Glutenfritt, utan mjöl från våra vanligaste sädesslag, blir alltså viktigt för allt fler. Ofta ingår färdig, glutenfri mjölmix i recepten när man ska baka glutenfritt. Men det måste inte vara så. Inte sällan går det att använda mjöl av ris, majs, havre eller kokos. Glutenfri kladdkaka blir ännu bättre utan mix och pannkakor på havremjöl och bovete är både lättstekta och goda. Samma sak med scones. Eller en god glutenfri paj till efterrätt. Garanterat så god att den passar alla! Det går också att hoppa över mjölet helt och göra en chokladkaka med mandelmassa och ren choklad. Riktigt enkelt, riktigt gott och riktigt glutenfritt! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Åh jag vet precis vilken paj du menar för jag har letat som en tok efter receptet. Det var så smidigt att blanda allt i en kastrull och med havregryn blev det kanongott. Men jag kan inte hitta det.....det måste ju finnas nånstans på nätet!