SvartvinbärspajSvarta vinbär passar till mer än vinbärssaft! Visst är bären lite syrliga, men med lite extra socker ger de en fin smak till smulpajen. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och 1 deciliter socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i de svarta vinbären och sockra rejält, 1-2 deciliter. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl, men det brukar inte behövas. Fördela smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter. Kommentar av
SB=BÄST
16 september 2012
vÄRLDENS GODASTE PAJ ENLIGT OSS! ;D<333 Kommentar av
Helia
6 augusti 2012
Jätte god paj! vi körde med farinsocker istället och det blev så mycket godare enligt mig :) Kommentar av
B
25 juli 2011
En riktigt god paj, men man skulle nog kunna dra ner på sockret något. Jag tog ungefär 2 dl, men det hade nog blivit bättre med 1-1½ dl. Kommentar av
Karro
30 september 2009
Vilken TOPPEN sida!! Ska genast lägga till den bland mina favoriter... så slipper jag leta efter pajer någons mer=) TACK!! Kommentar av
Ella
21 juli 2009
Fruktansvärt god paj som uppskattades väldigt mycket vid besök!!! Kommentar av
loviii
6 juli 2009
jätte god, jag älskar svarta vinbär! Kommentar av
cazper
18 april 2009
Mmm en jättego paj Kommentar av
Marulla
24 augusti 2008
Fantastiskt god paj som min mor gjorde av första skörden. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SemlorDags för semlor!Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde. BakakakaMandel, banan och chokladPassa på att baka någonting riktigt gott till helgen. Prova ett nytt recept på chokladkaka med banan och god mandelsmak! PajreceptPolentapajPaj är lättlagad mat. Och god! En stor fördel är att de flesta matpajer går utmärkt att göra i förväg och värma just när det är tid. Ett nytt recept som gör sig kall eller ljummen är polentapaj - en god, vegetarisk paj där pajen ska svalna helt innan fyllningen stelnat. En perfekt paj att göra i förväg alltså och en fin smakkombination, med majsgryn, oliver, rosmarin, vitlök och lagrad ost. Servera kall eller värm strax innan serveringen. Soltorkade tomater, rostade solrosfrön och en god sallad passar fint till! Smakfull helg önskar pepparochsalt.se! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Kan man blanda svartavinbär och blåbär om man vill ha det i pajen...