Svartvinbärspaj

Svarta vinbär passar till mer än vinbärssaft! Visst är bären lite syrliga, men med lite extra socker ger de en fin smak till smulpajen.

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2-3 dl socker
  • 3-4 dl svarta vinbär
  • ev. 1 msk potatismjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader.

Blanda vetemjöl och 1 deciliter socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter.

Lägg i de svarta vinbären och sockra rejält, 1-2 deciliter. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl, men det brukar inte behövas.

Fördela smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Emelie
30 mars 2013

Kan man blanda svartavinbär och blåbär om man vill ha det i pajen...

Kommentar av SB=BÄST
16 september 2012

vÄRLDENS GODASTE PAJ ENLIGT OSS! ;D<333

Kommentar av Helia
6 augusti 2012

Jätte god paj! vi körde med farinsocker istället och det blev så mycket godare enligt mig :)

Kommentar av B
25 juli 2011

En riktigt god paj, men man skulle nog kunna dra ner på sockret något. Jag tog ungefär 2 dl, men det hade nog blivit bättre med 1-1½ dl.

Kommentar av Karro
30 september 2009

Vilken TOPPEN sida!! Ska genast lägga till den bland mina favoriter... så slipper jag leta efter pajer någons mer=)

TACK!!

Kommentar av Ella
21 juli 2009

Fruktansvärt god paj som uppskattades väldigt mycket vid besök!!!

Kommentar av loviii
6 juli 2009

jätte god, jag älskar svarta vinbär!

Kommentar av cazper
18 april 2009

Mmm en jättego paj

Kommentar av Marulla
24 augusti 2008

Fantastiskt god paj som min mor gjorde av första skörden.


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Frukostbullar

Andra bullar

Grovt är gott! Med lättbakade små yoghurtbröd får du en bra start på dagen.

frukostbullar.se

Smart helgmat

Lyxig kyckling - helgmat som räcker länge!

En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan.

kycklingrecept.nu


Mos och marmelad på äpple

Fyll hyllorna med äpplen!

Vi tycker om att fylla förråden inför vintern! Med så många äppelträd i landet finns det många goda skäl att koka mos och marmelad.

Äppelsorter skiljer sig mycket åt i smak och konsistens. Prova att koka äppelmos på ett syrligt, fast äpple och ett lösare, sött äpple så får du se! Det är alltså inte så dumt att koka flera satser. Vill du ändå smaksätta moset är kanelkryddat mos alltid gott! Squash- och äppelmarmeladen får smak av flera goda kryddor och passar kanske på en ostbricka framåt jul - eller på rostat bröd till frukost.

 kokasylt.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...