Sommarpaj

Det här receptet är inskickat av en av våra läsare! Prova Rebeccas sommarpaj med jordgubbar! Tack Rebecca för receptet!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 1 l jordgubbar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör
  • vit sirap (mängd efter behov)
  • rostade pinjenötter
  • vit blockchoklad (50-100 g, eller efter smak)

Gör så här:

Skiva jordgubbarna och blanda med vit sirap. Täck botten på en pajform med jordgubbarna.

Rör ihop de torra ingredienserna, hacka chokladen och blanda

ner. Smula sedan ned smöret.

Täck jordgubbarna med smuldegen. Strö över rostade pinjenötter.

Grädda i ugn 200 grader tills pajen får fin färg, cirka 20 minuter.

Servera med vaniljvisp eller glass.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Kalle
30 juli 2009

En helt underbar paj.

Kommentar av sockerbiten
9 februari 2009

ooh d låter så gott att man blir sugen, måste köpa ingredienserna snarast

Kommentar av Bitten
22 juni 2010

Vad tror du om detta på Mackes födelsedag :)


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Kantareller

Snabblagad svamplycka

Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken.

pastarecept.nu

Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

bakakaka.se


Efterrätter

Saffrans- pannkaka

Finns det en godare efterrätt än saffranspannkaka?

Gyllengul, serverad på klassiskt vis med vispgrädde och salmbärssylt - saffranspannkakan är en riktig, gotländsk läckerhet!

Men kakan är inte svår att lyckas med hemma i köket. Tvärtom är den en lättlagad efterätt som går fint att laga till många.

Prova ett recept på saffranspannkaka i långpanna till helgen! Och skulle du sakna salmbärssylt i skafferiet så prova med björnbär eller hjortron. Succén är given!

Trevlig helg!

 efterratter.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...