![]() ![]() Hemgjord vaniljsås![]() En av våra läsare, "Potter", har skickat in ett recept på hemgjord vaniljsås. "En smulpaj är väl inte en smulpaj utan vaniljsås? Den här är lätt och snabb att koka ihop och bättre än pulvervarianten." skriver Potter, och vi på smulpaj.se instämmer. Tack Potter! Du behöver
Gör så här:Vispa samman ägg och mjölk i en kastrull och tillsätt därefter socker och vetemjöl under vispning, men vänta med vaniljsockret. Låt såsen sjuda upp under ständig vispning för att undvika klumpar. När såsen har svalnat tillsätts vaniljsockret eller vaniljpulvret. Det går bra att späda såsen med lite mjölk eller grädde om den fått för tjock konsistens. ![]()
![]() 31 oktober 2020
En vetemjölsredning behöver sjuda ( nästan koka) 3 minuter för att mjölsmaken ska försvinna. Potatismjöl bara ett uppkok (=1 bubbla). Ägg däremot gör så att såsen ”skär sig” om den får koka. ![]() ![]()
![]() 29 augusti 2016
POTERS VANILJESÅS ÄR KANON OCH LÄTT LAGAD OCH GOD INGA KRUSIDULLER! kan jag varmt rekommendera! ![]() ![]() ![]() ![]() 30 december 2020
![]() ![]()
![]() 13 oktober 2015
Smaka mjöl men efter vanilj sockret blev det godare och med pajen blev det supergott. ![]() ![]() ![]() ![]() 29 augusti 2016
Jag provade maisenamjöl blev bättre ingen mjöl smak! Den är snabb och tillaga och duger bra när man inte har något annat! ![]() ![]() ![]() 25 december 2014
En vaniljsås är ingen vaniljsås om man tillsätter mjöl. Inga proffesionella kockar gör på det viset :( ![]() ![]() ![]() ![]() 13 september 2015
Vem är proffs egentligen? Bra recept! ![]() ![]()
![]() 19 juli 2014
Super bra! Gjorde våran misslyckade paj mindre misslyckad! Bra recept! ![]() ![]() ![]() 23 mars 2014
Underbart god vaniljsås :) hade dock i lite mer vaniljsocker i. ![]() ![]() ![]() 20 juli 2013
Otäck smak av vetemjöl som dröjde sig kvar länge. Potatismjöl är smaklös men fyller samma funktion som vetemjöl. ![]() ![]() ![]() 10 maj 2013
Prova med potatismjöl istället, det blir godare! ![]() ![]() ![]() 25 april 2013
Dubblade receptet men glömde att dubbla mjölet, vilket var tur för det blev ändå kräm som jag spädde ut med mer mjölk. Jag trippade i slutet vaniljsockret men det var mycket för att jag visste att hallonpajen jag gjort var väldigt syrlig. Funkade även bra med Lailas blå glutenfria mjöl. Tips när man inte håller på med stora mängde mjöl är att hälla mjölet i en "knipsande " tesil och knacka ner mjölet medan man vispar, då blir det inte klumpar. Såsen blev helt ok för att vara en snabbvariant:) ![]() Äldre kommentarer![]() ![]() ![]()
|
|
Gräsligt, aldrig mer!