Hallonpaj

Solmogna hallon ger fin smak i en smulpaj. Eller spara sommaren i frysen och gör smulpaj på frysta hallon!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3-4 dl hallon
  • ev. 1 msk potatismjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i hallonen och sockra lite lätt.

För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.

Fördela sedan smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
22 april 2015

ser goood ut

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
22 april 2015

Den ser jätte god ut ska prova

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Cansu Y
26 februari 2015

Ska fixa detta receptet men vill ha äpplen istället för hallon. Hur många äpplen borde jag använda?

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Våfflan
4 april 2015

Ett äpple är mellan ½-1½ dl beroende på storlek. Hacka/skiva upp det ett i taget och mät så märker du :)

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Sjätteklassare
14 februari 2015

Jag bakade detta i hemkunskapen och har gjort det två gånger efter.

Rekommenderar verkligen!

Älskar hallonpaj!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
13 april 2014

den här pajen blir super god och den smakar got älskar detta receptet

Kommentar av Hallonpajen
22 mars 2014

Ska baka hallonpajen igen! ;)

Kommentar av Hallonpajen
18 januari 2014

Jättegod paj

I love hallonpaj

Kommentar av Lana
2 oktober 2013

Jag laga de nu, väntar på att den ska bli klar. Maken kommer hem snart från jobbet. Få se va han tycker :) mmm älskar hallonpaj!!

Kommentar av 4 barn
26 juli 2013

Vi följer inte receptet:D

Kommentar av osignerat
5 juli 2013

Mums vilken god paj värkligen en 10 poängare

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Nästa »

Försommarmat

Försommarens goda buffésallader!

Försommar är skolavslutningar picknick och första uteätarkvällarna. Somriga sallader passar perfekt som tillbehör på buffén eller till grillen!

En sallad är enkel försommarmat som passar lika bra ensamma som i sällskap. På buffén gör sig rena, tydliga smaker som fransk potatissallad eller krämig potatissallad med saltgurka. Klassiskt är också potatissallad med kapris eller äpple.
En god sallad till lite kryddigare eller grillad mat är pestokryddad pastasallad eller pastasallad med ost och paprika.
Vill du ha en matig sallad som kan vara stommen i en hel måltid är pastasallad med kikärtor mättande, en ljummen potatissallad med bacon likaså. Eller gör ett nytt, gott recept på potatissallad med vita bönor – gott, mättande och somrigt!

 salladsrecept.se

Kolakaka

Kolakaka till klassisk och trendig fika!

Lättbakad favoritkaka? Prova mjuk kolakaka - en modern variant av den klassiska sockerkakan!

sockerkakor.se

Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

efterratter.se


Salladstider

Lätt start på året

Efter jul och nyår med all mäktig mat känns det helt rätt att börja året med en sallad!

Ligger helgmaten ännu tung i magen? Eller börjar du bara längta efter lite lättare mat efter julen? Börja året med en god quinoasallad med bönor, caesarsallad, fetasostsallad eller kanske en kycklingsallad! Och skulle magen kurra är en varm soppa både gott, lättlagat och nyttigt! Vi föreslår klassiker som rödbetssoppa, krämig kycklingsoppa eller kanske potatis– och purjolökssoppa.

 salladsrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...