JordgubbspajJordgubbar är ett säkert sommartecken. Spara några och gör en smulpaj med vaniljsås! Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i jordgubbarna och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö lite potatismjöl över bären. Fördela sedan smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter. Kommentar av
osignerat
17 augusti 2013
Shara Kommentar av
osignerat
1 maj 2013
Jättegod! Kommentar av
Cecilia
5 juli 2012
Jättegott med vitchokladsås med kokos i! Testa det ;) Kommentar av
Hemlis
11 maj 2012
Jag är 10 år och ska göra den till mina föreldrar, var den god? Kommentar av
Betul
3 maj 2012
Ska testa det någon gång i sommar! Kommentar av
Elisabet.G
15 april 2012
en väldigt god och enkel paj att göra. Tack Kommentar av
osignerat
15 april 2012
Skit god och enkel paj att göra som alla uppskattar. Kommentar av
osignerat
24 juli 2011
En väldigt god Jordgubbspaj som jag starkt kan rekommendera såhär på sommaren =).. Ett tips är att skära ner jordgubbarna i väldigt småbitar, vilket gör att pajen blir fyllig o god =) Kommentar av
Rebecca -> Minaguldkorn.blogg.se
23 juli 2011
Har precis gjort den. Det vattnas i munnen av bara synen, längtar tills jag får lägga upp tallriken... Blev jordgubbar & blåbär på min. Med lite kokos i botten som ströbröd ^^ Gick super snabbt och tok enkelt va de! Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SconesBaka scones på höstkantenDags att dra täcket över huvudet och sova fram till april? Nej! Stig upp och baka grova scones istället! SkorporKnaprigt med snitsLitet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan! Fettisdagen!Semlans högtid!Fettisdagen är den traditionella dagen att njuta sin semla. Och även om det idag är få som håller på den katolska fastan och laddar med fastlagsbröd så är semmeldagen någonting värt att fira. Vi älskar semlor! Hembakat är godast och en klassisk semla känns helt rätt! Är ni många till fikat är semmelkransen ett gott tips. Kanske väljer du hetvägg? En god tradition, helt klart! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Jag gjorde den med jordgubbar och banan. Den blev mycket uppskattad!