Äppelpaj med kanel

Äpple passar alltid till smulpaj och kanel passar alltid till äpple!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 150 g smör (eller margarin)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk kanel
  • 4 dl skivat äpple eller äpple i små tärningar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl, havregryn och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i äppeltärningarna och ringla över sirapen. Strö över kanel och vänd tills äpplena är täckta runt om.

Fördela sedan smuldegen över äppelbitarna och grädda pajen i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Pernilla
15 mars 2014

Jag har lite svårt att följa recept och så även denna gång. Jag bytte ut sirapen mot ljust muscovadosocker och hade i lite hackad sötmandel och serverade med marsansås. Det blev jättegott. Sonen tog två gånger fast han inte brukar gilla äppelpaj.

Kommentar av Pajälskaren
17 november 2013

Helt underbar paj! Godaste jag gjort nånsin. Har testat en massa recept i år eftersom vårt äppelträd gav så många äpplen. Mums!

Kommentar av osignerat
5 september 2013

Supergod, snabb och enkel att göra! Rekommenderas varmt!

Kommentar av Elin storbakaren
24 augusti 2013

de blir ju bara smörklumpar o ändå har jag haft i för mycket mjöl nu? det va en himmla massa smör tycker jag :/ får väl försöka fixa det...

Svar av Namn/signatur
5 september 2013

Arbeta ihop smuldegen snabbt, annars blir smöret för varmt och då blir dét så. Lycka till nästa gång :)

Kommentar av Sarah
9 augusti 2013

Den blev alldeles vattnig :(

Kommentar av Emma
30 oktober 2012

Har tillagat vid flera olika tillfällen och blir alltid väldigt populär. Supergod!

Kommentar av osignerat
20 september 2012

va fake alla kommentarer känns. Det känns som att ni som gjort denna sidan själva kommenterat???

Redaktionens kommentar
Vi har en hel del annat att pyssla med än att skriva kommentarer till våra egna recept. Det överlåter vi till läsarna!
Svar av Namn/signatur
30 september 2012

jag tycker också det! :/ känns lite lurt...

Svar av Robin
10 september 2013

På med foliehatten?

Kommentar av Anna
20 juni 2012

Sambon tyckte det var godaste pajen han ätitt och slukade stora delar.. Till saken hör e att han inte ens brukar gilla äppelpaj! Lyckat med andra ord:)

Kommentar av Annika Svensson
21 november 2011

Helt underbar ! Barnen tyckte det var den godaste pajen de någonsin har ätit!!

Kommentar av osignerat
6 september 2011

Mega god smulpaj, kan äta upp en hel form alldeles själv!!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

Kantareller

Sommarsvamp till pasta, pytt och sallad!

Att hitta sommarens första kantareller är ett magiskt ögonblick. Njut dem nystekta på en toast eller förvandla dem till en enkel sommarsallad.

Snart fylls skogarna på nytt med svamp, men nu är gul kantarell fortfarande en riktig lyx som dyker upp i gräset runt stigar och skogsvägar.
De första fynden vi bärgar, försiktigt plockade i solhatten, smörsteker vi alltid och lägger på en skiva rostat surdegsbröd. Kanske lite flingsalt och svartpeppar att strö över. Så enkelt men otroligt gott!
Ganska snart vill vi ha omväxling och gör en gräddig kantarellstuvning som gör sig på både bröd, som täcke på nöt– eller lammkött i ugn eller som tillbehör till vilt.
Kantareller passar också fint i lätta, somriga rätter. En pytt med kantareller lockar fram smakerna hos alla ingredienser och en snabb kantarellpasta är enkel sommarmat med festsmak.
Prova gärna att smörsteka kantarellerna och toppa en god grönsallad med dem. Ett annorlunda men riktigt gott sätt att njuta av sommarens första svampskörd!

 svamprecept.se

Vegetarisk mat

Alla nyanser av grönt

Det är lätt att laga grönare mat. Börja med en mustig vintergryta med bönor och rotfrukter, toppad med fetaost!

vegetariskarecept.se

Färsk pasta

Hemlagad cannelloni

Färdig färsk pasta från butiken är räddaren i nöden. Gör cannelloni i största formen och packa lunchlådor om det blir något över.

pastarecept.nu


Hembakat

Baka bättre bröd!

Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla!

Ingen kan vara likgiltig inför lukten av nybakat bröd. Att baka själv har blivit ett intresse som fångar allt fler. Förutom smaken så får du ett bröd du garanterat vet vad det innehåller. Och så kan du anpassa brödet så det passar din smak: Börja dagen med hålkakor, baka eget surdegsbröd till kallskuret och osten eller svänga ihop baguetter som passar soppan. Prova gärna ett nytt recept på grahamsbröd som är perfekt till höstens värmande grytor och soppor! Eller baka mångas favoritbröd – luftigt dinkelbröd till maten.

 hembakatbrod.se


Vardagsfavorit i egen tappning

Fiskpinnar Hemgjorda fiskpinnar slår frysdiskens med hästlängder.

Piroger

Grönkålsfyllda piroger På sistone har grönkålen uppmärksammats för sina hälsoeffekter. Smaken är dessutom fantastisk! Baka en stor sats piroger och frys in.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...