Rabarberpaj med havretäcke

Havretäcke och farinsocker sätter extra smak på rabarberpajen.

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 g smör eller margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl farinsocker
  • 5 dl skivad rabarber
  • 3 dl rårörsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl, havregryn och farinsocker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Skölj och skiva rabarbern, lägg den i formen och strö över rårörsockret.

Smula sedan mjölblandningen över rabarberbitarna och grädda pajen i cirka 20 minuter tills den fått fin färg.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av ima
21 mars 2013

Kan jag frysa in rabarbersmulpajen. I så fall hur många grader ska jag ha för att sedan ljumma upp den upptinade pajen?

Redaktionens kommentar
Visst kan du frysa din smulpaj! Värm pajen i 175 grader i cirka 15 minuter, kontrollera med en sticka att den har tinat igenom. Om ytan får för mycket färg kan du helt enkelt lägga en plåt över, eller täcka med något annat.
Kommentar av osignerat
29 maj 2012

Hade i två grovhackade päron i också, tog därför lite mindre rårörsocker. Pajen blev jättegod men väldigt rinnig.. Får nog bli lite potatismjöl nästa gång. Eller kalla den för fruktsoppa med crunch ;)

Kommentar av Vin Diesel
14 maj 2012

3dl rårörsocker var på tok för mycket, pajen blev så söt att den inte gick att äta. Ska testa i morgon igen med halverad mängd socker.

Redaktionens kommentar
Smaken är delad, många tycker om att balansera rabarberns syra med socker. Hoppas ditt andra försök blir mer i din smak!
Kommentar av ulle
7 juli 2009

Jättegod paj! Gjorde den lite magrare med bara farinsocker i degen och 100g flytande margarin.

Kommentar av P
28 maj 2009

Mycket god, men lite potatismjöl hade kanske hjälpt till så den inte blev så vattnig.

Kommentar av maaja
18 maj 2009

Världens godaste paj & den är enkel =)

LOVE IT

Kommentar av Tina
24 juli 2008

Det här måste vara den godaste pajen jag någonsin gjort! Gjorde den i förrgår, nu håller jag på med en till - denna gång blandade jag även i lite hallon.

Kommentar av Bettis
24 maj 2008

Smula mjölblandningen över rabarberna och du får en super duper paj!


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Lingon till mat och bakning

Syrligt och sött med lingon

Lingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och?

bärrecept.se

Scones

Fruktscones

Scones är snabbakat och gott, både som fika och mellanmål. Prova ett nytt recept på små, smakliga fruktscones!

scones.se


lyxspagetti

4 X Carbonara!

Krämig ska pastan vara. Snabbaste vägen till smakrik pastalyx stavas klassisk carbonara!

Vi älskar pasta! En riktigt klassisk carbonara hänger på ingredienserna. Välj din favoritspagetti, en god skinka eller bacon och fin parmesanost. Vi lovar att middan blir lyckad! Elegant och kryddigt blir carbonara med chorizo och ruccola. Och vill du göra det lätt en vardag är enkla carbonaran med skinka fint! Eller så lagar du oststinn pasta carbonara med färskost och basilika. Helt rätt till helgen!

 pastarecept.nu


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...