Hallonpaj med chokladChoklad i smulpaj? Visst! Ihop med hallon passar det utmärkt. Servera med vaniljglass eller grädde! Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i hallonen och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl. Hacka chokladen grovt med en kniv. Fördela chokladen över hallonen men spara två matskedar. Täck hallonen med smuldegen och grädda pajen i cirka 20 minuter. Ta ut innan pajen fått för kraftig färg och lägg på hackad choklad som får smälta ut innan pajen serveras, ljummen eller varm. Kommentar av
osignerat
18 september 2013
Kan man ha jordgubbar istället för hallon?
Redaktionens kommentar
Javisst! Kom ihåg att strö över potatismjöl.
Kommentar av
Jojo
19 november 2009
Vi ska göra detta recept på hemkunskapen på tisdag:) Svar av
8 mars 2010
vi med ! Kommentar av
C.C
26 november 2009
Vill bara rekomendera en sak. Färskahallon/frysta osötade hallon med vitchocklad är helt ljuvligt! Det är att rekomendera till alla choklad älskare och smulpaj galningar :D Svar av Isabel S
28 november 2009
Hur menar du med vit choklad? I smulorna? Med den mörka/ljusa chokladen? Eller kanske smält ovanpå? Kommentar av
Azmara
3 augusti 2008
Använde en mörk choklad (60%, Ghana), vilket visa sig vara något för stark. Bäst är nog att använda en ljusare (40%?) choklad el en mjökchoklad och ha i lite vaniljsocker i degen (som någon tipsade om under hallonpajen). Då borde smakerna bli mer jämställda, annars var den lätt att göra o vaniljsåsen är underbar. Kommentar av
therece.blogg.se
4 juli 2008
Har inte vågat mig på denna ännu. Någon som smakat? Svar av Namn/signatur
13 februari 2012
Fantastiskt gott! Kommentar av
Maud
16 juni 2008
En sån underbar websida jag har hittat. Tusen tack!
Redaktionens kommentar
Trevligt att den är uppskattad! Vi tackar och bockar!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LyxfikaBästa bakelsetipsenSnabbaste bakelsen kan vara den godaste! Rulltårta fylld med romrussin blir lyxig helgfika. KladdkakorKladdkakorna som alla älskar!Vår nya, glutenfria kladdkaka är en kaka de flesta tål. Och som alla gillar! SöndagsstekEgen rostbiffVisst kan egna köttbullar, biffar eller burgare vara gott. Men glöm inte hur lätt det är att laga helt kött. Har du en vanlig ugnstermometer lagar du egen rostbiff och kryddar precis efter egen smak. Servera ljummen eller kallskuren. Marinera eller låt tillbehören ge smak. Perfekt på buffen! Och mycket godare än färdigköpt. Variera med lammstek som också passar bra som kallskuren. Smaklig mathelg på er! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Måste man koka hallon till pajen?