![]() ![]() Björnbärspaj med citrus![]() Björnbär och citron i skön förening! Björnbärspaj är en höjdare - här med mandelsmak! Med glutenfria havregryn bli pajen dessutom glutenfri. Du behöverReceptet är för 4-6 personer. Smuldeg
Fyllning
Gör så här:Värm ugnen till 200 grader. Börja med smuldegen. Skär kallt smör eller margarin i bitar. Blanda med socker, mandelmjöl och havregryn. Tillsätt bakpulver och blanda samman med händerna tills smöret är finfördelat. Smöra en ugnsfast form, stor nog att rymma bären. Blanda bär och citronsaft i en bunke och lägg bären i formen. Strö över socker och pudra över potatismjöl med en sil. Sätt in bären i ugnen och låt bären koka samman cirka 10 minuter. Ta ut formen och strö över smuldegen. Sänk till 180 gradr och grädda pajen i cirka 20 minuter. Passa pajen på slutet så inte ytan bränns. När ytan är nästan färdig - ta ut pajen och strö över kokos. Grädda ytterligare några minuter. Servera pajen ljummen med vispgrädde eller vaniljglass. ![]() ![]() ![]()
|
|