Är glutenfri paj svårare?
Det är första gången jag ska göra glutenfri paj. Är det något jag ska tänka på? Är degen svårare att jobba med? Samt kan jag frysa in den?
- Charlotte Zettergren
Just i en smuldeg ska degen inte vara svårare att arbeta med. Konsistensen blir något annorlunda mot en vanlig pajdeg med mjöl, men eftersom den inte behöver hålla ihop behöver du inte oroa dig. Vill du frysa pajen är det bra att kyla den direkt och sedan frysa den. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! TårtorTårtor för alla tillfällenSommaren är högsäsong för tårtor. Prinsesstårta med hallon och vaniljkräm sätter guldkant på skolavslutningen eller födelsedagen! FrukostbullarVakna mjukt!Att vakna på rätt sida är en bragd. Med mjuka frukostbröd är du en bra bit på väg. HelgmenynTacksam ugnsrättSkaffa några auberginer så har du kommit en bra bit på väg mot helgmiddan. Få grönsaker är så tacksamma att använda till ugnsrätter, och de är lätta att krydda efter egen smak. Fyll med någonting gott och gratinera halvorna. Köttfärsfyllning eller vegetariskt går lika fint. Eller laga god moussaka! Kanske gratinerar du dem med kyckling och tomat? En god auberginedip är heller inte fel till plockmaten! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|