Tips och råd
Läsarkommentarer
Redaktionens kommentar
Använd ett fast, gärna syrligt äpple. Aroma finns ofta i butikerna, många uppskattar Gravensteiner eller Ingrid Marie. Prova dig fram bland våra fina svenska äppelsorter och hitta en egen favorit till paj! En rolig och god matresa.
Kommentar av
Hanna
23 juni 2012
Blanda björnbär med rabarbern i pajen och spar in på sockret! Blir riktigt gott! Kommentar av
Niklasss
4 november 2011
Är van vid att baka smulpajer och har testat en hel del olika varianter. Mina tips: 1. Blanda vaniljsocker i mjölet, får en riktigt fin smak utan att det blir sliskigt. 2. Blanda Cocosfilngor till smuldegen du kommer att ha överst på pajen, det gör att de blir lite knaprigare men också saftigare. Självklart smakar det gott med. 3. För den som bakar på julen rekomenderar jag starkt att strö lite mald kardemumma på toppen! Kommentar av
Malin
1 augusti 2011
Jag går sällan efter recept och kastar gärna i smulpajen lite som jag tycker. Mycket smör, farinsocker och havregryn brukar bli en hit till alla frukt/smulpajer. Kommentar av
Andreas
23 augusti 2008
Gör massvis med smulpajdeg och frys in portionsvis i plastpåsar, då fixar du pajen på 10 minuter!!! Kommentar av
Camilla
7 mars 2008
kanske ett marängtäcke över
Kommentar av
richarD
25 mars 2008
Farinsocker i äpplepajen - har gett äppelpajen ytterligare en dimension. Och fått många goda kommentarer! Blåbär + nektariner i samma paj = jättegott, som Tina skulle ha sagt!
Kommentar av
Sarah
1 februari 2008
Tips: Ett tips till alla pajdegs älskare :) Täck gärna botten med smuldegen OCH ha uppepå. Då får man även en "fastare" paj som inte rasar sönder så lätt!
Kommentar av
Nifri
19 november 2007
Det var lätt att baka och den var god! Vi lade även till lite vannilinsocker, det rekommenderas.
Kommentar av
Tipsaren
18 oktober 2007
Tips: Ta endast en tesked socker i mjölet och lägg till 1 kryddmått salt, ringla sedan sirap över innan pajen sätts in i ugnen.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BagelsFyllda bagelsDen som vill vakna mjukt i helgen räcker upp en hand! Hembakade bagels fyllda med färskost gör frukost till fest. GratängerVärmande och matiga potatisgratängerEnkel vardagsmat eller lyxigt tillbehör till helgsteken? En klassisk gratäng med potatis som bas är båda delar! GrönkålGrönkål + pasta = santEn snabbare variant på kombinationen pasta och grönkål är krämig pastasås smaksatt med kryddnejlika och överströdd med hasselnötter som en tjuvstart på julens smaker. Grönkålen passar bra såväl färsk som tillagad. Finns det inte färsk grönkål att få tag på går fryst också bra, även om den inte ger samma färska känsla och tuggmotstånd. Framåt jul brukar grönkålen, som är viktig till julbordets halländska långkål, säljas på fler ställen. Jul, förresten - kanske får en färsk grönkålssallad göra entré redan nu och följa med som en grön favorit på julbordet? Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Hej
Vilka äpplesorter passar bäst till paj med smuldeg??
när jag gör så blir äpplena mer mos än bitar.