Kesella i stället för margarin?
Kan man byta ut kesella mot margarin i scones? Hur mkt kesella motsvarar 50g margarin isåfall?
- Michaela
Hej Michaela! Du kan byta fettet i scones mot kesella. Blanda ner kesellan matskedsvis tills du får en deg som går att forma till scones. Mitt tips är alltså att låta konsistensen styra mängden. Men... det är tveksamt om detta är scones :) ... Du får "hastbullar" som visst kan smaka bra, men den typiska, lite saftiga sconessmaken är svår att uppnå utan fett i degen. Lycka till med bakandet / Magnus MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Godis till påskPåskgodis för små och storaSnyggt och gott ska påskgodiset vara. Lättlagat dessutom - som tryffel med mandel och vanilj! SconesPizzasconesSugen på hemlagad pizza? Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka. GlutenfrittBaka glutenfritt utan mjölmix!Nyligen kom en rapport som visade att allt fler svenskar inte tål gluten. Glutenfritt, utan mjöl från våra vanligaste sädesslag, blir alltså viktigt för allt fler. Ofta ingår färdig, glutenfri mjölmix i recepten när man ska baka glutenfritt. Men det måste inte vara så. Inte sällan går det att använda mjöl av ris, majs, havre eller kokos. Glutenfri kladdkaka blir ännu bättre utan mix och pannkakor på havremjöl och bovete är både lättstekta och goda. Samma sak med scones. Eller en god glutenfri paj till efterrätt. Garanterat så god att den passar alla! Det går också att hoppa över mjölet helt och göra en chokladkaka med mandelmassa och ren choklad. Riktigt enkelt, riktigt gott och riktigt glutenfritt! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|