Krusbär och vinbär?

Kan man göra smulpaj med krusbär och röda vinbär?

- Amelie

Hej Amelie!

Jo, det går - men nog blir det lite syrligt. Räkna med att du får sockra rejält. Vill du mildra syran lite kan du blanda bären med lite creamfraiche tillsammans med sockret.

Lycka till!

/

Magnus



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Sören Johnson
4 november 2011

Stämmer väl kanske inte riktigt. Har gamla röda krusbär i trädgården, söta och goda. Eller också är det kanske jag som är lite sockeranti och alltid halverar sockermängden i recept.

Kommentar av Elisabet Näsman
22 juli 2011

Hej, JAg har ett recept som kommer från en äppelkaka men faktiskt blir bäst med röda vinbär. Går även med krusbär: smula ihop 2,5 dl mjöl, 1,5 dl socker, 1,5 tsk bakpulver, 75 gr smör. När det blivit grynigt rör i 1,5 dl gräddmjölk. Rör inte för mycket. Häll i smörad och bröad form och bred ut den till jämnt lager. , Fyll ytan med ett enkelt lager röda vinbär, bäst att lämna en smal rand utan bär i kanten, strö över 1,5 msk socker, grädda i 22o gr till det som syns av kakan fått färg. Kan gärna dubbleras om man har en stor form. Serveras med vispgrädde.

. Lika god dagen efter.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Koka sylt

Bär kvar i frysen?

Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken!

kokasylt.se

Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

bakakaka.se


Bakabullar

Nybakat

Vad sägs om en nybakad kanelbulle till helgfikat? I stället för en mikrad från frysen...

Doften av nybakade kanelbullar som fyller köket kan göra både vuxna och barn helt saliga. Och locka fram helt oanade förmågor när det gäller hur många bullar vi kan stoppa i oss...

Själv bakar jag gärna en omgång klassiska kanelbullar, med eller utan pärlsocker, och njuter dem varma till latte eller svart te.

Kanelbullen är så självklar som fikabröd att den ibland kommer bort bland alla andra kakor. Eller så plågar vi våra smaklökar och äter den först efter att den varit fryst och uppvärmd... Nej, bjud dig själv på det enkla men goda, njut bullen helt nybakad!

Oavsett om du vill baka klassiska kanelbullar eller väljer någon annan variant så får du bra tips inför bullbaket på bakabullar.se.

Klassisk och god fika! Önskar pepparochsalt.se.

 bakabullar.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...