Jordgubbspaj

Jordgubbar är ett säkert sommartecken. Spara några och gör en smulpaj med vaniljsås!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3-4 dl jordgubbar
  • ev. 1 msk potatismjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader.

Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter.

Lägg i jordgubbarna och sockra lite lätt.

För att få en fastare paj kan du även strö lite potatismjöl över bären. Fördela sedan smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
27 juli 2014

Jag gjorde den med jordgubbar och banan. Den blev mycket uppskattad!

Kommentar av osignerat
17 augusti 2013

Shara

Kommentar av osignerat
1 maj 2013

Jättegod!

Kommentar av Cecilia
5 juli 2012

Jättegott med vitchokladsås med kokos i! Testa det ;)

Kommentar av Hemlis
11 maj 2012

Jag är 10 år och ska göra den till mina föreldrar, var den god?

Kommentar av Betul
3 maj 2012

Ska testa det någon gång i sommar!

Kommentar av Elisabet.G
15 april 2012

en väldigt god och enkel paj att göra. Tack

Kommentar av osignerat
15 april 2012

Skit god och enkel paj att göra som alla uppskattar.

Kommentar av osignerat
24 juli 2011

En väldigt god Jordgubbspaj som jag starkt kan rekommendera såhär på sommaren =).. Ett tips är att skära ner jordgubbarna i väldigt småbitar, vilket gör att pajen blir fyllig o god =)

Kommentar av Rebecca -> Minaguldkorn.blogg.se
23 juli 2011

Har precis gjort den. Det vattnas i munnen av bara synen, längtar tills jag får lägga upp tallriken...

Blev jordgubbar & blåbär på min. Med lite kokos i botten som ströbröd ^^

Gick super snabbt och tok enkelt va de!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Sockerkakor

Klassisk kaka står sig genom trender.

Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!

sockerkakor.se

Gott och bekvämt

Krämig paprika–risotto

En krämig risotto är riktig festmat. Trots att den är både snabblagad och sköter sig själv!

risotto.nu


Scones

Fruktscones

Scones är snabbakat och gott, både som fika och mellanmål. Prova ett nytt recept på små, smakliga fruktscones!

Vi är många som gillar scones! Att scones är populärt är kanske inte så konstigt - detta snabba bröd, som inte behöver jäsa, är lättbakat, kan varieras på många sätt. Och det smakar fantastiskt!

Nybakade scones, med smör och ost, kanske en god citrusmarmelad eller sommarens sylt från förrådet? Och så te till, förstås!

Variera sconesen med ett recept där torkad frukt och grahamsmjöl ger god smak åt brödet. Baka en omgång fruktscones, koka en kanna gott te och njut inne i värmen medan vårvintern härjar som värst utanför fönstret.

Snabba, men varma mathälsningar från pepparochsalt!

 scones.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...