![]() ![]() Rabarberpaj med havretäckeHavretäcke och farinsocker sätter extra smak på rabarberpajen. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl, havregryn och farinsocker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Skölj och skiva rabarbern, lägg den i formen och strö över rårörsockret. Smula sedan mjölblandningen över rabarberbitarna och grädda pajen i cirka 20 minuter tills den fått fin färg. ![]() ![]() ![]() ![]() 29 maj 2012
Hade i två grovhackade päron i också, tog därför lite mindre rårörsocker. Pajen blev jättegod men väldigt rinnig.. Får nog bli lite potatismjöl nästa gång. Eller kalla den för fruktsoppa med crunch ;) ![]() ![]() ![]() 14 maj 2012
3dl rårörsocker var på tok för mycket, pajen blev så söt att den inte gick att äta. Ska testa i morgon igen med halverad mängd socker. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7 juli 2009
Jättegod paj! Gjorde den lite magrare med bara farinsocker i degen och 100g flytande margarin. ![]() ![]() ![]() 28 maj 2009
Mycket god, men lite potatismjöl hade kanske hjälpt till så den inte blev så vattnig. ![]() ![]() ![]() 18 maj 2009
Världens godaste paj & den är enkel =) LOVE IT ![]() ![]() ![]() 24 juli 2008
Det här måste vara den godaste pajen jag någonsin gjort! Gjorde den i förrgår, nu håller jag på med en till - denna gång blandade jag även i lite hallon. ![]() ![]() ![]() 24 maj 2008
Smula mjölblandningen över rabarberna och du får en super duper paj! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Kan jag frysa in rabarbersmulpajen. I så fall hur många grader ska jag ha för att sedan ljumma upp den upptinade pajen?