RabarberpajFinns det en somrigare paj än rabarberpajen? Servera denna klassiker ljummen med glass eller vaniljsås. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och 2 deciliter socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i skivad rabarber och strö över 1 deciliter socker. Strö även över potatismjöl för att pajen inte ska bli för vattnig. Fördela sedan smuldegen över rabarbern och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter. Kommentar av
Elle
15 juli 2013
Jättegott blev det med en blandning av jordgubbar och rabarber. :) Tack! Kommentar av
C.B
4 juli 2012
jätte god Kommentar av
michael boysen
12 maj 2012
jag hade en 4 kantig pajform ca 5-6 cm hög jag fyllde rabarber till ca 50% jag lade i majsstärkelse (hade ej potatismjöl) smulpajen ovanpå och skorpmjöl också sedan lade jag mandelmassa i tunna strimlor ovanpå och med bas receptet enligt ovan (förutom rabarberana) som jag då använde ca 5 40cm stjälkar nedskurna till max 1 cm bitar. Sockret och "kokningen gör ju fiber av rabarberbitarna så det blir jättegott... Tack för receptet Kommentar av
osignerat
28 juni 2011
Hallo jag tyckte pajen var så så så så så inte god !!!!!
Redaktionens kommentar
Vad var det du inte tyckte om med den?
Kommentar av
Jenny
26 juni 2011
Jättegod paj. Brukar ha i 1 tsk kanel i socker- och potatismjölblandningen som jag strör över rabarbern. Kommentar av
Kerstin H.
3 juni 2011
Jättegod. Den smälter i munnen. Kommentar av
osignerat
29 maj 2011
Det var inte så gott Kommentar av
osignerat
22 maj 2011
Jag blandade 1 dl vetemjöl 1 dl havregryn och 1 dl mjölmix ist för 3 dl vetemjöl! =o). Kommentar av
osignerat
21 maj 2011
Bra recept!!! Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakabullarHeja kanelbullen!Fira en brungräddad fikafavorit! Den 4 oktober är det kanelbullens dag! PizzaRuccolaEn välgjord pizza är en fest för både ögat och gommen. Baka den själv från grunden så behöves bara enkla pålägg för att lyckas. Börja med en riktigt god botten, luftig och frasig. Bäst lyckas du med en långjäst pizzadeg, men även en pizza gjord på snabb pizzadeg kan bli en läckerhet. Ska du ta med pizzan på utflykten passar ofta en mjuk pizzabotten bättre. En hemmakokt tomatsås och du är i land med en aubergine och ruccolapizza som slår många omständiga recept med massor av ingredienser. Som så ofta, det enkla kan vara det riktigt goda! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Hej, går det använda Maizena istället för potatismjöl i rabarberpajen? Tack på förhand