![]() ![]() Glutenfri smulpaj![]() Visst går det att göra en glutenfri smulpaj - här är receptet! OBS! Detta recept innehåller havregryn. Om du inte tål det ersätter du grynen med mix enligt receptet. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda glutenfri mjölmix och havregryn med 1 deciliter socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med mjölblandningen tills det bildar en kletig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i frukt eller bär och sockra lite lätt. Använder du rabarber eller något syrligt bär krävs mer socker, cirka 1/2-1 deciliter, samt 1-2 matskedar potatismjöl som strös över bären eller frukten för att undvika att pajen blir vattnig. Fördela sedan mjölblandningen så finfördelat som det går över frukt eller bär. Grädda pajen i cirka 30 minuter och passa så att den inte blir bränd. Pajen är färdig och stelnar snart även om den verkar lös när du tar ut den ur ugnen. ![]()
![]() 23 december 2015
Kan man använda mandel/kokos mjöl istället för Mjölmixen ![]() ![]() ![]()
![]() 16 maj 2015
Om man inte använder havregryn utan kör på 3 dl GF-mix blir pajen mer som en mördegskaka - typ finska pinnar eller bondkaka i konsistensen. Jag tycker att det är godare, men det är inte en smulpaj längre! ![]() ![]() ![]()
![]() 6 maj 2014
Aw, this was a very nice post. In thought I want to put in writing like this moreover taking time and actual effort to make an excellent article but what can I say I procrastinate alot and not at all seem to get something done. ceekedkbkdeckgke ![]() ![]() ![]() ![]() 4 november 2013
Provade receptet ,det blev succé den här pajen vill man ha mer av :) ![]() ![]() ![]() ![]() 2 november 2013
Fick klart godkänt. Även min svåger som inte gillar äppelpaj tyckte den var väldigt god. ![]() ![]() ![]() ![]() 13 oktober 2013
Så otroligt god! Blev läckert knäckig!!! Tusen tack!!! ![]() ![]() ![]() ![]() 12 juni 2013
Jag gjorde precis pajen och exakt som det stod, men hade äpplen in. Pajen blir jätte smörig och rinnig :( Kan det vara för att jag hade laktosfritt smör i? Har för mig att jag gjort den förut med vanligt smör och den blev bra! Jag tänker äta den ändå :) ![]() ![]() ![]() ![]() 31 maj 2012
ska testa desta nu men jag kommer att använda glutenfri havregryn... ![]() ![]() ![]() ![]() 28 juli 2011
Gött ![]() ![]() ![]() 25 september 2011
Jag håller med dig ;P det var en god paj som jag har ätit i generationer ;D och den var fortfarande lika god idag ! tack så mkt! tyyp ah , hejdå ![]() Äldre kommentarer![]() ![]() ![]()
|
|
Helt ärligt, vem ser inte till att trafiken till ens webbplats är krypterad 2021? Googla Letsencrypt eller Certbot.
För övrigt blev pajen god, så tackar ödmjukast för receptet :)