Glutenfri smulpajVisst går det att göra en glutenfri smulpaj - här är receptet! OBS! Detta recept innehåller havregryn. Om du inte tål det ersätter du grynen med mix enligt receptet. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda glutenfri mjölmix och havregryn med 1 deciliter socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med mjölblandningen tills det bildar en kletig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i frukt eller bär och sockra lite lätt. Använder du rabarber eller något syrligt bär krävs mer socker, cirka 1/2-1 deciliter, samt 1-2 matskedar potatismjöl som strös över bären eller frukten för att undvika att pajen blir vattnig. Fördela sedan mjölblandningen så finfördelat som det går över frukt eller bär. Grädda pajen i cirka 30 minuter och passa så att den inte blir bränd. Pajen är färdig och stelnar snart även om den verkar lös när du tar ut den ur ugnen. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Annapanna
23 december 2015
Kan man använda mandel/kokos mjöl istället för Mjölmixen Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Sarah
16 maj 2015
Om man inte använder havregryn utan kör på 3 dl GF-mix blir pajen mer som en mördegskaka - typ finska pinnar eller bondkaka i konsistensen. Jag tycker att det är godare, men det är inte en smulpaj längre! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Aw, this was a very nice post. In thought I want to put in writing like this moreover taking time and actual effort to make an excellent article but what can I say I procrastinate alot and not at all seem to get something done. ceekedkbkdeckgke
6 maj 2014
Aw, this was a very nice post. In thought I want to put in writing like this moreover taking time and actual effort to make an excellent article but what can I say I procrastinate alot and not at all seem to get something done. ceekedkbkdeckgke Kommentar av
TantHulda
4 november 2013
Provade receptet ,det blev succé den här pajen vill man ha mer av :) Kommentar av
Sofie
2 november 2013
Fick klart godkänt. Även min svåger som inte gillar äppelpaj tyckte den var väldigt god. Kommentar av
osignerat
13 oktober 2013
Så otroligt god! Blev läckert knäckig!!! Tusen tack!!! Kommentar av
Johanna
12 juni 2013
Jag gjorde precis pajen och exakt som det stod, men hade äpplen in. Pajen blir jätte smörig och rinnig :( Kan det vara för att jag hade laktosfritt smör i? Har för mig att jag gjort den förut med vanligt smör och den blev bra! Jag tänker äta den ändå :) Kommentar av
osignerat
31 maj 2012
ska testa desta nu men jag kommer att använda glutenfri havregryn... Kommentar av
E:J
28 juli 2011
Gött Svar av Fjortiiztjejerna ;D
25 september 2011
Jag håller med dig ;P det var en god paj som jag har ätit i generationer ;D och den var fortfarande lika god idag ! tack så mkt! tyyp ah , hejdå Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! CheesecakeFruktig fikaCheesecake är en populär fikakaka där varianterna är många. Baka en god variant med bär! BagelsFrukt eller chokladFinns det någonting läckrare än nybakade bagels? Gör söta eller salta bröd efter smak! SconesOst- och olivsconesVisst kan man variera tebrödet framför andra ? scones. Scones smakar bra både i söta och matiga varianter. Baka klassiska scones och servera med smör och sylt. Eller gör goda chokladscones. Vill du ha ett matigare recept så prova nya ost- och olivscones! Med ost och oliver i degen får du läckra scones som passar både som fika och som tilltugg till en matig sallad. Varför inte göra fetaostsallad med bulgur och servera scones till? Eller njut sconesen som bröd till soppan! Smakligt så det räcker! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Helt ärligt, vem ser inte till att trafiken till ens webbplats är krypterad 2021? Googla Letsencrypt eller Certbot.
För övrigt blev pajen god, så tackar ödmjukast för receptet :)