Rabarberpaj med mandelmassa

En läcker rabarberpaj där mandelmassa och citron ger smak åt pajen. Helt fri från mjöl och därför glutenfri!

Du behöver

Receptet är för 6-8 personer.

  • 350 g rabarber (ca 5 dl skurna)
  • 50-75 g smör
  • 2 dl farinsocker eller vanligt socker
  • 1 citron
  • 3 msk potatismjöl
  • 200 g mandelmassa

Gör så här:

Smöra en pajform, 24-26 cm i diameter.

Rensa rabarbern och skär den tunna skivor. Är stjälkarna grova kan det vara bra att skala dem med en potatisskalare för att de inte ska bli trådiga.

Blanda rabarber och socker i en skål.

Tvätta citronen noga och riv skalet fint. Blanda det med rabarbern och pressa sedan ner citronsaften i blandningen.

Rör ner potatismjölet och häll rabarbern i formen.

Hyvla det kylskåpskalla smöret med en osthyvel och lägg det jämnt över rabarbern.

Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och täck pajen med mandelmassan.

Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter.

Låt pajen svalna något och servera med vispad grädde.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Pannkakor

Crêpes

Fyllda pannkakor är en läckerhet som gjord för köksexperiment. Prova nya, goda recept på crêpes!

pannkakor.se

Röda, svarta och vita vinbär

Semestertid med vinbärsplockning

Svarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås!

smakakor.se


Småkakor

Smått är gott!

Baka sju sorters småkakor och bjud på klassiskt kafferep. Börja med kolakakorna!

Spröda och frestande väcker småkakor såväl minnen som begär. Ett helt kakfat fyllt med drömmar är självklart en dröm! För många av oss var chokladbollar kanske det första vi bakade helt på egen hand.

Choklad, vanilj och citron är några favoritsmaksättningar på småkakor. Klassiker som schackrutor eller nya sorter som citron- och mandelkakor, båda går garanterat hem! Prova egna chokladbröd som är något helt annat än färdigköpta i plastask. Ha en skön stund i köket!

 smakakor.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Cannelloni

Färsk pasta, fylld med gräddig lax och ost! En gjuten helgrätt som passar hela veckan…
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...