Lättgjord vaniljsås

Ett enkelt recept på hemgjord vaniljsås.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 ägg
  • 3 msk socker
  • 15 g smör
  • 2 msk potatismjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker

Gör så här:

Vispa samman alla ingredienserna utom vaniljen i en kastrull. Sjud under vispning tills såsen tjocknat.

Vispa ner vaniljen och kyl såsen.

Innan servering kan någon deciliter vispgrädde blandas ner i såsen för att göra den rundare i smaken.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Det blev riktigt misslyckat
17 oktober 2009

Brände såsen.Brände kastrullen.Gick riktigt åt skogen.Nåja, sånt som händer.

Kommentar av Alltid lika gott med paj
4 januari 2010

Jag lagar denna "lättgjorda vaniljsås" ofta och det är alltid lika lyckat och superlätt! Översatt receptet till mina italienska vänner som har blivit smulpaj-tokiga!

Kommentar av Till höstens fruktskörd
6 september 2010

Snabbt, lätt o enkelt. man lär sig den utantill o har den till höstens skörd av äpplen eller varför inte en plommonpaj. Sjukt gott - mums filibabba

Kommentar av ANNA LUNDGREN
12 september 2010

SUPER GOOOD och lätt att gjöra,,,men tänk om man hadde haft vanlj hemma men nej ......det smaka ju super i alla fall,,,,,,,,REKOMENDERAS <3<3

Kommentar av Mosefisen
13 augusti 2008

MM super gott! Lätt också:)

Kommentar av Erika // Island
22 juli 2008

Underbara recept!!

Super Goda!

Kommentar av Rita,
9 juli 2008

Tack att du hjälpt mig


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

lasagne.nu

Brownies

Blondies - brownies med vit choklad

Brownies är chokladälskarens favoritkaka. Variera med blondies på vit choklad!

browniesrecept.se


Första advent

Stillsam adventsfika

Första advent är startskottet för julen! Baka mjuk pepparkaka och lys upp det första julstöket med doften av kardemumma, kanel, nejlika och ingefära...

Nu är det dags för adventsljusstakarnas ljus över bordet, stjärnor i fönstren, och kanske en trevande tomte i någon vrå. Än är vi inte varma i kläderna, så stora lussekattsbaket får vänta till en annan dag. Njut av en liten sats klassiska pepparkakor med goda ostar som vuxna tillbehör. Kombinationen pepparkakor med ädelost är en modern klassiker.

En snabbakad mjuk pepparkaka sätter smak på adventsfikan utan krångel. Så skramla lite med pepparkaksformarna, tänd första ljuset och låt första advent bli en bra ursäkt för en riktigt god fika. I all enkelhet!

 pepparkaksrecept.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...