Om man ska laga paj med frysta bär, exempelivs hallon, behöver hallonen tinas först?
- A.H
Nej, du behöver inte tina bären först. Däremot kan det vara bra att strö potatismjöl över bären innan smuldegen läggs på. Potatismjölet hjälper till att hålla konsistensen så pajen inte blir för blöt.
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Kommentar av
Paj
16 februari 2024
Hej! Om man har blåbär som vart frysta men tinats upp går de väl lika bra att göra paj som med frysta eller färska? Behöver man lite extra potatismjöl kanske?
Kommentar av
Hanna
30 maj 2013
Om det gäller rabarber, ska man då tina rabarbern först?
Redaktionens kommentar
Det skulle jag göra - rabarbern blir godast om den får koka samman med sockret lite grann, och då hjälper det att den är tinad, tycker jag. Det går säkert utmärkt att hoppa över tinandet också.
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
Det är dags att kavla upp ärmarna och starta årets julbak! Vörtbröd med mustig smak av pomerans och kryddnejlikor smakar utmärkt tillsammans med julens goda ostar.
Brödet till jul ska vara smakrikt och gärna traditionellt. Baka mjuka hålkakor som avnjuts med smör och kanske marmelad eller ta med en saftig pomeranslimpa som gåbortspresent. Hembakat gör julbordet trevligare!
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.
Hej! Om man har blåbär som vart frysta men tinats upp går de väl lika bra att göra paj som med frysta eller färska? Behöver man lite extra potatismjöl kanske?