Variera smulpajenDet finns många sätt att variera sin smulpaj - här är några av dem.
Läsarkommentarer
Svar av Gunilla Burwick
3 augusti 2020
Skriv svar här! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
gunnel strångert Tack
29 januari 2018
Vill ha en botten på min rabarberpaj Alla recept är med topp av smulor.Tacksam för ett svar Kommentar av
ida
15 december 2012
Jättebra tips. Vi provade idag iaf hälften av dem i en smulpaj med hallon. Mums mums blev det. Hackad mandel ovanpå var super. Kommentar av
PajätarN
23 december 2011
Är van vid att baka smulpajer och har testat en hel del olika varianter. Mina tips: 1. Blanda vaniljsocker i mjölet, får en riktigt fin smak utan att det blir sliskigt. 2. Blanda Cocosfilngor till smuldegen du kommer att ha överst på pajen, det gör att de blir lite knaprigare men också saftigare. Självklart smakar det gott med. 3. För den som bakar på julen rekomenderar jag starkt att strö lite mald kardemumma på toppen! (Skrev först i tips & råd) /Niklas Kommentar av
Sara
27 juli 2009
Blir jättegott om man strör över lite kanel innan man tar in den i ugnen!! Kommentar av
Gubben
12 juni 2009
Hallonpaj med lite finhackad choklad över, mycket gott! Rekommenderas. Kommentar av
G
16 april 2009
Min favorit är hjortronpaj men inslag av hallon eller jordgubbar för att bryta av lite. Alltid mycket uppskattad! Kommentar av
ANDERS
10 mars 2009
Jag är ingen kärring , men en djävligt bra sida för mej som är novis i köket Kommentar av
Angelica
27 maj 2010
att blanda havregryn med är supergott tycker jag. :) ÄLSKAR paj!! :D Kommentar av
Lotta
6 juni 2010
Vill man ha den lite knäckig så ringla över lite sirap innan du slänger in den i ugnen. Riktigt knäckigt och gott. Godast till lite syrliga bär. Blir lite sött med tex banan. Äldre kommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HelgmenynTacksam ugnsrättAubergine trivs i ugnen! Gratinerade passar de perfekt för egen kryddning. Enkel helglyxFestpotatis till helgenHelgmiddag med klass ordnar du lätt med pepparrotspotatis i ugn! SmulpajRabarberpaj med mandeltäckeHärligt friska rabarber dyker upp i trädgårdsland och butiker allt längre norrut i landet. En klassisk smulpaj förvandlar den syrliga stjälken till sommrig efterrätt. Variera pajen med havretäcke eller gör en god kardemummavariant som smakar lika bra kyld som ljummen. Pepparochsalt rekommenderar en nykomponerad smulpaj med mandelmassa i täcket och citron som smaksättare. Riktigt gott även för den som inte tål gluten. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Kan man byta ut havregryn mot rågflingor i knäckig blåbärspaj? Upptäckte för sent att havregrynen var slut...