Rabarberpaj med mandelmassaEn läcker rabarberpaj där mandelmassa och citron ger smak åt pajen. Helt fri från mjöl och därför glutenfri! Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Smöra en pajform, 24-26 cm i diameter. Rensa rabarbern och skär den tunna skivor. Är stjälkarna grova kan det vara bra att skala dem med en potatisskalare för att de inte ska bli trådiga. Blanda rabarber och socker i en skål. Tvätta citronen noga och riv skalet fint. Blanda det med rabarbern och pressa sedan ner citronsaften i blandningen. Rör ner potatismjölet och häll rabarbern i formen. Hyvla det kylskåpskalla smöret med en osthyvel och lägg det jämnt över rabarbern. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och täck pajen med mandelmassan. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter. Låt pajen svalna något och servera med vispad grädde. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorFika genast? Kladdkaka!Kladdkakan har vunnit svenska folkets hjärtan! Med en lätt nötbotten blir den om möjligt ännu godare. Baka med rabarberÄlskade rabarber!Rabarberns uppfriskande syra bryter fint i söta desserter. Smulpaj är snabbaste vägen till njutning, och varför anstränga sig mer när det blir så gott med så enkla medel? Smaksättningen varierar vi gärna med kardemumma. Rabarberpaj med havretäcke blir en välkommen variation som många föredrar framför den vanliga smulpajen. Oslagbart när man vill bjuda många är att använda långpannan och göra en härlig rabarberkaka. Till det serverar vi förstås vaniljsås! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|