Rabarberpaj

Finns det en somrigare paj än rabarberpajen? Servera denna klassiker ljummen med glass eller vaniljsås.

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1+2 dl socker
  • 1-2 msk potatismjöl
  • 3-4 dl skivad rabarber

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och 2 deciliter socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i skivad rabarber och strö över 1 deciliter socker.

Strö även över potatismjöl för att pajen inte ska bli för vattnig.

Fördela sedan smuldegen över rabarbern och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Elle
15 juli 2013

Jättegott blev det med en blandning av jordgubbar och rabarber. :) Tack!

Kommentar av C.B
4 juli 2012

jätte god

Kommentar av michael boysen
12 maj 2012

jag hade en 4 kantig pajform ca 5-6 cm hög jag fyllde rabarber till ca 50% jag lade i majsstärkelse (hade ej potatismjöl) smulpajen ovanpå och skorpmjöl också

sedan lade jag mandelmassa i tunna strimlor ovanpå

och med bas receptet enligt ovan (förutom rabarberana)

som jag då använde ca 5 40cm stjälkar nedskurna till max 1 cm bitar. Sockret och "kokningen gör ju fiber av rabarberbitarna så det blir jättegott...

Tack för receptet

Kommentar av osignerat
28 juni 2011

Hallo jag tyckte pajen var så så så så så inte god !!!!!

Redaktionens kommentar
Vad var det du inte tyckte om med den?
Kommentar av Jenny
26 juni 2011

Jättegod paj. Brukar ha i 1 tsk kanel i socker- och potatismjölblandningen som jag strör över rabarbern.

Kommentar av Kerstin H.
3 juni 2011

Jättegod. Den smälter i munnen.

Kommentar av osignerat
29 maj 2011

Det var inte så gott

Kommentar av osignerat
22 maj 2011

Jag blandade 1 dl vetemjöl 1 dl havregryn och 1 dl mjölmix ist för 3 dl vetemjöl! =o).

Kommentar av osignerat
21 maj 2011

Bra recept!!!

Kommentar av osignerat
9 april 2011

mm jag hade kardemuma i smuldegen! det blev jättegott!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Nästa »

Höstsoppa

Svampsopporna som värmer bäst efter skogsturen!

Varm mat är ett måste när höstregnen drar in. En ångande skål mustig svampsoppa värmer både mage och frusna själar.

Efter regn kommer svamp. Nu är tiden för de riktigt stora skördarna av höstkantareller. Och få rätter passar lika efter skogsturen som en skål het svampsoppa!
De flesta matsvampar passar, använd gärna soppar eller just trattkantareller. Gör en enkel svampsoppa med lök eller mixa en slät och krämig svampsoppa med gräddig smak! Gillar du att experimentera kan du utgå från vårt grundrecept på svampsoppa – en bra bas att smaksätta själv.
Svamp passar utmärkt tillsammans med en mängd råvaror. Prova en riktig favorit – svampsoppa med ost. En krämig festsoppa som också är en bra förrätt.
Eller gör en svamp– och squashsoppa, en riktigt bra kombination för en höstsoppa.
Vill du äta helt veganskt? Då är en svamp– och potatissoppa ett smakrikt allternativt som passar alla! Servera gärna soppan med rostade nötter eller pumpafrön som gästerna själva kan strö över tallriken.

Trevlig svamptur!

 sopprecept.se

Pannkakor

Crêpes

Fyllda pannkakor är en läckerhet som gjord för köksexperiment. Prova nya, goda recept på crêpes!

pannkakor.se

Sopprecept

Klassiska soppor

När det är grått ute värmer en soppa. Laga klassisk gulaschsoppa eller vegetariskt!

sopprecept.se


Fiskgratäng

Bekvämt och gott med gratäng

Gratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid!

En god gratäng är både mättande och nyttig mat. Och dessutom god nog både för vardag och till helgmat. Låt maten koka samman i ugnen medan du gör annat och njut av fantastiska smaker! Prova nya recept på torsk på couscousbädd eller gör en gratäng med pasta, zucchini, fisk och tomat som både är snabblagad och smakrikt. Gratäng är också smidigt att laga om du har rester av potatis kvar – varva ner skivor av kall potatis i en potatisgratäng med korv och färskost och njut!

 gratäng.se


Lingonsylt

Ett mångsidigt bär Lingonsylt passar till såväl köttbullarna som pannkakorna. En oumbärlig del i svensk matkultur helt enkelt! Plocka, koka, njut.

Bakelser

Fina mazariner Imponera med hemgjorda mazariner - något helt annat än de inplastade.
Prenumerera direkt! Gratis!

Sås

Rhodeislandsås Snygg färg har rhodeislandsåsen som lyfter salladen eller kanske hamburgaren till nya höjder.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...