Äppelpaj med kanel

Äpple passar alltid till smulpaj och kanel passar alltid till äpple!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 150 g smör (eller margarin)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk kanel
  • 4 dl skivat äpple eller äpple i små tärningar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl, havregryn och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i äppeltärningarna och ringla över sirapen. Strö över kanel och vänd tills äpplena är täckta runt om.

Fördela sedan smuldegen över äppelbitarna och grädda pajen i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av lee
23 maj 2020

äpplen kanske bör vara i vikt inte volym för guds skull, tack annars

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
8 november 2019

Yay

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
6 mars 2016

Prova att slänga i en näve russin också!

Det blir den godaste äpplepaj ni provat.

Kommentar av Pernilla
15 mars 2014

Jag har lite svårt att följa recept och så även denna gång. Jag bytte ut sirapen mot ljust muscovadosocker och hade i lite hackad sötmandel och serverade med marsansås. Det blev jättegott. Sonen tog två gånger fast han inte brukar gilla äppelpaj.

Kommentar av Pajälskaren
17 november 2013

Helt underbar paj! Godaste jag gjort nånsin. Har testat en massa recept i år eftersom vårt äppelträd gav så många äpplen. Mums!

Kommentar av osignerat
5 september 2013

Supergod, snabb och enkel att göra! Rekommenderas varmt!

Kommentar av Elin storbakaren
24 augusti 2013

de blir ju bara smörklumpar o ändå har jag haft i för mycket mjöl nu? det va en himmla massa smör tycker jag :/ får väl försöka fixa det...

Svar av Namn/signatur
5 september 2013

Arbeta ihop smuldegen snabbt, annars blir smöret för varmt och då blir dét så. Lycka till nästa gång :)

Kommentar av Sarah
9 augusti 2013

Den blev alldeles vattnig :(

Kommentar av Emma
30 oktober 2012

Har tillagat vid flera olika tillfällen och blir alltid väldigt populär. Supergod!

Kommentar av osignerat
20 september 2012

va fake alla kommentarer känns. Det känns som att ni som gjort denna sidan själva kommenterat???

Redaktionens kommentar
Vi har en hel del annat att pyssla med än att skriva kommentarer till våra egna recept. Det överlåter vi till läsarna!
Svar av Namn/signatur
30 september 2012

jag tycker också det! :/ känns lite lurt...

Svar av Robin
10 september 2013

På med foliehatten?

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Brownies

Lyxiga brownies

Vilken är världens godaste brownie? Får vi förestlå mandelbrownies med kexbotten!

browniesrecept.se

Vegetariska grytor och soppor

Vinterns sista långkok

Vintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk!

veganrecept.se


Krutonger

Tillbehören som lyfter maten

Rätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan!

Detaljerna gör jobbet, som så ofta när det gäller mat. Krutonger, rostade brödtärningar är ett lätt sätt sätta både smak och stil på en enkel måltid. Perfekta till sallader eller soppor! Och goda som tilltugg till ostar och kallskuret på buffén.
Prova krutonger med ost till en krämig svampsoppa, krutonger med örter och citron till krämig kycklingsoppa eller kryddiga krutonger med salami till en matig och rustik sallad med tomater. Krutonger med soltorkade tomater passar perfekt till grönsallad och tillsammans med ostar. Gärna i sällskap med en skål salamichips!

 buffemat.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...