Variera smulpajen

Det finns många sätt att variera sin smulpaj - här är några av dem.

  • Prova att varva olika sorters bär i samma paj, till exempel rabarber och krusbär.
  • Byt ut hälften av vetemjölet mot havregryn.
  • Byt ut hälften av vetemjölet mot råg- eller grahamsmjöl.
  • Ringla över lite sirap eller honung innan du gräddar pajen.
  • När du blandar mjöl och socker blandar du även i cirka en tsk bakpulver, så blir ytan lite sprödare.
  • När du blandar mjöl och socker blandar du även i cirka ½ kryddmått salt.
  • Strö över hackad mandel innan du sätter in pajen i ugnen.
  • Riv lite mandelmassa och blanda med mjölet, sockret och smöret.
  • En superenkel variant av smulpaj: Strö mjöl eller havregryn och socker direkt över bären/frukten och skiva över smör med osthyvel. Sen är det bara att grädda som vanligt.

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av gunnel strångert Tack
29 januari 2018

Vill ha en botten på min rabarberpaj Alla recept är med topp av smulor.Tacksam för ett svar

Kommentar av ida
15 december 2012

Jättebra tips. Vi provade idag iaf hälften av dem i en smulpaj med hallon. Mums mums blev det. Hackad mandel ovanpå var super.

Kommentar av PajätarN
23 december 2011

Är van vid att baka smulpajer och har testat en hel del olika varianter.

Mina tips:

1. Blanda vaniljsocker i mjölet, får en riktigt fin smak utan att det blir sliskigt.

2. Blanda Cocosfilngor till smuldegen du kommer att ha överst på pajen, det gör att de blir lite knaprigare men också saftigare. Självklart smakar det gott med.

3. För den som bakar på julen rekomenderar jag starkt att strö lite mald kardemumma på toppen!

(Skrev först i tips & råd)

/Niklas

Kommentar av Sara
27 juli 2009

Blir jättegott om man strör över lite kanel innan man tar in den i ugnen!!

Kommentar av Gubben
12 juni 2009

Hallonpaj med lite finhackad choklad över, mycket gott! Rekommenderas.

Kommentar av G
16 april 2009

Min favorit är hjortronpaj men inslag av hallon eller jordgubbar för att bryta av lite. Alltid mycket uppskattad!

Kommentar av ANDERS
10 mars 2009

Jag är ingen kärring , men en djävligt bra sida för mej som är novis i köket

Kommentar av Angelica
27 maj 2010

att blanda havregryn med är supergott tycker jag. :) ÄLSKAR paj!! :D

Kommentar av Lotta
6 juni 2010

Vill man ha den lite knäckig så ringla över lite sirap innan du slänger in den i ugnen. Riktigt knäckigt och gott. Godast till lite syrliga bär. Blir lite sött med tex banan.

Kommentar av Maggan
21 juni 2010

Jag brukar smälta smöret och röra ned resten av smulgodsakerna jag....

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Pizza

Ruccola

Knaprig botten och smakfullt på toppen! Gör en läcker pizza med aubergine och ruccola.

bakapizza.se

Bakakaka

Mera choklad!

Måttlighet ska vara en dygd. Men det kan väl inte gälla choklad? Ju mer klassisk, fransk chokladkaka, desto bättre!

bakakaka.se


Semlor

Dags för semlor!

Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde.

Över hela Sverige äter vi semlor just nu. Vad en riktigt bra semla är råder det delade meningar om. Vissa vill äta sin semla som en traditionell hetvägg med varm mjölk. Andra föredrar någon ny variant eller startar mjukt med mindre semlor för att inte få nog för tidigt. Passa på att njuta av en god svensk tradition!

 semlor.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...