Kommentar av
Elisabet Näsman
22 juli 2011
Hej, JAg har ett recept som kommer från en äppelkaka men faktiskt blir bäst med röda vinbär. Går även med krusbär: smula ihop 2,5 dl mjöl, 1,5 dl socker, 1,5 tsk bakpulver, 75 gr smör. När det blivit grynigt rör i 1,5 dl gräddmjölk. Rör inte för mycket. Häll i smörad och bröad form och bred ut den till jämnt lager. , Fyll ytan med ett enkelt lager röda vinbär, bäst att lämna en smal rand utan bär i kanten, strö över 1,5 msk socker, grädda i 22o gr till det som syns av kakan fått färg. Kan gärna dubbleras om man har en stor form. Serveras med vispgrädde. . Lika god dagen efter. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LakritskakaSvart som lakritsEn kladdkaka utan choklad? Smaksätt med lakrits och du har en lakritskladdkaka! Vegetariska grytor och sopporVinterns sista långkokVintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk! FrukostbullarFruktbullarKanelbullar i all ära, men ibland kan det bli väl mycket sött... Baka en omgång brödbullar som omväxling! Nybakat vill vi gärna ha på morgonkvisten - visst vaknar man glad av doften från bröd som gräddas! Men goda brödbullar passar utmärkt även som fikabröd. Fruktbullar med torkad frukt passar utmärkt med smör och en god ost. Eller serverade med favoritmarmeladen! Fram med bagarmössan och jäs bullarna ordentligt så är du snart fikabordets hjälte! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Stämmer väl kanske inte riktigt. Har gamla röda krusbär i trädgården, söta och goda. Eller också är det kanske jag som är lite sockeranti och alltid halverar sockermängden i recept.