Knäckig paj?

Jag åt en jättegod äpplepaj en gång, knäckig äpplepaj hette den!

Täcket/massan över skulle värmas tillsammans i en kastrull, havregryn var med i massan. (sedan över de skivade äpplena.)

smakade lite kola och var "knäckig" ovanpå.

Någon idé på recpet?

- Nenne

Hej Nenne!

Jadu, det finns många "knäckiga äppelpajer"...

Ett sätt att göra en knäckig paj är att blanda:

1 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 100 gram rumsvarmt smör till en smuldeg och strö över pajen. Sedan ringlar du över 1/2 dl ljus sirap och till sist strör du på 1/2 - 1 dl pärlsocker.

Grädda som vanligt tills pajen frått färg.

Lycka till!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Marika
1 september 2010

Åh jag vet precis vilken paj du menar för jag har letat som en tok efter receptet. Det var så smidigt att blanda allt i en kastrull och med havregryn blev det kanongott. Men jag kan inte hitta det.....det måste ju finnas nånstans på nätet!

Kommentar av Marika
1 september 2010

Det skulle kunna vara den här:

Tillagning

4-5 äpplen av syrlig sort,t.ex Aroma el Gravensteiner

150g smör

2dl havregryn

2dl vetemjöl

2dl strösocker

1/2dl grädde,visp- eller mellan-

1/2dl sirap

1/2tsk bakpulver

Lägg de skalade och skivade äpplena i en ugnsfast form.Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner övriga ingredienser.Bred blandningen över äpplena och grädda i 175° ca 25 min.

Svar av Martin
26 oktober 2010

det här låter gott


Fråga kocken!

Fråga kocken!

Ställ din fråga:
Namn/signatur: 
Din epost (om du vill att vi meddelar dig när du fått svar): 
Jatack, jag vill gärna ha pepparochsalts nyhetsbrev. Ingen spam, ingen reklam - bara våra matnyheter. Du kan när du vill avbeställa prenumerationen.


Höstsoppa

Svampsopporna som värmer bäst efter skogsturen!

Varm mat är ett måste när höstregnen drar in. En ångande skål mustig svampsoppa värmer både mage och frusna själar.

Efter regn kommer svamp. Nu är tiden för de riktigt stora skördarna av höstkantareller. Och få rätter passar lika efter skogsturen som en skål het svampsoppa!
De flesta matsvampar passar, använd gärna soppar eller just trattkantareller. Gör en enkel svampsoppa med lök eller mixa en slät och krämig svampsoppa med gräddig smak! Gillar du att experimentera kan du utgå från vårt grundrecept på svampsoppa – en bra bas att smaksätta själv.
Svamp passar utmärkt tillsammans med en mängd råvaror. Prova en riktig favorit – svampsoppa med ost. En krämig festsoppa som också är en bra förrätt.
Eller gör en svamp– och squashsoppa, en riktigt bra kombination för en höstsoppa.
Vill du äta helt veganskt? Då är en svamp– och potatissoppa ett smakrikt allternativt som passar alla! Servera gärna soppan med rostade nötter eller pumpafrön som gästerna själva kan strö över tallriken.

Trevlig svamptur!

 sopprecept.se

Kladdkakor

Kladdkaka med hallon

Variera favoritfikat och sätt smak på kladdisen! Kladdkaka med hallon är enkel lyxfika.

kladdkakor.se

Kladdkakor

Elegant

Visst kan en kladdkaka vara elegant! Prova kladdkaka med tryffel.

kladdkakor.se


Crêpes

Snabba pannkakor med god och matig fyllning

Pannkakor måste inte betyda sylt och grädde. Tvärtom. Gör matiga och goda crêpes med räkor som passar både vardag och helgkväll!

Crêpes är bekvämmatens bekvämmat. Smidigt att ha färdigt i kylen när det är bråttom, lätt att frysa in direkt i ugnsformen, och en perfekt rätt att laga av pannkakor som blivit över. Crêpes är också lätt att fylla av det man för tillfället har hemma. Klassiska fyllningar som köttfärscrêpes, svampcrêpes eller kycklingcrêpes är gott som passar både vardag och på en buffé. Goda böncrêpes mättar fint, och lite lättare räkcrêpes, fyllda med räkstuvning, är enkel lyx som är lätt att laga även mitt i veckan. Med grönsaker, sallader och kanske en bit bröd räcker två crêpes per person långt en vardag. Och tillsammans med soppa passar de som varmt tillbehör. Snabb, lätt, billig och bekväm mat helt enkelt!

 pannkakor.se


Vardagsfavorit i egen tappning

Fiskpinnar Hemgjorda fiskpinnar slår frysdiskens med hästlängder.

Piroger

Grönkålsfyllda piroger På sistone har grönkålen uppmärksammats för sina hälsoeffekter. Smaken är dessutom fantastisk! Baka en stor sats piroger och frys in.
Prenumerera direkt! Gratis!

Hemlagat godis

Gräddkola Inget slår hemkokt kola i godispåsen. Det är enklare än du tror, håll koll på när kolan är färdig bara (och försök hålla dig från att smaka brännhet smet...).
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...