Hallonpaj

Solmogna hallon ger fin smak i en smulpaj. Eller spara sommaren i frysen och gör smulpaj på frysta hallon!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3-4 dl hallon
  • ev. 1 msk potatismjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i hallonen och sockra lite lätt.

För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.

Fördela sedan smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
13 april 2014

den här pajen blir super god och den smakar got älskar detta receptet

Kommentar av Hallonpajen
22 mars 2014

Ska baka hallonpajen igen! ;)

Kommentar av Hallonpajen
18 januari 2014

Jättegod paj

I love hallonpaj

Kommentar av Lana
2 oktober 2013

Jag laga de nu, väntar på att den ska bli klar. Maken kommer hem snart från jobbet. Få se va han tycker :) mmm älskar hallonpaj!!

Kommentar av 4 barn
26 juli 2013

Vi följer inte receptet:D

Kommentar av osignerat
5 juli 2013

Mums vilken god paj värkligen en 10 poängare

Kommentar av Fotbollsprofset
3 maj 2013

Jag är tio år och bakar sån här paj. Den blir väldigt god!

Kommentar av Ellen W
28 mars 2013

Mumskakan!

Kommentar av Ponaka
31 december 2012

Skär kiwi

Kommentar av Jopaquu
31 december 2012

Jag skär kiwi

Svar av Namn/signatur
8 september 2013

Det borde jag också testa)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Nästa »

Lingon

Hemgjord lingonsylt – enkel lyx som passar till mycket!

Det är ingen konst att koka sin egen lingonsylt. Har du bara turen att hitta bär så får du en sylt med mera bär och bättre smak än någon du kan köpa i affären!

Det är ingen riktig sommar för lingon i år. På många platser kommer skörden att blir liten och bärplockarna får jobba för att fylla korgen.
Men har du turen eller envisheten att plocka några liter lingon får du garanterat lön för mödan. Lingon är goda smaksättare som sätter helt egen prägel inte bara på sylt. Använd lingon i viltskav eller grytor med vilt och svamp. Lingon eller lingonsylt passar perfekt i en krämig pasta eller till köttfärslimpa på viltkött.
Liksom i lingondessert eller den klassiska efterrätten änglamat!
Vill du servera lingon till mat är rårörda lingon ett bra sätt att bevara smaken riktigt fint. Men allra mest klassiskt är såklart hemkokt lingonsylt. Hur du serverar den är upp till dej men några vardagsgissningar är köttbullar, rårakor, pannkakor eller havregrynsgröt… Lycka till i bärskogen!

 kokasylt.se

Mos och marmelad på äpple

Fyll hyllorna med äpplen!

Vi tycker om att fylla förråden inför vintern! Med så många äppelträd i landet finns det många goda skäl att koka mos och marmelad.

kokasylt.se

Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

glutenfriarecept.se


Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

En snabbare variant på kombinationen pasta och grönkål är krämig pastasås smaksatt med kryddnejlika och överströdd med hasselnötter som en tjuvstart på julens smaker. Grönkålen passar bra såväl färsk som tillagad. Finns det inte färsk grönkål att få tag på går fryst också bra, även om den inte ger samma färska känsla och tuggmotstånd.

Framåt jul brukar grönkålen, som är viktig till julbordets halländska långkål, säljas på fler ställen. Jul, förresten - kanske får en färsk grönkålssallad göra entré redan nu och följa med som en grön favorit på julbordet?

 lasagne.nu


Vardagsfavorit i egen tappning

Fiskpinnar Hemgjorda fiskpinnar slår frysdiskens med hästlängder.

Pajrecept

Kryddig korvpaj Låt pajen bli en hel måltid!
Prenumerera direkt! Gratis!

Quesadillas

Greppvänliga tacos Visst är tacos gott men variation förnöjer - gör egna quesadillas med härligt rökig smak.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...