Lussekattsdeg i förväg?
Hejsan. Kan man göra lussekatts/saffrans deg och ha i kylen/frysen och forma bullarna dagen efter? Mvh En förvirrad person : ) Jag skulle rekommendera att du gör färdiga lussekatter som du låter jäsa och sedan fryser in. Då kan du ta upp och grädda dem när du vill ha nybakat bröd. Att långjäsa degen i kylskåp brukar inte passa söta jästdegar - bullarna blir lätt lite sega och inte så luftiga och mjuka. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakabullarHeja kanelbullen!Fira en brungräddad fikafavorit! Den 4 oktober är det kanelbullens dag! Mors dagKlassiska kakor till Mors dagPå söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm. BakakakaBanankaka som muffinsBaka en god variant av den populära kakan till fikat eller efterrätt! Här är ett lita annorlunda recept där banankakan bakas som stora, saftiga muffins! Severa med vaniljglass, gärna med chokladkross och skivad banan. Eller skär ett kryss i toppen, garnera med grädde och chokladsås och du har en bakelse som mättar den mest gotte-sugne fikagäst! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|