Hallonpaj med choklad

Choklad i smulpaj? Visst! Ihop med hallon passar det utmärkt. Servera med vaniljglass eller grädde!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl rårörsocker
  • 100 g blockchoklad
  • 4 dl hallon
  • ev. 1 msk potatismjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i hallonen och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.

Hacka chokladen grovt med en kniv. Fördela chokladen över hallonen men spara två matskedar.

Täck hallonen med smuldegen och grädda pajen i cirka 20 minuter.

Ta ut innan pajen fått för kraftig färg och lägg på hackad choklad som får smälta ut innan pajen serveras, ljummen eller varm.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av osignerat
18 september 2013

Kan man ha jordgubbar istället för hallon?

Redaktionens kommentar
Javisst! Kom ihåg att strö över potatismjöl.
Kommentar av Jojo
19 november 2009

Vi ska göra detta recept på hemkunskapen på tisdag:)

Svar av
8 mars 2010

vi med !

Kommentar av C.C
26 november 2009

Vill bara rekomendera en sak. Färskahallon/frysta osötade hallon med vitchocklad är helt ljuvligt!

Det är att rekomendera till alla choklad älskare och smulpaj galningar :D

Svar av Isabel S
28 november 2009

Hur menar du med vit choklad? I smulorna? Med den mörka/ljusa chokladen? Eller kanske smält ovanpå?

Kommentar av Azmara
3 augusti 2008

Använde en mörk choklad (60%, Ghana), vilket visa sig vara något för stark. Bäst är nog att använda en ljusare (40%?) choklad el en mjökchoklad och ha i lite vaniljsocker i degen (som någon tipsade om under hallonpajen). Då borde smakerna bli mer jämställda, annars var den lätt att göra o vaniljsåsen är underbar.

Kommentar av therece.blogg.se
4 juli 2008

Har inte vågat mig på denna ännu. Någon som smakat?

Svar av Namn/signatur
13 februari 2012

Fantastiskt gott!

Kommentar av Maud
16 juni 2008

En sån underbar websida jag har hittat. Tusen tack!

Redaktionens kommentar
Trevligt att den är uppskattad! Vi tackar och bockar!

Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Honung

Honung sätter smak

Jämfört med vitt socker smakar honung så mycket mer. Avgör själv med honungsbullar med aprikoser och pumpakärnor!

frukostbullar.se

Lingon till mat och bakning

Syrligt och sött med lingon

Lingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och?

bärrecept.se


Enkel helglyx

Festpotatis till helgen

Helgmiddag med klass ordnar du lätt med pepparrotspotatis i ugn!

Hoppa över ris eller kokt potatis till söndagssteken och gör goda potatishalvor i ugn, smaksatta med pepparrot och lagrad ost. Perfekt tillbehör till både nötstek, lamm och biffar! Lägg till sallad och bröd så har du en riktig helgmiddag. Efterrätt? Både snabblagad björnbärskaka med vispgrädde och chokladkaka matchar menyn. Smaklig helg!

 helgmenyn.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...