Rabarberpaj med havretäckeHavretäcke och farinsocker sätter extra smak på rabarberpajen. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl, havregryn och farinsocker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Skölj och skiva rabarbern, lägg den i formen och strö över rårörsockret. Smula sedan mjölblandningen över rabarberbitarna och grädda pajen i cirka 20 minuter tills den fått fin färg.
Redaktionens kommentar
Visst kan du frysa din smulpaj! Värm pajen i 175 grader i cirka 15 minuter, kontrollera med en sticka att den har tinat igenom. Om ytan får för mycket färg kan du helt enkelt lägga en plåt över, eller täcka med något annat.
Kommentar av
osignerat
29 maj 2012
Hade i två grovhackade päron i också, tog därför lite mindre rårörsocker. Pajen blev jättegod men väldigt rinnig.. Får nog bli lite potatismjöl nästa gång. Eller kalla den för fruktsoppa med crunch ;) Kommentar av
Vin Diesel
14 maj 2012
3dl rårörsocker var på tok för mycket, pajen blev så söt att den inte gick att äta. Ska testa i morgon igen med halverad mängd socker.
Redaktionens kommentar
Smaken är delad, många tycker om att balansera rabarberns syra med socker. Hoppas ditt andra försök blir mer i din smak!
Kommentar av
ulle
7 juli 2009
Jättegod paj! Gjorde den lite magrare med bara farinsocker i degen och 100g flytande margarin. Kommentar av
P
28 maj 2009
Mycket god, men lite potatismjöl hade kanske hjälpt till så den inte blev så vattnig. Kommentar av
maaja
18 maj 2009
Världens godaste paj & den är enkel =) LOVE IT Kommentar av
Tina
24 juli 2008
Det här måste vara den godaste pajen jag någonsin gjort! Gjorde den i förrgår, nu håller jag på med en till - denna gång blandade jag även i lite hallon. Kommentar av
Bettis
24 maj 2008
Smula mjölblandningen över rabarberna och du får en super duper paj! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PizzaSportlovsmiddag? Pizza!I sportlovstider smakar maten extra bra efter en dag i snön - och alla hurrar när det vankas pizza till middag! Sylt och chutney av rabarberFånga rabarbersmaken i flyktenSpara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt. GlutenfrittBaka glutenfritt utan mjölmix!Nyligen kom en rapport som visade att allt fler svenskar inte tål gluten. Glutenfritt, utan mjöl från våra vanligaste sädesslag, blir alltså viktigt för allt fler. Ofta ingår färdig, glutenfri mjölmix i recepten när man ska baka glutenfritt. Men det måste inte vara så. Inte sällan går det att använda mjöl av ris, majs, havre eller kokos. Glutenfri kladdkaka blir ännu bättre utan mix och pannkakor på havremjöl och bovete är både lättstekta och goda. Samma sak med scones. Eller en god glutenfri paj till efterrätt. Garanterat så god att den passar alla! Det går också att hoppa över mjölet helt och göra en chokladkaka med mandelmassa och ren choklad. Riktigt enkelt, riktigt gott och riktigt glutenfritt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Kan jag frysa in rabarbersmulpajen. I så fall hur många grader ska jag ha för att sedan ljumma upp den upptinade pajen?