Frasig pajdeg?
Hej! Jag har fått smaka blåbärspaj med ett otroligt frasigt täcke av pajdeg. Det var som om degen smält ut över pajen. Jättegott! Men hur gör man?
- Annie
Hej Annie! Jag skulle ge rådet att använda riktigt smör i pajdegen, och gärna lite mer än det står i receptet. Byt även ut sockret mot florsocker. Då får du en deg som flyter ut men samtidigt behåller frasigheten. Prova dig fram till rätt temperatur och tid och lycka till med pajen! / Magnus MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SoppreceptGröna soppor i alla färgerÄter du alltid vegetariskt eller gillar du bara att äta grönt? Prova en färgglad soppa! GlutenfrittGlutenfria småkakor som alla gillar!Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor! VardagsfestDragongrytaVärmande grytor är gott och festligt. Enkelt att ordna när man är många och bekvämt då de kan vara helt klara när gästerna väl kommer. Prova en smakrik gryta på skinkstek som får smak av svamp och dragon. Eller gör en smakrik och rustik lammgryta med rotfrukter. Perfekt när man vill få upp värmen lite. Den som vill ha en riktig stek, serverad med potatis och gelé lagar lätt en porterstek. Trevlig middag och glöm inte brödet! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
kan man använda majsmjöl istället för potatismjöl när man gör egen vaniljsås?