![]() ![]() Rabarberpaj med kolasmakProva denna goda variant av den klassiska rabarberpajen! Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl, havregryn och farinsocker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa. Smöra en ugnssäker form. Skölj och skiva rabarbern, lägg den i formen. Smält en matsked smör i en kastrull och rör ner sirap och socker. Värm försiktigt under omrörning tills sockret är smält. Blanda i vaniljen. Häll kolan över rabarbern och vänd rabarbern så den blir täckt. Smula sedan pajdegen över rabarbern och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter. ![]() ![]() 24 juli 2012
Hade ingen sirap hemma. Hur ska jag göra då med kolasåsen? Kan man göra utan? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 september 2011
Har gjort denna en gång tyckte den var riktigt god. Tips på vad man kan använda istället för rabarber? ![]() ![]() ![]() 14 oktober 2011
äpplen var suveränt-men minska mängden kolasås om du använder sötare äpplen ![]() ![]() ![]() 15 juni 2009
Denna paj har ett vilseledande namn, om ni frågar mig. "Kolapaj med [svag] smak av rabarber" passar bättre. För söt/sockrig för min smak. Nästa gång blir det en klassisk rabarberpaj. Ska jag göra en sån här paj igen så kommer jag testa att ha i bara en tredje del så mycket kolasås. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 maj 2010
Supergod ! ![]() ![]() ![]() 31 maj 2008
Mycket god! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Hej!
Kan man använda äpplen i stället för rabarber?