Rabarberpaj med kolasmakProva denna goda variant av den klassiska rabarberpajen! Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl, havregryn och farinsocker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa. Smöra en ugnssäker form. Skölj och skiva rabarbern, lägg den i formen. Smält en matsked smör i en kastrull och rör ner sirap och socker. Värm försiktigt under omrörning tills sockret är smält. Blanda i vaniljen. Häll kolan över rabarbern och vänd rabarbern så den blir täckt. Smula sedan pajdegen över rabarbern och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter. Kommentar av
Fluffgurka
24 juli 2012
Hade ingen sirap hemma. Hur ska jag göra då med kolasåsen? Kan man göra utan?
Redaktionens kommentar
Utan sirap blir det tyvärr inte samma sak.
Kommentar av
osignerat
1 september 2011
Har gjort denna en gång tyckte den var riktigt god. Tips på vad man kan använda istället för rabarber? Svar av Namn/signatur
14 oktober 2011
äpplen var suveränt-men minska mängden kolasås om du använder sötare äpplen Kommentar av
Jimi
15 juni 2009
Denna paj har ett vilseledande namn, om ni frågar mig. "Kolapaj med [svag] smak av rabarber" passar bättre. För söt/sockrig för min smak. Nästa gång blir det en klassisk rabarberpaj. Ska jag göra en sån här paj igen så kommer jag testa att ha i bara en tredje del så mycket kolasås.
Redaktionens kommentar
Smaken är olika ;) Tack för din åsikt!
Kommentar av
Madicen
2 maj 2010
Supergod ! Kommentar av
Jennie
31 maj 2008
Mycket god! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HembakatBaka bättre bröd!Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla! Varma sopporSnabb ärtsoppaMixat är inte slätstruket! Gör grön ärtsoppa och locka fram smaker på några minuter. BakakakaMera choklad!Ofta är det enkla det goda. Att baka eller laga med bra råvaror räcker långt och blir nästan alltid gott. Men ibland kan det bli för lite av det goda... Passa på att baka en härligt chokladstinn kaka i veckan! Fylld med mörk choklad, täckt med chokladtryffel och servera med vispad grädde i överflöd! Har du redan provat fransk chokladkaka? Kanske en choklad- och kokosfylld kladdkaka. Eller varför inte en chokladpaj? Chokladmuffins, någon? Kanske en riktigt lyxig cheesecake? Mer av det goda tack! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Hej!
Kan man använda äpplen i stället för rabarber?