Kan smulpajen stå två dagar i kylen?

Hej, har bakat två två glutenfria smulpajer som ska ätas om två dagar. De kyldes direkt och står i kylen - går de fortfarande att äta el har jag gjort dem för tidigt? Kom på det i efterhand.

- Louise

Hej!

Eftersom du kylde pajerna direkt tror jag inte att det är någon som helst fara att låta dem stå två dagar. Känner du dig osäker kan du alltid värma dem en stund i ugnen, det är dessutom väldigt gott med lite ljummen paj...



Recept och foto: Peppar och salt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Arne Nilsson, Borås
15 september 2020

Har druckit antik whisky med bror Kaj Konjak, ingen av oss blev akut sjuka. Ät upp, pojkar!

Arne Nilsson, Borås

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
18 augusti 2020

Kan man äta krusbärspaj som har stått i kylen i 6 dagar ?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
20 september 2019

Åt av min jätt smulpaj till frukost i en vecka!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av A
2 april 2015

Jag brukade göra en dubbel sats smulpaj och det tog ca en vecka att äta upp den. Värmde i portioner i mikron när man kände för det. Det går lungt att äta den efter två dagar :)




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Helgmenyn

Tacksam ugnsrätt

Aubergine trivs i ugnen! Gratinerade passar de perfekt för egen kryddning.

helgmenyn.se

Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

lasagne.nu


Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

Svamp är en självklar smaksättare som blir basen i allt från goda svamppajer till mustig svampsoppa. Har du provat att kombinera svamp och ost även i soppa? I grytan tillsammans med fläskkött lyfter champinjoner smaken till nya höjder. En god paj med svamp passar både vardag som fest. Den som vill bjuda lite finare till helgen provar ett nytt recept på kikärtsfyllda champinjonhattar under parmesantäcke. Garanterat god helg!

 helgmenyn.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...