Äppelpaj med kanelÄpple passar alltid till smulpaj och kanel passar alltid till äpple! Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl, havregryn och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i äppeltärningarna och ringla över sirapen. Strö över kanel och vänd tills äpplena är täckta runt om. Fördela sedan smuldegen över äppelbitarna och grädda pajen i cirka 20 minuter. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
8 november 2019
Yay Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
6 mars 2016
Prova att slänga i en näve russin också! Det blir den godaste äpplepaj ni provat. Kommentar av
Pernilla
15 mars 2014
Jag har lite svårt att följa recept och så även denna gång. Jag bytte ut sirapen mot ljust muscovadosocker och hade i lite hackad sötmandel och serverade med marsansås. Det blev jättegott. Sonen tog två gånger fast han inte brukar gilla äppelpaj. Kommentar av
Pajälskaren
17 november 2013
Helt underbar paj! Godaste jag gjort nånsin. Har testat en massa recept i år eftersom vårt äppelträd gav så många äpplen. Mums! Kommentar av
osignerat
5 september 2013
Supergod, snabb och enkel att göra! Rekommenderas varmt! Kommentar av
Elin storbakaren
24 augusti 2013
de blir ju bara smörklumpar o ändå har jag haft i för mycket mjöl nu? det va en himmla massa smör tycker jag :/ får väl försöka fixa det... Svar av Namn/signatur
5 september 2013
Arbeta ihop smuldegen snabbt, annars blir smöret för varmt och då blir dét så. Lycka till nästa gång :) Kommentar av
Sarah
9 augusti 2013
Den blev alldeles vattnig :( Kommentar av
Emma
30 oktober 2012
Har tillagat vid flera olika tillfällen och blir alltid väldigt populär. Supergod! Kommentar av
osignerat
20 september 2012
va fake alla kommentarer känns. Det känns som att ni som gjort denna sidan själva kommenterat???
Redaktionens kommentar
Vi har en hel del annat att pyssla med än att skriva kommentarer till våra egna recept. Det överlåter vi till läsarna!
Svar av Namn/signatur
30 september 2012
jag tycker också det! :/ känns lite lurt... Svar av Robin
10 september 2013
På med foliehatten? Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! NudelwokSnabb nudelwok till vardag och festKryddig kycklingwok på nudlar eller kanske en nudelsallad med lax? Laga mer fisk!Mat med gott rykteInte bara nyttiga utan dessutom fulla med smak. Bjud på klassiskt dillkryddade laxkotletter! Tranbär, rönnbär, äpplen och päronAlla höstens bärDet finns trots allt något mer än lingon och äpplen att koka sylt och mos av nu på hösten. Päronen har inte äpplenas hållbarhet men kokta till marmelad tillsammans med tranbär kan de stå på hyllan mycket längre. Tranbärens syrliga smak gör sig förresten bra till mycket, exempelvis för att sätta piff på små tranbärskakor tillsammans med lime. Fast rönnbären är mycket enklare att hitta och blir också vackra som marmelad eller gelé i burkar i långa rader ända fram till jul! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
äpplen kanske bör vara i vikt inte volym för guds skull, tack annars