Lättgjord vaniljsås

Ett enkelt recept på hemgjord vaniljsås.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 ägg
  • 3 msk socker
  • 15 g smör
  • 2 msk potatismjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker

Gör så här:

Vispa samman alla ingredienserna utom vaniljen i en kastrull. Sjud under vispning tills såsen tjocknat.

Vispa ner vaniljen och kyl såsen.

Innan servering kan någon deciliter vispgrädde blandas ner i såsen för att göra den rundare i smaken.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Det blev riktigt misslyckat
17 oktober 2009

Brände såsen.Brände kastrullen.Gick riktigt åt skogen.Nåja, sånt som händer.

Kommentar av Alltid lika gott med paj
4 januari 2010

Jag lagar denna "lättgjorda vaniljsås" ofta och det är alltid lika lyckat och superlätt! Översatt receptet till mina italienska vänner som har blivit smulpaj-tokiga!

Kommentar av Till höstens fruktskörd
6 september 2010

Snabbt, lätt o enkelt. man lär sig den utantill o har den till höstens skörd av äpplen eller varför inte en plommonpaj. Sjukt gott - mums filibabba

Kommentar av ANNA LUNDGREN
12 september 2010

SUPER GOOOD och lätt att gjöra,,,men tänk om man hadde haft vanlj hemma men nej ......det smaka ju super i alla fall,,,,,,,,REKOMENDERAS <3<3

Kommentar av Mosefisen
13 augusti 2008

MM super gott! Lätt också:)

Kommentar av Erika // Island
22 juli 2008

Underbara recept!!

Super Goda!

Kommentar av Rita,
9 juli 2008

Tack att du hjälpt mig


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Morotskaka

Klassiker

En god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv!

morotskaka.com

Våffeldagen

Fira våffeldagen!

Idag firar vi våffeldagen i Sverige och passar på att njuta av frasiga härliga våfflor av alla slag!

vafflor.se


Bröd till jul

Julens bästa bröd

Kryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd!

Att baka vörtbröd är tradition sedan 1600-talet i Sverige. Vörten görs av mältad säd och används till att göra öl. Den är mörk och smakrik och gör vörtbrödet fullt av smak och färg. Numera används oftast vörtmix på påse eller flytande vört. Gott julbröd kan också bakas på porter. Vi bjuder på ett kryddigt, lite sött bröd som är typiskt i svensk tradition med smak av fänkål, anis och pomerans.

Glöm inte knäckebrödet, förresten! Förvara det torrt så håller det länge. Till sillen eller skinkan eller en enkel skiva ost förtjänar knäckebrödet, bakat på surdeg, en hedersplats på julbordet.

 hembakatbrod.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...