Rabarberpaj

Finns det en somrigare paj än rabarberpajen? Servera denna klassiker ljummen med glass eller vaniljsås.

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1+2 dl socker
  • 1-2 msk potatismjöl
  • 3-4 dl skivad rabarber

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och 2 deciliter socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i skivad rabarber och strö över 1 deciliter socker.

Strö även över potatismjöl för att pajen inte ska bli för vattnig.

Fördela sedan smuldegen över rabarbern och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Elle
15 juli 2013

Jättegott blev det med en blandning av jordgubbar och rabarber. :) Tack!

Kommentar av C.B
4 juli 2012

jätte god

Kommentar av michael boysen
12 maj 2012

jag hade en 4 kantig pajform ca 5-6 cm hög jag fyllde rabarber till ca 50% jag lade i majsstärkelse (hade ej potatismjöl) smulpajen ovanpå och skorpmjöl också

sedan lade jag mandelmassa i tunna strimlor ovanpå

och med bas receptet enligt ovan (förutom rabarberana)

som jag då använde ca 5 40cm stjälkar nedskurna till max 1 cm bitar. Sockret och "kokningen gör ju fiber av rabarberbitarna så det blir jättegott...

Tack för receptet

Kommentar av osignerat
28 juni 2011

Hallo jag tyckte pajen var så så så så så inte god !!!!!

Redaktionens kommentar
Vad var det du inte tyckte om med den?
Kommentar av Jenny
26 juni 2011

Jättegod paj. Brukar ha i 1 tsk kanel i socker- och potatismjölblandningen som jag strör över rabarbern.

Kommentar av Kerstin H.
3 juni 2011

Jättegod. Den smälter i munnen.

Kommentar av osignerat
29 maj 2011

Det var inte så gott

Kommentar av osignerat
22 maj 2011

Jag blandade 1 dl vetemjöl 1 dl havregryn och 1 dl mjölmix ist för 3 dl vetemjöl! =o).

Kommentar av osignerat
21 maj 2011

Bra recept!!!

Kommentar av osignerat
9 april 2011

mm jag hade kardemuma i smuldegen! det blev jättegott!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Nästa »

Kantareller

Sommarsvamp till pasta, pytt och sallad!

Att hitta sommarens första kantareller är ett magiskt ögonblick. Njut dem nystekta på en toast eller förvandla dem till en enkel sommarsallad.

Snart fylls skogarna på nytt med svamp, men nu är gul kantarell fortfarande en riktig lyx som dyker upp i gräset runt stigar och skogsvägar.
De första fynden vi bärgar, försiktigt plockade i solhatten, smörsteker vi alltid och lägger på en skiva rostat surdegsbröd. Kanske lite flingsalt och svartpeppar att strö över. Så enkelt men otroligt gott!
Ganska snart vill vi ha omväxling och gör en gräddig kantarellstuvning som gör sig på både bröd, som täcke på nöt– eller lammkött i ugn eller som tillbehör till vilt.
Kantareller passar också fint i lätta, somriga rätter. En pytt med kantareller lockar fram smakerna hos alla ingredienser och en snabb kantarellpasta är enkel sommarmat med festsmak.
Prova gärna att smörsteka kantarellerna och toppa en god grönsallad med dem. Ett annorlunda men riktigt gott sätt att njuta av sommarens första svampskörd!

 svamprecept.se

Helgtips

Pasta + sås= helgmiddag

Pasta är vardagslösningen framför andra. Men en god pastasås förvandlar spagettin till helgmiddag.

pastarecept.nu

Pizza

Ny sajt!

Ännu en god nyhet i början på året: Pepparochsalt presenterar en ny sajt med bara pizzarecept !

bakapizza.se


Bagels

Frukt eller choklad

Finns det någonting läckrare än nybakade bagels? Gör söta eller salta bröd efter smak!

Bagels är brödet som sticker ut lite extra. Med sin lite kompakta konsistens och speciella smak som kommer av att brödet både kokas och gräddas i ugn. Det är inte så svårt att baka bagels! Och när du väl upptäckt det bakar du lätt varianter av alla slag. Goda chokladbagels, bagels med frukt eller ostbagels?

Bagels går också utmärkt att servera som tilltugg till soppan, eller klassiskt som snabblunch, fyllda med till exempel färskost!

 bagelsrecept.se


Baka med rotfrukter!

Morotskaka med honung Vi stoppar gärna rotfrukter i efterrätten - en morotskaka förstås! Len glasyr med honung blir pricken över i.

Chokladkakor

Tjusiga cookies Uppgradera dina chocolate chip cookies till finfika med cacao nibs och muscovadosocker!
Prenumerera direkt! Gratis!

Hemlagat godis

Gräddkola Inget slår hemkokt kola i godispåsen. Det är enklare än du tror, håll koll på när kolan är färdig bara (och försök hålla dig från att smaka brännhet smet...).
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...