Sommarpaj

Det här receptet är inskickat av en av våra läsare! Prova Rebeccas sommarpaj med jordgubbar! Tack Rebecca för receptet!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 1 l jordgubbar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör
  • vit sirap (mängd efter behov)
  • rostade pinjenötter
  • vit blockchoklad (50-100 g, eller efter smak)

Gör så här:

Skiva jordgubbarna och blanda med vit sirap. Täck botten på en pajform med jordgubbarna.

Rör ihop de torra ingredienserna, hacka chokladen och blanda

ner. Smula sedan ned smöret.

Täck jordgubbarna med smuldegen. Strö över rostade pinjenötter.

Grädda i ugn 200 grader tills pajen får fin färg, cirka 20 minuter.

Servera med vaniljvisp eller glass.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Kalle
30 juli 2009

En helt underbar paj.

Kommentar av sockerbiten
9 februari 2009

ooh d låter så gott att man blir sugen, måste köpa ingredienserna snarast

Kommentar av Bitten
22 juni 2010

Vad tror du om detta på Mackes födelsedag :)


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Cheesecake

Citronkakan

Citronkräm och färskost förvandlar kakan till riktigt läcker efterätt! Prova en kall cheesecake med hemlagad lemoncurd till helgen!

cheesecake.nu

Lasagne

Lasagne bolognese

Klassiker vinner i längden. Ingenting slår en lasagne bolognese.

lasagne.nu


Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

Det finns trots allt något mer än lingon och äpplen att koka sylt och mos av nu på hösten. Päronen har inte äpplenas hållbarhet men kokta till marmelad tillsammans med tranbär kan de stå på hyllan mycket längre. Tranbärens syrliga smak gör sig förresten bra till mycket, exempelvis för att sätta piff på små tranbärskakor tillsammans med lime. Fast rönnbären är mycket enklare att hitta och blir också vackra som marmelad eller gelé i burkar i långa rader ända fram till jul!

 kokasylt.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...