Äppelpaj med kanel

Äpple passar alltid till smulpaj och kanel passar alltid till äpple!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 150 g smör (eller margarin)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk kanel
  • 4 dl skivat äpple eller äpple i små tärningar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl, havregryn och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i äppeltärningarna och ringla över sirapen. Strö över kanel och vänd tills äpplena är täckta runt om.

Fördela sedan smuldegen över äppelbitarna och grädda pajen i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Pernilla
15 mars 2014

Jag har lite svårt att följa recept och så även denna gång. Jag bytte ut sirapen mot ljust muscovadosocker och hade i lite hackad sötmandel och serverade med marsansås. Det blev jättegott. Sonen tog två gånger fast han inte brukar gilla äppelpaj.

Kommentar av Pajälskaren
17 november 2013

Helt underbar paj! Godaste jag gjort nånsin. Har testat en massa recept i år eftersom vårt äppelträd gav så många äpplen. Mums!

Kommentar av osignerat
5 september 2013

Supergod, snabb och enkel att göra! Rekommenderas varmt!

Kommentar av Elin storbakaren
24 augusti 2013

de blir ju bara smörklumpar o ändå har jag haft i för mycket mjöl nu? det va en himmla massa smör tycker jag :/ får väl försöka fixa det...

Svar av Namn/signatur
5 september 2013

Arbeta ihop smuldegen snabbt, annars blir smöret för varmt och då blir dét så. Lycka till nästa gång :)

Kommentar av Sarah
9 augusti 2013

Den blev alldeles vattnig :(

Kommentar av Emma
30 oktober 2012

Har tillagat vid flera olika tillfällen och blir alltid väldigt populär. Supergod!

Kommentar av osignerat
20 september 2012

va fake alla kommentarer känns. Det känns som att ni som gjort denna sidan själva kommenterat???

Redaktionens kommentar
Vi har en hel del annat att pyssla med än att skriva kommentarer till våra egna recept. Det överlåter vi till läsarna!
Svar av Namn/signatur
30 september 2012

jag tycker också det! :/ känns lite lurt...

Svar av Robin
10 september 2013

På med foliehatten?

Kommentar av Anna
20 juni 2012

Sambon tyckte det var godaste pajen han ätitt och slukade stora delar.. Till saken hör e att han inte ens brukar gilla äppelpaj! Lyckat med andra ord:)

Kommentar av Annika Svensson
21 november 2011

Helt underbar ! Barnen tyckte det var den godaste pajen de någonsin har ätit!!

Kommentar av osignerat
6 september 2011

Mega god smulpaj, kan äta upp en hel form alldeles själv!!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

Julgodis

Julstämning för alla gottegrisar!

Kola, fudge och marsipan – hemlagat godis är det bästa julstök som finns!

Det är någonting särskilt med smaken av hemkokt kola. För många är därför just kolan det viktigaste att göra själv till jul. Och det är inte så svårt! Har du en termometer och tid på dej är chansen stor att du får en härlig och lagom seg kola! Klassiska kolor som julkola eller gräddkola passar fint till jul. Vår egen favorit i år är fransk chokladkola. Lite överkurs kanske, men garanterat värt jobbet! Fler bra kolarecept för julfirande kolakokare på kolarecet.se.
Och så vill vi ha fudge till jul! Det är mjukt chokladgodis som påminner både om nougat, kola och choklad… Underbart gott och lätt att lyckas med. Gör minst en omgång chokladfudge! Perfekt att ge bort. Det har aldrig hänt att den inte går åt!
Sen ska vi inte glömma alla andra klassiker: Ischokladen med mint eller apelsin, marsipanen, knäck med mandel eller vanilj och tryffel! Kanske en bit hasselnötsnougat på slutet?
Bara att börja jobba på en godisgodare jul!

 kolarecept.se

Svalkande dryck

Svalkande recept

Sommarvärmen är här och vi längtar efter något svalkande i solen. Prova en välkyld drink på vattenmelon och mynta!

fruktrecept.se

Laxlasagne

Laxen gillar pasta

Lax och pasta är som gjorda för varandra. Laxlasagne är självklar helgmat!

lasagne.nu


Grön buffé

Grön buffé till Kristi himmelfärdsdag

Långhelg eller bara en ledig dag? Ta chansen att bjuda på enkel vårbuffé med smakrika och överraskande primörer, varför inte ogräspaj med kirskål!

Späd grönska smakar fantastiskt även om det är ogräs vi skördar. Nässelblad blir till en fantastisk nässelsoppa som gärna serveras med ägghalvor. Färskost är enkelt att göra och kan smaksättas med någon sprittande färsk, vild ört som ramslöken med dess milda vitlökssmak. Enklaste sparrisen kokas lätt och lindas om med parmaskinka. Se, där har vi en buffé!

 pajrecept.se


Ischoklad

Ischoklad Hemgjort julgodis av klassiskt slag! Smaksätt ischokladen med mint och servera till kaffet, på gottebordet eller ge bort som julklapp!

Långkål

Grönkål har varit ett måste på julbordet i många familjer under långa tider. Klassiskt julkryddat med grädde och kryddnejlika!
Prenumerera direkt! Gratis!

Hemlagat julgodis

Gräddkola Inget slår hemkokt kola i godispåsen. Det är enklare än du tror, håll koll på när kolan är färdig bara (och försök hålla dig från att smaka brännhet smet...).
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...