Lättgjord vaniljsås

Ett enkelt recept på hemgjord vaniljsås.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 ägg
  • 3 msk socker
  • 15 g smör
  • 2 msk potatismjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker

Gör så här:

Vispa samman alla ingredienserna utom vaniljen i en kastrull. Sjud under vispning tills såsen tjocknat.

Vispa ner vaniljen och kyl såsen.

Innan servering kan någon deciliter vispgrädde blandas ner i såsen för att göra den rundare i smaken.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Det blev riktigt misslyckat
17 oktober 2009

Brände såsen.Brände kastrullen.Gick riktigt åt skogen.Nåja, sånt som händer.

Kommentar av Alltid lika gott med paj
4 januari 2010

Jag lagar denna "lättgjorda vaniljsås" ofta och det är alltid lika lyckat och superlätt! Översatt receptet till mina italienska vänner som har blivit smulpaj-tokiga!

Kommentar av Till höstens fruktskörd
6 september 2010

Snabbt, lätt o enkelt. man lär sig den utantill o har den till höstens skörd av äpplen eller varför inte en plommonpaj. Sjukt gott - mums filibabba

Kommentar av ANNA LUNDGREN
12 september 2010

SUPER GOOOD och lätt att gjöra,,,men tänk om man hadde haft vanlj hemma men nej ......det smaka ju super i alla fall,,,,,,,,REKOMENDERAS <3<3

Kommentar av Mosefisen
13 augusti 2008

MM super gott! Lätt också:)

Kommentar av Erika // Island
22 juli 2008

Underbara recept!!

Super Goda!

Kommentar av Rita,
9 juli 2008

Tack att du hjälpt mig


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Pastapytt

Lättlagad svamplyx

Fullt av höstsvamp? Laga läcker tortellinipytt med skogssvamp och kyckling!

pastarecept.nu

Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

efterratter.se


Baka luftigt!

Frasigt nybakat bröd

Surdegsbröd på rågmjöl i all ära. Men ibland vill man njuta av ett riktigt frasigt och luftigt durumvetebröd.

Luftiga bröd med härlig skorpa går att baka på många sätt. Men till stor del hänger det på mjölet. Specialvetemjöl och durumvete gör sitt för att få den rätta smaken. Men tekniken är minst lika viktig. Bakar du luftiga långpannebröd med ost eller oliver så ska degen vara lös och riktigt ordentligt knådad. Gör du focaccia så ska den få tid att jäsa för att bli lyckad. En pizzadeg får bättre kanter om du gör en fördeg. Och frasiga smörgåsbröd på durumvete behöver formas försiktigt så inte luften går ur dem innan gräddningen. Men belöningen är riktigt god och väl värd jobbet!

 hembakatbrod.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...