![]() ![]() Rabarberpaj med mandelmassa![]() En läcker rabarberpaj där mandelmassa och citron ger smak åt pajen. Helt fri från mjöl och därför glutenfri! Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Smöra en pajform, 24-26 cm i diameter. Rensa rabarbern och skär den tunna skivor. Är stjälkarna grova kan det vara bra att skala dem med en potatisskalare för att de inte ska bli trådiga. Blanda rabarber och socker i en skål. Tvätta citronen noga och riv skalet fint. Blanda det med rabarbern och pressa sedan ner citronsaften i blandningen. Rör ner potatismjölet och häll rabarbern i formen. Hyvla det kylskåpskalla smöret med en osthyvel och lägg det jämnt över rabarbern. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och täck pajen med mandelmassan. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter. Låt pajen svalna något och servera med vispad grädde. ![]() ![]() ![]()
|
|