Rabarberpaj med havretäckeHavretäcke och farinsocker sätter extra smak på rabarberpajen. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl, havregryn och farinsocker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Skölj och skiva rabarbern, lägg den i formen och strö över rårörsockret. Smula sedan mjölblandningen över rabarberbitarna och grädda pajen i cirka 20 minuter tills den fått fin färg.
Redaktionens kommentar
Visst kan du frysa din smulpaj! Värm pajen i 175 grader i cirka 15 minuter, kontrollera med en sticka att den har tinat igenom. Om ytan får för mycket färg kan du helt enkelt lägga en plåt över, eller täcka med något annat.
Kommentar av
osignerat
29 maj 2012
Hade i två grovhackade päron i också, tog därför lite mindre rårörsocker. Pajen blev jättegod men väldigt rinnig.. Får nog bli lite potatismjöl nästa gång. Eller kalla den för fruktsoppa med crunch ;) Kommentar av
Vin Diesel
14 maj 2012
3dl rårörsocker var på tok för mycket, pajen blev så söt att den inte gick att äta. Ska testa i morgon igen med halverad mängd socker.
Redaktionens kommentar
Smaken är delad, många tycker om att balansera rabarberns syra med socker. Hoppas ditt andra försök blir mer i din smak!
Kommentar av
ulle
7 juli 2009
Jättegod paj! Gjorde den lite magrare med bara farinsocker i degen och 100g flytande margarin. Kommentar av
P
28 maj 2009
Mycket god, men lite potatismjöl hade kanske hjälpt till så den inte blev så vattnig. Kommentar av
maaja
18 maj 2009
Världens godaste paj & den är enkel =) LOVE IT Kommentar av
Tina
24 juli 2008
Det här måste vara den godaste pajen jag någonsin gjort! Gjorde den i förrgår, nu håller jag på med en till - denna gång blandade jag även i lite hallon. Kommentar av
Bettis
24 maj 2008
Smula mjölblandningen över rabarberna och du får en super duper paj! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mos och marmelad på äppleFyll hyllorna med äpplen!Vi tycker om att fylla förråden inför vintern! Med så många äppelträd i landet finns det många goda skäl att koka mos och marmelad. FrukostbullarMjuka gifflarNybakade, mjuka gifflar med smör, marmelad och ost är riktig lyx. Baka några plåtar med morgonglädje! SmåkakorKringlorI kakälskarens hjärta finns ett speciellt rum för småkakan. Och efter att i många år ha levt en undanskymd tillvaro i kakburkar och på kafferep är den nu mera älskad än någonsin. Chokladbröd, finska pinnar eller syltkakor kan aldrig vara fel. Själv vill jag slå ett slag för en klassisk kringla! Dessa enkla små läckerheter bakas alltför sällan. Baka kringlor med ägg och bakpulver eller gör goda kringlor med jäst som får jäsa och bli luftiga. Småkakor är storslaget, kringlor är krångelfritt! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Kan jag frysa in rabarbersmulpajen. I så fall hur många grader ska jag ha för att sedan ljumma upp den upptinade pajen?