Jordgubbspaj

Jordgubbar är ett säkert sommartecken. Spara några och gör en smulpaj med vaniljsås!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3-4 dl jordgubbar
  • ev. 1 msk potatismjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader.

Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter.

Lägg i jordgubbarna och sockra lite lätt.

För att få en fastare paj kan du även strö lite potatismjöl över bären. Fördela sedan smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
27 juli 2014

Jag gjorde den med jordgubbar och banan. Den blev mycket uppskattad!

Kommentar av osignerat
17 augusti 2013

Shara

Kommentar av osignerat
1 maj 2013

Jättegod!

Kommentar av Cecilia
5 juli 2012

Jättegott med vitchokladsås med kokos i! Testa det ;)

Kommentar av Hemlis
11 maj 2012

Jag är 10 år och ska göra den till mina föreldrar, var den god?

Kommentar av Betul
3 maj 2012

Ska testa det någon gång i sommar!

Kommentar av Elisabet.G
15 april 2012

en väldigt god och enkel paj att göra. Tack

Kommentar av osignerat
15 april 2012

Skit god och enkel paj att göra som alla uppskattar.

Kommentar av osignerat
24 juli 2011

En väldigt god Jordgubbspaj som jag starkt kan rekommendera såhär på sommaren =).. Ett tips är att skära ner jordgubbarna i väldigt småbitar, vilket gör att pajen blir fyllig o god =)

Kommentar av Rebecca -> Minaguldkorn.blogg.se
23 juli 2011

Har precis gjort den. Det vattnas i munnen av bara synen, längtar tills jag får lägga upp tallriken...

Blev jordgubbar & blåbär på min. Med lite kokos i botten som ströbröd ^^

Gick super snabbt och tok enkelt va de!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Grilla

Hälsa våren vid grillen

Till Valborg vill vi grilla! Gör en riktigt god potatissallad med bacon som stillar hungern i väntan på den perfekta glöden.

helgmenyn.se

Pajrecept

Viltpaj som värmer

Prova ett gott recept på viltpaj och upptäck en god variant av den populära köttfärspajen!

pajrecept.se


Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

En snabbare variant på kombinationen pasta och grönkål är krämig pastasås smaksatt med kryddnejlika och överströdd med hasselnötter som en tjuvstart på julens smaker. Grönkålen passar bra såväl färsk som tillagad. Finns det inte färsk grönkål att få tag på går fryst också bra, även om den inte ger samma färska känsla och tuggmotstånd.

Framåt jul brukar grönkålen, som är viktig till julbordets halländska långkål, säljas på fler ställen. Jul, förresten - kanske får en färsk grönkålssallad göra entré redan nu och följa med som en grön favorit på julbordet?

 lasagne.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...