Rabarberpaj

Finns det en somrigare paj än rabarberpajen? Servera denna klassiker ljummen med glass eller vaniljsås.

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1+2 dl socker
  • 1-2 msk potatismjöl
  • 3-4 dl skivad rabarber

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och 2 deciliter socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i skivad rabarber och strö över 1 deciliter socker.

Strö även över potatismjöl för att pajen inte ska bli för vattnig.

Fördela sedan smuldegen över rabarbern och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Elle
15 juli 2013

Jättegott blev det med en blandning av jordgubbar och rabarber. :) Tack!

Kommentar av C.B
4 juli 2012

jätte god

Kommentar av michael boysen
12 maj 2012

jag hade en 4 kantig pajform ca 5-6 cm hög jag fyllde rabarber till ca 50% jag lade i majsstärkelse (hade ej potatismjöl) smulpajen ovanpå och skorpmjöl också

sedan lade jag mandelmassa i tunna strimlor ovanpå

och med bas receptet enligt ovan (förutom rabarberana)

som jag då använde ca 5 40cm stjälkar nedskurna till max 1 cm bitar. Sockret och "kokningen gör ju fiber av rabarberbitarna så det blir jättegott...

Tack för receptet

Kommentar av osignerat
28 juni 2011

Hallo jag tyckte pajen var så så så så så inte god !!!!!

Redaktionens kommentar
Vad var det du inte tyckte om med den?
Kommentar av Jenny
26 juni 2011

Jättegod paj. Brukar ha i 1 tsk kanel i socker- och potatismjölblandningen som jag strör över rabarbern.

Kommentar av Kerstin H.
3 juni 2011

Jättegod. Den smälter i munnen.

Kommentar av osignerat
29 maj 2011

Det var inte så gott

Kommentar av osignerat
22 maj 2011

Jag blandade 1 dl vetemjöl 1 dl havregryn och 1 dl mjölmix ist för 3 dl vetemjöl! =o).

Kommentar av osignerat
21 maj 2011

Bra recept!!!

Kommentar av osignerat
9 april 2011

mm jag hade kardemuma i smuldegen! det blev jättegott!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Nästa »

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kycklingrecept

Grillat är godast!

Färdiggrillad kyckling i påse från butiken? Nej tack! Laga rödlöksfylld kyckling med yoghurt i stället!

kycklingrecept.nu

Svalkande dryck

Svalkande recept

Sommarvärmen är här och vi längtar efter något svalkande i solen. Prova en välkyld drink på vattenmelon och mynta!

fruktrecept.se


Lakritskaka

Svart som lakrits

En kladdkaka utan choklad? Smaksätt med lakrits och du har en lakritskladdkaka!

Det är alltid läge för en kladdkaka! Kanske för att det finns en kladdkaka för alla tillfällen och för alla smaker. När du provat klassiska kladdkakor och lyxiga varianter är det dags att förnya. Skaffa en burk lakritspulver och laga lakritskladdkaka. Antingen med lakrits och chokladsmak eller enbart med lakrits. Servera med vaniljglass eller grädde och du har en garanterad favoritkaka för lakritsälskaren.

 kladdkakor.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...