Svartvinbärspaj
Svarta vinbär passar till mer än vinbärssaft! Visst är bären lite syrliga, men med lite extra socker ger de en fin smak till smulpajen. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och 1 deciliter socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i de svarta vinbären och sockra rejält, 1-2 deciliter. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl, men det brukar inte behövas. Fördela smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter. ![]() Kommentar av
SB=BÄST
16 september 2012
vÄRLDENS GODASTE PAJ ENLIGT OSS! ;D<333 ![]() ![]() Kommentar av
Helia
6 augusti 2012
Jätte god paj! vi körde med farinsocker istället och det blev så mycket godare enligt mig :) ![]() ![]() Kommentar av
B
25 juli 2011
En riktigt god paj, men man skulle nog kunna dra ner på sockret något. Jag tog ungefär 2 dl, men det hade nog blivit bättre med 1-1½ dl. ![]() ![]() Kommentar av
Karro
30 september 2009
Vilken TOPPEN sida!! Ska genast lägga till den bland mina favoriter... så slipper jag leta efter pajer någons mer=) TACK!! ![]() ![]() Kommentar av
Ella
21 juli 2009
Fruktansvärt god paj som uppskattades väldigt mycket vid besök!!! ![]() ![]() Kommentar av
loviii
6 juli 2009
jätte god, jag älskar svarta vinbär! ![]() ![]() Kommentar av
cazper
18 april 2009
Mmm en jättego paj ![]() ![]() Kommentar av
Marulla
24 augusti 2008
Fantastiskt god paj som min mor gjorde av första skörden. ![]()
|
|
Kan man blanda svartavinbär och blåbär om man vill ha det i pajen...