Rabarberpaj

Finns det en somrigare paj än rabarberpajen? Servera denna klassiker ljummen med glass eller vaniljsås.

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1+2 dl socker
  • 1-2 msk potatismjöl
  • 3-4 dl skivad rabarber

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och 2 deciliter socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i skivad rabarber och strö över 1 deciliter socker.

Strö även över potatismjöl för att pajen inte ska bli för vattnig.

Fördela sedan smuldegen över rabarbern och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Elle
15 juli 2013

Jättegott blev det med en blandning av jordgubbar och rabarber. :) Tack!

Kommentar av C.B
4 juli 2012

jätte god

Kommentar av michael boysen
12 maj 2012

jag hade en 4 kantig pajform ca 5-6 cm hög jag fyllde rabarber till ca 50% jag lade i majsstärkelse (hade ej potatismjöl) smulpajen ovanpå och skorpmjöl också

sedan lade jag mandelmassa i tunna strimlor ovanpå

och med bas receptet enligt ovan (förutom rabarberana)

som jag då använde ca 5 40cm stjälkar nedskurna till max 1 cm bitar. Sockret och "kokningen gör ju fiber av rabarberbitarna så det blir jättegott...

Tack för receptet

Kommentar av osignerat
28 juni 2011

Hallo jag tyckte pajen var så så så så så inte god !!!!!

Redaktionens kommentar
Vad var det du inte tyckte om med den?
Kommentar av Jenny
26 juni 2011

Jättegod paj. Brukar ha i 1 tsk kanel i socker- och potatismjölblandningen som jag strör över rabarbern.

Kommentar av Kerstin H.
3 juni 2011

Jättegod. Den smälter i munnen.

Kommentar av osignerat
29 maj 2011

Det var inte så gott

Kommentar av osignerat
22 maj 2011

Jag blandade 1 dl vetemjöl 1 dl havregryn och 1 dl mjölmix ist för 3 dl vetemjöl! =o).

Kommentar av osignerat
21 maj 2011

Bra recept!!!

Kommentar av osignerat
9 april 2011

mm jag hade kardemuma i smuldegen! det blev jättegott!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Nästa »

Grilltips!

Fräsch melonsallad gillar grillat!

Balansera grillkvällen med rätt tillbehör. Sallader på vattenmelon matchar kolgrillen perfekt!

Grillat är mat med rejäla smaker. Men kraftig mat behöver lite balans! Låt därför rätt tillbehör bli det som binder samman grillkvällen. Söt vattenmelon är fräscht i värmen och passar minst lika bra på grillbuffén som till desserten.

Melon går fint att servera som den är men prova en melonsallad med lagrad ost till grillad kyckling. Eller gör en kall tomat-och melonsalsa med chili som passar till grillad halloumiost och grönsaksspett. En syrlig melonsallad med gurka och rödlök är ett gott tillbehör till grillat kött av flera slag. Varför inte prova alla tre till nästa grillkväll? Vi lovar att de höjer smaken på resten av festen!

 grillrecept.nu

Vetebullar

Äppelbullar

Nybakat till helgen? Få bullar slår mjuka äppelbullar med kardemumma!

bakabullar.se

Smulpaj

Solmogna bär i smulpaj

Den enklaste vägen till somrig fika stavas smulpaj. Under ett smuligt täcke är det gott med allt från syrliga krusbär till saftiga jordgubbar!

smulpaj.se


Soppa

Soppa räddar vardagen

En gryta full med ångande tomatsoppa, till det en bit gott bröd. Vad sägs om en sådan vardagsmiddag?

Det är inte fel att ha en stor gjutjärnsgryta hemma. Då kan nämligen ett par middagar förberedas - grönsakssoppa är ett typiskt exempel på en rätt som blir bättre av att stå någon dag. Se bara till att inte koka grönsakerna till oigenkännlighet!

Skulle det bli rester över av tomatsoppan (inte särskilt troligt) går den enkelt att omvandla till god pastasås, kryddad och klar. Gott bröd, kanske olivbröd, är nästan ett måste för en riktigt god soppmåltid. Länge leve vardagshjältarna!

 sopprecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Kanelkalas

Kanelbulle och mjölk, tack! Här en variant på vår allra mest älskade bulle, med äppelmos!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...