Flytande margarin?

Går det lika bra att använda flytande margarin/smör i smulpaj eller mister man den 'smuliga' effekten?

Tack för en bra sida!

- Ulle

Flytande margarin brukar gå ganska bra. Det blir inte riktigt lika smulig deg som det blir med fast fett, men det går. Det är även möjligt att använda olja i degen, men då blir den om möjligt ännu mindre smulig!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Mvh Kristina
21 januari 2013

Hejsan :)

Skulle man kunna göra en Havresmulpaj på flytande margarin?

Redaktionens kommentar
Det skadar aldrig att prova! Svaret gäller som för frågan ovan. Smuligheten blir kanske inte densamma, men det bör gå!
Kommentar av Marianne
30 april 2011

Fast det blir inte lika gott med margarin som med smör. Bättre att äta riktigt gott och i mindre portioner än att äta konstgjorda produkter som margarin.

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av G
8 maj 2016

Fast det var väl ändå inte frågan.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Smart helgmat

Lyxig kyckling - helgmat som räcker länge!

En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan.

kycklingrecept.nu

Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

bakakaka.se


Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

Frön och nötter ger smak åt de flesta bakverk. Använd skalade solrosfrön för att baka nötiga limpor och grova surdegsbröd. Rosta dem i en het panna och strö fröna över salladen. Eller använd dem som smakhöjare och bas i läckra solrosbollar. Till fikat passar lättbakade småkakor alltid bra! En variant på russinkakor med solrosfrön och grahamsmjöl ger härligt nötig smak. Helt utan nötter.

 bakakaka.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...