![]() ![]() Rabarberpaj med kolakakstäcke![]() En god variant av klassisk smulpaj. Här med smakrikt täcke med ton av kolakaka. Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Värm ugnen till 180 grader. Smörj en pajform med diameter på minst 22 cm. Rensa, skölj och skär rabarbern i centimetertjocka skivor. Väg eller mät upp smör och 1 dl av sockret i en bunke. (Resten av sockret ska vara på rabarbern.) Om smöret inte är mjukt kan du hyvla det från paketet med en osthyvel så blir det snabbare mjukt. (Använd mjölkfritt margarin för att göra pajen mjölkfri.) Rör socker och smör luftigt. Tillsätt sirap, vanilj, salt och vetemjöl. Blanda tills du har en smulig deg. Täck pajbotten med rabarber. Strö över 1/2 dl socker. (Om du använder fryst rabarber kan du pudra 1 msk potatismjöl över rabarbern för att pajen inte ska bli för blöt.) Strö nu pajdegen över rabarbern och grädda i 180 grader i cirka 25 minuter. Passa noga på slutet så inte pajen bränns. Låt pajen svalna något och servera varm eller ljummen. Gärna med vaniljglass, vispgrädde eller vaniljsås. (Gör du laktos/mjölkfri paj -servera med mjölkfri glass) ![]() ![]() ![]()
|
|