![]() ![]() Grundrecept![]() Med det här grundreceptet kan du variera din smulpaj i det oändliga! Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna i mjöl- och sockerblandningen tills det bildar en grynig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i frukt eller bär och sockra lite lätt. Använder du rabarber eller något syrligt bär krävs mer socker, cirka 1/2 deciliter, samt 1-2 matskedar potatismjöl som strös över bären eller frukten för att undvika att pajen blir vattnig. Fördela sedan smuldegen över frukt eller bär och grädda pajen i cirka 20 minuter tills den fått fin färg. Servera gärna med vaniljsås eller vispad grädde. ![]()
![]() 17 maj 2017
Hallon marinerade i äpple hoppas jag blir smask i min paj! ![]() ![]()
![]() 17 maj 2017
Hallon marinerade i äpple hoppas jag blir smask i min paj ![]() ![]()
![]() 29 maj 2016
Trevligt att traffa pa ett svenskt recept for smulpajer! Maste prova! ![]() ![]()
![]() 27 september 2015
Pajen står i ungen just nu. Jag bytte ut en tredjedel av mjölet till havregryn av min egna enfarenhet och degen smakar super. Snart ska jag hälla in en vaniljpudding och köra in den i ugnen direkt. Väldigt taggad på resultatet ![]() ![]()
![]() 4 april 2015
En halv deciliter socker räcker gott till degen, och till de flesta bär (såvida det inte är rabarber) så räcker en matsked socker också gott och väl. Om man tycker om frukt och bär det vill säga, och inte bara vill äta socker :P ![]() ![]() ![]() 24 juli 2013
Jättegott att byta ut hela eller en del av mjölet mot havregryn! Rekomenderas! ^-^ ![]() ![]() ![]() 19 juli 2013
Nu står rödavinbärs pajen i ungnen!! Vi har super mycket röda vinbär i trädgården och jag ville göra något med dom! Innan jag la in den i ungnen såg den super god ut!!! Hoppas bara den smakar bra!!! ![]() ![]() ![]() 7 juli 2013
mycket god kan jag säga ![]() ![]() ![]() 24 juni 2013
En smultron och rabarber smulpaj står nu i ugnen :) Vi har massa smultron i trädgården och jag ville gärna göra något gott av dem, men jag läste att saft och sylt av smultron inte blir bra, men paj var det en del som hade testat och lyckats med så jag får hoppas det blir bra :) ![]() ![]() ![]() Äldre kommentarer![]() ![]() ![]()
|
|
Kan man baka o lägga en botten av pajdeg , sedan bär/ frukt och sedan smuldeg över ?