Glutenfri smulpaj

Visst går det att göra en glutenfri smulpaj - här är receptet!

OBS! Detta recept innehåller havregryn. Om du inte tål det ersätter du grynen med mix enligt receptet.

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 1 1/2 dl glutenfri ljus mjölmix
  • 1 1/2 dl havregryn eller ca 1 1/2-2 dl glutenfri ljus mjölmix
  • 125 g margarin eller smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 3-4 dl bär eller frukt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader.

Blanda glutenfri mjölmix och havregryn med 1 deciliter socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med mjölblandningen tills det bildar en kletig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i frukt eller bär och sockra lite lätt. Använder du rabarber eller något syrligt bär krävs mer socker, cirka 1/2-1 deciliter, samt 1-2 matskedar potatismjöl som strös över bären eller frukten för att undvika att pajen blir vattnig.

Fördela sedan mjölblandningen så finfördelat som det går över frukt eller bär.

Grädda pajen i cirka 30 minuter och passa så att den inte blir bränd.

Pajen är färdig och stelnar snart även om den verkar lös när du tar ut den ur ugnen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Annapanna
23 december 2015

Kan man använda mandel/kokos mjöl istället för Mjölmixen

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Sarah
16 maj 2015

Om man inte använder havregryn utan kör på 3 dl GF-mix blir pajen mer som en mördegskaka - typ finska pinnar eller bondkaka i konsistensen. Jag tycker att det är godare, men det är inte en smulpaj längre!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Aw, this was a very nice post. In thought I want to put in writing like this moreover taking time and actual effort to make an excellent article but what can I say I procrastinate alot and not at all seem to get something done. ceekedkbkdeckgke
6 maj 2014

Aw, this was a very nice post. In thought I want to put in writing like this moreover taking time and actual effort to make an excellent article but what can I say I procrastinate alot and not at all seem to get something done. ceekedkbkdeckgke

Kommentar av TantHulda
4 november 2013

Provade receptet ,det blev succé

den här pajen vill man ha mer av :)

Kommentar av Sofie
2 november 2013

Fick klart godkänt. Även min svåger som inte gillar äppelpaj tyckte den var väldigt god.

Kommentar av osignerat
13 oktober 2013

Så otroligt god! Blev läckert knäckig!!! Tusen tack!!!

Kommentar av Johanna
12 juni 2013

Jag gjorde precis pajen och exakt som det stod, men hade äpplen in. Pajen blir jätte smörig och rinnig :( Kan det vara för att jag hade laktosfritt smör i? Har för mig att jag gjort den förut med vanligt smör och den blev bra! Jag tänker äta den ändå :)

Kommentar av osignerat
31 maj 2012

ska testa desta nu men jag kommer att använda glutenfri havregryn...

Kommentar av E:J
28 juli 2011

Gött

Svar av Fjortiiztjejerna ;D
25 september 2011

Jag håller med dig ;P det var en god paj som jag har ätit i generationer ;D och den var fortfarande lika god idag ! tack så mkt! tyyp ah , hejdå

Kommentar av Hanna
27 maj 2011

Den här var jätteenkel och supergod!! =)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Pizza

Ruccola

Knaprig botten och smakfullt på toppen! Gör en läcker pizza med aubergine och ruccola.

bakapizza.se

Baka luftigt!

Frasigt nybakat bröd

Surdegsbröd på rågmjöl i all ära. Men ibland vill man njuta av ett riktigt frasigt och luftigt durumvetebröd.

hembakatbrod.se


Bagels

Fyllda bagels

Den som vill vakna mjukt i helgen räcker upp en hand! Hembakade bagels fyllda med färskost gör frukost till fest.

Bagels är ringformade bröd som får sin speciella karaktär av att först kokas och sedan gräddas i ugn. Med matiga fyllningar passar amerikanska bagels fint som frukost, till lunch eller i picknickkorgen.

En klassisk bagel fylls gärna med färskost, smaksatt med pepparrot. Elvis sägs ha älskat jordnötssmör och sylt men den som tar ett säkert kort väljer bagels fyllda med brie eller matiga bagels med avokado och keso. Oavsett fyllning imponerar du garanterat med hembakade bagels!

 bagelsrecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...