Rabarberpaj med havretäcke

Havretäcke och farinsocker sätter extra smak på rabarberpajen.

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 g smör eller margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl farinsocker
  • 5 dl skivad rabarber
  • 3 dl rårörsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl, havregryn och farinsocker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Skölj och skiva rabarbern, lägg den i formen och strö över rårörsockret.

Smula sedan mjölblandningen över rabarberbitarna och grädda pajen i cirka 20 minuter tills den fått fin färg.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av ima
21 mars 2013

Kan jag frysa in rabarbersmulpajen. I så fall hur många grader ska jag ha för att sedan ljumma upp den upptinade pajen?

Redaktionens kommentar
Visst kan du frysa din smulpaj! Värm pajen i 175 grader i cirka 15 minuter, kontrollera med en sticka att den har tinat igenom. Om ytan får för mycket färg kan du helt enkelt lägga en plåt över, eller täcka med något annat.
Kommentar av osignerat
29 maj 2012

Hade i två grovhackade päron i också, tog därför lite mindre rårörsocker. Pajen blev jättegod men väldigt rinnig.. Får nog bli lite potatismjöl nästa gång. Eller kalla den för fruktsoppa med crunch ;)

Kommentar av Vin Diesel
14 maj 2012

3dl rårörsocker var på tok för mycket, pajen blev så söt att den inte gick att äta. Ska testa i morgon igen med halverad mängd socker.

Redaktionens kommentar
Smaken är delad, många tycker om att balansera rabarberns syra med socker. Hoppas ditt andra försök blir mer i din smak!
Kommentar av ulle
7 juli 2009

Jättegod paj! Gjorde den lite magrare med bara farinsocker i degen och 100g flytande margarin.

Kommentar av P
28 maj 2009

Mycket god, men lite potatismjöl hade kanske hjälpt till så den inte blev så vattnig.

Kommentar av maaja
18 maj 2009

Världens godaste paj & den är enkel =)

LOVE IT

Kommentar av Tina
24 juli 2008

Det här måste vara den godaste pajen jag någonsin gjort! Gjorde den i förrgår, nu håller jag på med en till - denna gång blandade jag även i lite hallon.

Kommentar av Bettis
24 maj 2008

Smula mjölblandningen över rabarberna och du får en super duper paj!


Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Fettisdagen!

Semlans högtid!

Äntligen är semmeldagen här! Baka de bästa semlorna själv och fira!

semlor.nu

Pajrecept

Lättlagad fest!

Paj till helgen? Gör någon av de klassiska recepten eller en ny variant av paj med korv och champinjoner!

pajrecept.se


Baka med äpplen

Äppellängd med honung!

Äpplen passar till mer än paj eller mos. Prova vetelängd med honung och mandel!

En klassisk äppelpaj smakar fantastiskt med vaniljsås. Men det finns massor av andra goda efterrätter och bakverk för den som vill variera.
Stekta äpplen är både enkelt och gott till glass, antingen i panna eller helstekta äpplen i ugn. Och frukten passar som fyllning i både långpannekaka och en elegant äppelmazarin.
För den som gillar klassiskt vetebröd är äppelbullar perfekt fikabröd. Både äppelbullar med mos och äppelbullar med äppelhack är riktigt gott!
Eller så provar du ett nytt, gott recept på vetelängd, fylld med honung och äpple. En riktigt god äppellängd!

 bakakaka.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...