Värma fryst smulpaj?

Hur värmer jag fryst smulpaj?

Det går fint att värma den i ugn 175-200 grader i cirka 15 minuter. Känn med en sticka i mitten och täck om ytan får för mycket färg.

Det går att värma paj i mikro men då får den inte samma knapriga yta och blir lätt lite vattnig.



Recept och foto: Peppar och salt






Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Mjölkfritt

Smakfullt mjölkfritt

Huvudrätt, dessert eller bakverk? Det finns många mjölkfria alternativ. Prova en uppfriskande citronsorbet till efterrätt!

mjölkfriarecept.se

Läcker pudding

Smakfull squash

Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?

efterratter.se


Helgtips

Pasta + sås= helgmiddag

Pasta är vardagslösningen framför andra. Men en god pastasås förvandlar spagettin till helgmiddag.

Pasta är mycket mer än spagetti. En enkel tagliatelle blir helgmat med en god sås, gärna med bacon och zucchini. Ädelostsås med broccoli, dragonsås med fläskfilé eller en god currysås – alla lyfter pastan till nya höjder. En klassisk köttfärssås måste inte smaka barnmat och en god, krämig ostsås eller fetaostkräm är allt som behövs som tillbehör till färsk pasta. Sugen på mera? En god tapenade och ett snabbt olivbröd i långpannan så har du menyn!

 pastarecept.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...