Hallonpaj med chokladChoklad i smulpaj? Visst! Ihop med hallon passar det utmärkt. Servera med vaniljglass eller grädde! Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i hallonen och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl. Hacka chokladen grovt med en kniv. Fördela chokladen över hallonen men spara två matskedar. Täck hallonen med smuldegen och grädda pajen i cirka 20 minuter. Ta ut innan pajen fått för kraftig färg och lägg på hackad choklad som får smälta ut innan pajen serveras, ljummen eller varm. ![]() Kommentar av
osignerat
18 september 2013
Kan man ha jordgubbar istället för hallon? ![]() ![]() Redaktionens kommentar
![]() Kommentar av
Jojo
19 november 2009
Vi ska göra detta recept på hemkunskapen på tisdag:) ![]() ![]() Svar av 8 mars 2010
vi med !
![]() Kommentar av
C.C
26 november 2009
Vill bara rekomendera en sak. Färskahallon/frysta osötade hallon med vitchocklad är helt ljuvligt! Det är att rekomendera till alla choklad älskare och smulpaj galningar :D ![]() ![]() Svar av Isabel S28 november 2009
Hur menar du med vit choklad? I smulorna? Med den mörka/ljusa chokladen? Eller kanske smält ovanpå?
![]() Kommentar av
Azmara
3 augusti 2008
Använde en mörk choklad (60%, Ghana), vilket visa sig vara något för stark. Bäst är nog att använda en ljusare (40%?) choklad el en mjökchoklad och ha i lite vaniljsocker i degen (som någon tipsade om under hallonpajen). Då borde smakerna bli mer jämställda, annars var den lätt att göra o vaniljsåsen är underbar. ![]() ![]() Kommentar av
therece.blogg.se
4 juli 2008
Har inte vågat mig på denna ännu. Någon som smakat? ![]() ![]() Svar av Namn/signatur13 februari 2012
Fantastiskt gott!
![]() Kommentar av
Maud
16 juni 2008
En sån underbar websida jag har hittat. Tusen tack! ![]() ![]() Redaktionens kommentar
|
|
Måste man koka hallon till pajen?