Äppelpaj med kanel

Äpple passar alltid till smulpaj och kanel passar alltid till äpple!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 150 g smör (eller margarin)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk kanel
  • 4 dl skivat äpple eller äpple i små tärningar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl, havregryn och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i äppeltärningarna och ringla över sirapen. Strö över kanel och vänd tills äpplena är täckta runt om.

Fördela sedan smuldegen över äppelbitarna och grädda pajen i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
6 mars 2016

Prova att slänga i en näve russin också!

Det blir den godaste äpplepaj ni provat.

Kommentar av Pernilla
15 mars 2014

Jag har lite svårt att följa recept och så även denna gång. Jag bytte ut sirapen mot ljust muscovadosocker och hade i lite hackad sötmandel och serverade med marsansås. Det blev jättegott. Sonen tog två gånger fast han inte brukar gilla äppelpaj.

Kommentar av Pajälskaren
17 november 2013

Helt underbar paj! Godaste jag gjort nånsin. Har testat en massa recept i år eftersom vårt äppelträd gav så många äpplen. Mums!

Kommentar av osignerat
5 september 2013

Supergod, snabb och enkel att göra! Rekommenderas varmt!

Kommentar av Elin storbakaren
24 augusti 2013

de blir ju bara smörklumpar o ändå har jag haft i för mycket mjöl nu? det va en himmla massa smör tycker jag :/ får väl försöka fixa det...

Svar av Namn/signatur
5 september 2013

Arbeta ihop smuldegen snabbt, annars blir smöret för varmt och då blir dét så. Lycka till nästa gång :)

Kommentar av Sarah
9 augusti 2013

Den blev alldeles vattnig :(

Kommentar av Emma
30 oktober 2012

Har tillagat vid flera olika tillfällen och blir alltid väldigt populär. Supergod!

Kommentar av osignerat
20 september 2012

va fake alla kommentarer känns. Det känns som att ni som gjort denna sidan själva kommenterat???

Redaktionens kommentar
Vi har en hel del annat att pyssla med än att skriva kommentarer till våra egna recept. Det överlåter vi till läsarna!
Svar av Namn/signatur
30 september 2012

jag tycker också det! :/ känns lite lurt...

Svar av Robin
10 september 2013

På med foliehatten?

Kommentar av Anna
20 juni 2012

Sambon tyckte det var godaste pajen han ätitt och slukade stora delar.. Till saken hör e att han inte ens brukar gilla äppelpaj! Lyckat med andra ord:)

Kommentar av Annika Svensson
21 november 2011

Helt underbar ! Barnen tyckte det var den godaste pajen de någonsin har ätit!!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Gott till utflykten!

Sportlovsdags

Nu är det dags för sportlov! Den som rör på sig behöver fylla på med energi, varför inte med hembakade bars laddade med solrosfrön, russin och kokos?

utflyktsmat.se

Fisksoppa

Värmande fisksoppa!

Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott!

fisksoppa.se


Småkakor

Knapriga småkakor till finfikan!

Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin!

Chocolate chip cookies i all ära, men ibland är det bra att gå tillbaka till klassikerna för att njuta rena, goda smaker till fikat. Ett välfyllt kakfat med enkla småkakor är en garanterad njutning för alla livsnjutare. Välkända kakor som schackrutor, chokladbröd, kolakakor eller syltkakor fyllda med din favoritsylt. Kanske några spröda kringlor, doppade i pärlsocker? Eller finska pinnar? Själva gillar vi klassiska smaker med russin och mandel i spröda mandelkakor!
De flesta småkakor är lika lättbakade som de är lätta att äta. Som tur är passar de att baka många och frysa in – de tinar på några minuter och är perfekt att ta fram när det plötsligt är läge för finfika! Kanske är det läge att baka en plåt just idag?

 smakakor.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...