GrundreceptMed det här grundreceptet kan du variera din smulpaj i det oändliga! Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna i mjöl- och sockerblandningen tills det bildar en grynig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i frukt eller bär och sockra lite lätt. Använder du rabarber eller något syrligt bär krävs mer socker, cirka 1/2 deciliter, samt 1-2 matskedar potatismjöl som strös över bären eller frukten för att undvika att pajen blir vattnig. Fördela sedan smuldegen över frukt eller bär och grädda pajen i cirka 20 minuter tills den fått fin färg. Servera gärna med vaniljsås eller vispad grädde. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Maria
17 maj 2017
Hallon marinerade i äpple hoppas jag blir smask i min paj! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
17 maj 2017
Hallon marinerade i äpple hoppas jag blir smask i min paj Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
m.droge
29 maj 2016
Trevligt att traffa pa ett svenskt recept for smulpajer! Maste prova! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Oliwia
27 september 2015
Pajen står i ungen just nu. Jag bytte ut en tredjedel av mjölet till havregryn av min egna enfarenhet och degen smakar super. Snart ska jag hälla in en vaniljpudding och köra in den i ugnen direkt. Väldigt taggad på resultatet Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Våfflan
4 april 2015
En halv deciliter socker räcker gott till degen, och till de flesta bär (såvida det inte är rabarber) så räcker en matsked socker också gott och väl. Om man tycker om frukt och bär det vill säga, och inte bara vill äta socker :P Kommentar av
anonym
24 juli 2013
Jättegott att byta ut hela eller en del av mjölet mot havregryn! Rekomenderas! ^-^ Kommentar av
Leya
19 juli 2013
Nu står rödavinbärs pajen i ungnen!! Vi har super mycket röda vinbär i trädgården och jag ville göra något med dom! Innan jag la in den i ungnen såg den super god ut!!! Hoppas bara den smakar bra!!! Kommentar av
osignerat
7 juli 2013
mycket god kan jag säga Kommentar av
Julia
24 juni 2013
En smultron och rabarber smulpaj står nu i ugnen :) Vi har massa smultron i trädgården och jag ville gärna göra något gott av dem, men jag läste att saft och sylt av smultron inte blir bra, men paj var det en del som hade testat och lyckats med så jag får hoppas det blir bra :)
Redaktionens kommentar
Oj, vad gott det låter! På vår systersida kokasylt.se finns ett recept på smultronsylt som vi rekommenderar varmt.
Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Enkel festmatViltskav till mer än bara grytor!Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag! Baka luftigt!Frasigt nybakat brödSurdegsbröd på rågmjöl i all ära. Men ibland vill man njuta av ett riktigt frasigt och luftigt durumvetebröd. SconesMajssconesMat äter vi förstås oavsett väder, men när solen nu börjat lysa varmare blir man ofta sugen på någonting lätt och gott. Scones passar utmärkt som solig försommarfika! Någonting snabbare går det knappast att hitta och så enkelt att alla klarar av att baka dem. Men framförallt är det så gott med nybakade scones... Prova ett extra soligt recept med majsmjöl i degen! Majsscones går fint att servera med smör, marmelad och vanlig hårdost. Men de smakar också fint tillsammans med en bit ädelost eller en skiva lufttorkad skinka. Solig vårfika önskar pepparochsalt.se! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Kan man baka o lägga en botten av pajdeg , sedan bär/ frukt och sedan smuldeg över ?