![]() ![]() Hallonpaj med chokladChoklad i smulpaj? Visst! Ihop med hallon passar det utmärkt. Servera med vaniljglass eller grädde! Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i hallonen och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl. Hacka chokladen grovt med en kniv. Fördela chokladen över hallonen men spara två matskedar. Täck hallonen med smuldegen och grädda pajen i cirka 20 minuter. Ta ut innan pajen fått för kraftig färg och lägg på hackad choklad som får smälta ut innan pajen serveras, ljummen eller varm. ![]() ![]() 18 september 2013
Kan man ha jordgubbar istället för hallon? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 19 november 2009
Vi ska göra detta recept på hemkunskapen på tisdag:) ![]() ![]() ![]() 8 mars 2010
vi med ! ![]() ![]() ![]() 26 november 2009
Vill bara rekomendera en sak. Färskahallon/frysta osötade hallon med vitchocklad är helt ljuvligt! Det är att rekomendera till alla choklad älskare och smulpaj galningar :D ![]() ![]() ![]() 28 november 2009
Hur menar du med vit choklad? I smulorna? Med den mörka/ljusa chokladen? Eller kanske smält ovanpå? ![]() ![]() ![]() 3 augusti 2008
Använde en mörk choklad (60%, Ghana), vilket visa sig vara något för stark. Bäst är nog att använda en ljusare (40%?) choklad el en mjökchoklad och ha i lite vaniljsocker i degen (som någon tipsade om under hallonpajen). Då borde smakerna bli mer jämställda, annars var den lätt att göra o vaniljsåsen är underbar. ![]() ![]() ![]() 4 juli 2008
Har inte vågat mig på denna ännu. Någon som smakat? ![]() ![]() ![]() 13 februari 2012
Fantastiskt gott! ![]() ![]() ![]() 16 juni 2008
En sån underbar websida jag har hittat. Tusen tack! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Måste man koka hallon till pajen?