Flytande margarin?
Går det lika bra att använda flytande margarin/smör i smulpaj eller mister man den 'smuliga' effekten? Tack för en bra sida!
- Ulle
Flytande margarin brukar gå ganska bra. Det blir inte riktigt lika smulig deg som det blir med fast fett, men det går. Det är även möjligt att använda olja i degen, men då blir den om möjligt ännu mindre smulig!
Redaktionens kommentar
Det skadar aldrig att prova! Svaret gäller som för frågan ovan. Smuligheten blir kanske inte densamma, men det bör gå!
Kommentar av
Marianne
30 april 2011
Fast det blir inte lika gott med margarin som med smör. Bättre att äta riktigt gott och i mindre portioner än att äta konstgjorda produkter som margarin. Svar av G
8 maj 2016
Fast det var väl ändå inte frågan. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PastapyttLättlagad svamplyxFullt av höstsvamp? Laga läcker tortellinipytt med skogssvamp och kyckling! Bästa fisken i ugnTorsk med timjan
Mat som får koka samman en stund i ugn blir nästan alltid lyckad. Och med fisk stämmer det utmärkt. Vem tackar nej till klassisk laxpudding där lax, potatis och lök varvas med grädde och kryddor… Eller en god pastagratäng med lax som passar när det är bråttom? Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Hejsan :)
Skulle man kunna göra en Havresmulpaj på flytande margarin?